Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: CSM își conturează lotul

• În Zăvoi vor evolua Danie, Stana și Mihai Dina, încă se așteaptă răspunsul de la Florin Costea n Viperele au pierdut amicalul cu Academica Clinceni

Doar câteva zile au mai rămas până la startul ediției 2016-2017 a eșalonului secund de fotbal, acolo unde va activa și CSM Râmnicu Vâlcea. Elevii lui Ionel Gane au jucat un ultim meci amical înainte de cele oficiale, pe propriul teren contra echipei Academica Clinceni. Pentru Viperele Albastre a fost a doua înfrângere a verii, după cea cu Pandurii Târgu Jiu. Cu un unsprezece de start omogen, oaspeții s-au impus cu 1-0, după reușita lui Coman din minutul 36, Academica având și alte ocazii bune de a mai puncta. De partea cealaltă, echipa din Zăvoi a avut o posesie bună a mingii dar a pus în pericol rar poarta advresă. Cea mai mare ocazie a Viperelor a fost semnată de Bogdan Geantă, cel care nu a găsit calea spre gol, singur cu Florin Matache. Pentru CSM urmează încă o săptămână de antrenamente, timp în care Ionel Gane va trebui să găsească cel mai bun unsprezece pe care să-l arunce în teren la debutul în Liga a II-0. În meciul cu Academica, pentru CSM Rm. Vâlcea au evoluat: Muţiu – David, Cr. Munteanu, Pârvulescu, Dumitraşcu – Fl. Pârvu, Drăghici – Georgescu, B. Geantă, Vasile – Dina. Au mai jucat: Cârstea, Ceapă, Ov. Mihai, Iordache, Buşu, M. Popescu, Luduşan, Samson, M. Ion, Preda. Antrenor Ionel Gane.

Daniel Stana, ultimul venit

În Zăvoi a ajuns între timp și un fotbalist experimentat care ar putea ajuta mult formația antrenată de Ionel Gane. Mijlocaşul Daniel Ionel Stana, ultima dată la Petrolul Ploiești, ar putea semna cu CSM. Daniel s-a născut la pe 2 decembrie 1982, la Balş şi este un fotbalist polivalent, poate juca mijlocaş stânga sau mijlocaş central dar se poate adapta şi pe alt post. Este un bun coordonator, intră lejer în combinaţii şi de multe ori îi pune în avantaj pe atacanţi cu pase decisive. A jucat pentru echipe de tradiţie ale fotbalului românesc: FC Naţional Bucureşti, Petrolul Ploieşti, FC Argeş Piteşti, Rocar Bucureşti, Minerul Motru, Ceahlăul Piatra Neamţ şi CS Otopeni. Daniel Stana a fost poreclit de tehnicianul Vasile Miriuţă, care l-a antrenat la Piatra Neamţ, „Inima Ceahlăului”, pentru clarviziunea în joc, acurateţea paselor dar şi pentru execuţiile sale care au decis soarta multor partide importante jucate de formaţia moldavă.

Rămâne și Costea?

Interesant este dacă pentru CSM Râmnicu Vâlcea va evolua și atacantul Florin Costea, cel care se pregătește de luni bune în Zăvoi. „Cioară” nu a jucat în ultimul amical, cu Academica Clinceni și, se pare, încă mai așteaptă un răspuns din străinătate pentru un trasfer. Dacă va semna cu CSM, Florin va face cuplu în atac cu un fost coleg de la Universitatea Craiova, Mihai Dina. „Este nevoie de experiența lui Florin, ne-ar putea ajuta mult în viitorul campionat”, spune Ionel Gane.

Ludușan s-a întors

La echipă s-a întors și juniorul Andrei Ludușan, cel care a fost în pregătiri cu ASA Târgu Mureș și a fost la un pas să semneze cu formația din eșalonul I. În acest moment la gruparea din Zăvoi sunt mulți juniori, fiind posibil ca o parte dintre ei să fie împrumutați la alte echipe. Alături de Ludușan, pentru un loc în lot se mai bat: Muțiu, Ștefan, Piscanu, Teodorescu, Cârstea, Dumitrașcu, Marian Ion, Preda, M. Popescu, Drăghici, Georgescu și Petrescu. Doi fotbaliști sub vârstă au fost deja împrumutați, Robert Bratu la FC Hermannstadt și Andrei Marin la CS Șirineasa.

Cine mai vine?

La CSM Râmnicu Vâlcea mai este nevoie de câteva transferuri. Unul dintre posturile deficitare este cel de fundaș central. Ionuț Stoica a plecat la CS Mioveni, în timp ce Rareș Cucui s-a accidentat din nou și așteaptă verdictul medicilor în ceea ce privește perioada de inactivitate. În pregătire a mai fost Neag, cel care a jucat și în câteva meciuri amicale dar aceasta a decis să plece. În acest moment titulari par să fie Pârvulescu și Munteanu dar este nevoie și de concurență. De asemenea, pe postul de portar încă nu este concurență, în condițiile în care Vlad Muțiu se bate pentru titularizare doar cu juniorul Teodorescu. În fine, la mijlocul terenului este nevoie de un mijlocaș de creație care să pună în valoare vârfurile de atac. În cazul în care Florin Costea va decide să joace la echipa de unde s-a lansat în fotbalul mare, postul de atacant este acoperit.

Meciurile amicale jucate de CSM în această pauză competiționala:
CSM – Juventus Bucuresti 1-1
CSM – Pandurii Tg. Jiu 0-2
CS Șirineasa – CSM 0-3
CSM – FC Hermannstadt 2-2
CSM – Academica Clinceni 0-1