Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
2. Ce dulce e rzbunarea2

Fotbal, Liga a II-a. Ce dulce e răzbunarea!

• elevii lui Niculescu au trecut lejer de Metalul Reşiţa după ce echipa lui Rufă îi învinsese de două ori în sezonul trecut

Puţini spectatori au ales să vină la stadionul municipal din Zăvoi pentru meciul dintre CS Municipal şi Metalul Reşiţa deşi era unul extrem de important pentru ambele echipe. În plus, era o întâlnire a marilor orgolii. Reşiţenii au jucat în sezonul trecut în Zăvoi şi au reuşit să-i învingă în ambele partide pe municipali care evoluau sub numele de Damila Măciuca şi să le anuleze şansele de promovare elevilor lui Claudiu Niculescu. Vâlcenii au fost temători în mare parte a primei reprize, gândindu-se că adversarii reuşiseră să le dea trei goluri fotbaliştilor de la CS Universitatea, tot în deplasare. S-au aşezat bine în apărare, nu au lăsat culoare de pătrundere pentru oaspeţii care au dominat dar nu au creat pericol. CSM a încercat să dea lovitura fie pe contraatac, fie dintr-o fază fixă şi planul le-a ieşit, exact în ultimul minut al primei părţi a întâlnirii. Cataramă l-a găsit excelent pe Negruţ, la marginea careului, acesta a încercat pătrunderea dar a fost faultat şi centralul a dictat lovitură liberă directă. Spectatorii se aşteptau să execute Lircă, intrat de câteva minute dar Niculescu l-a desemnat pe tânărul Cataramă. Şi bine a făcut! Acesta a executat perfect, la semi-înălţime şi Pascal a rămas ţintuit pe linia porţii, fără reacţie. Reşiţenii nu au mai avut timp să încerce un atac şi prima repriză s-a terminat cu un avantaj minim al municipalilor. Partea a doua a meciului a început cum nu se putea mai bine pentru gruparea din Zăvoi care şi-a mărit avantajul la prima fază a reprizei secunde. Din trei pase mingea a ajuns în careul reşiţenilor şi tânărul Iancu a şutat plasat, fără speranţe pentru Pascal. Vâlcenii s-au dezlănţuit şi peste numai zece minute aveau să facă 3-0. De această dată servant a fost Cataramă în timp ce Negruţ nu a greşit ţinta, cu capul, din apropiere de poarta adversă. Apoi, gazdele au micşorat turaţia motoarelor şi nu au mai pus presiune pe adversari, chiar dacă Mihai Deaconescu putea face scorul şi mai mare dacă şutul său nu ocolea de puţin poarta adversă. Cu trei minute înainte de final, Metalul Reşiţa a redus handicapul de pe tabela de marcaj, după lovitura de cap a lui Isvan Szabo dar a fost maximum reuşit de echipa antrenată de Marian Pană. La final a fost 3-1 pentru CS Municipal care a urcat pe poziţia a doua a clasamentului, la două puncte distanţă de lidera Gloria Bistriţa şi la egalitate cu cele două Universătăţi Craiova.

Deranj mare la FCU, Napoli vrea să plece, Mititelu să renunţe la fotbalişti

Cea mai tensionată partidă a rundei a avut loc la Piteşti, acolo unde CS Mioveni a primit vizita formaţiei patronate de Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova. Oaspeţii au condus cu 1-0 dar au pierdut în final cu 2-1, după ce au rămas în inferioritate numerică şi au primit golul secund în ultima fază a întâlnirii. La finalul celor 90 de minute, antrenorul italian al Ştiinţei, Nicolo Napoli, a declarat că are în plan să plece din România: „În fiecare meci primim multe cartonașe galbene. Acum a fost eliminat și Baird. Nu înțeleg de ce se arbitrează mereu împotriva noastră. Am jucat la Roșiori, iar acum avem terenul de joc suspendat, nici nu mai știu pe unde o să mai jucăm. Trebuia să revenim pe Oblemenco, dar am fost suspendați. Ne antrenăm pe unde putem! Iar azi, dacă arbitrul acorda penalty la Mitic, noi am fi câștigat partida. Totuși se întâmplă prea multe lucruri, parcă toți sunt împotriva noastră și nu mai rezist! Prea multe probleme! În asemenea condiţii nu mai suport şi mă gândesc serios să plec din România. O să vorbesc și cu domnul Mititelu să vedem ce facem, că în astfel de condiţii nu mai suport să stau! Totuși, astăzi gazdele au meritat victoria, pentru că au avut multe ocazii în repriza secundă”. De partea cealaltă, finanţatorul Adrian Mititelu a spus că orice jucător e liber să plece de la Universitatea: „Niciunul dintre jucători nu e în situaţia de a depune memoriu. Chiar dacă ar pleca, avem capacitatea să facem o echipă de la zero. Putem lua alţi 30 de jucători, la fel de buni sau chiar mai buni. Brand-ul este mai important decât orice jucător. Deja negociem cu anumiţi fotbalişti, de 28-30 de ani, pe care vrem să-i aducem. Oamenii mă cunosc, ştiu că sunt serios şi le dau banii, chiar dacă mai târziu. Dacă sunt unii care vor să plece, atunci să se ducă unde vor, inclusiv la acea echipă din Craiova. În afară de Ciucă, Săceanu şi alţi câţiva, ceilalţi sunt nişte numere pe tricou, care pot fi înlocuite”. Altfel, Adrian Mititelu a dat lovitura! Tribunalul Dolj a admis apelul inițiat de FC U Craiova și a dispus să fie reintegrat pe Stadionul Ion Oblemenco, până la soluționarea irevocabilă a procesului de fond în care Mititelu cere banii pe investițiile făcute în stadion! Asta după ce Judecătoria Craiova i-a respins cererea de ordonanță președințială, în primă fază! Decizia poate fi atacată cu recurs de către Primăria Craiova.

Lidera a pierdut la ultima clasată

Partida dintre UTA Arad și Gloria Bistrița părea la discreția oaspeților, lideri de incontestat ai campionatului. Totuși, lanterna roșie a clasamentului a reușit să facă un meci bun, a avut și noroc și s-a impus în final cu 1-0. Tot cu 0-1 a pierdut şi FCM Târgu Mureş pe terenul lui FC Bihor Oradea, un alt rezultat care o avantajează pe CS Municipal. În fine, CS Universitatea Craiova a plecat cu toate cele trei puncte din deplasarea de la Motru dar rezultatul contează mai puţin, având în vedere că ortacii nu au şanse să prindă un loc din primele şase ale clasamentului la finalul sezonului regulat.

Matache revine la Târgu Mureş

CS Municipal va juca următoarea partidă în deplasare, pe terenul formaţiei FCM Târgu Mureş, o altă contracandidată la promovare. Trupa ardeleană şi-a schimbat de curând antrenorul, în locul lui Edi Iordănescu fiind numit fostul internaţional român, Neluţu Sabău. Pentru vâlceni cucerirea a măcar un punct este obiectivul, în condiţiile în care până acum a scos doar două rezultate de egalitate de „afară”, la Slatina şi Piteşti, după două rezultate de 0-0. Altfel, Niculescu îl va putea folosi din nou pe Florin Matache, cel care a primit numai o etapă de suspendare după cartonaşul roşu încasat la Roşiori, în meciul cu FC Universitatea. CS Municipal nu va putea conta în următoarele două etape, însă, pe serviciile jucătorului de culoare Samson Nwabuere, suspendat drastic de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal. Fundaşul vâlcean a intrat într-un conflict cu jucătorul Craiovei, Stoianof, de la cei doi pornind o îmbrânceală generală. Şi elevul lui Nicolo Napoli a primit o suspendare identică. În plus, Samson va trebui să plătească o amendă de 2000 de lei noi. „Popescu a făcut un meci bun cu Reşiţa, este un portar care dă încredere dar probabil voi conta pe experienţa lui Florin Matache în partida de la Târgu Mureş. este un fotbalist foarte important în angrenajul echipei.”, a declarat Claudiu Niculescu.

Rezultate:

UTA – Gloria Bistriţa 1-0

CS Mioveni – FC U Craiova 2-1

CSM Rm. Vâlcea – Metalul Reşiţa 3-1

FC Bihor – FCM Tg. Mureş 1-0

FC Olt – Olimpia 0-0

Minerul Motru – CS U Craiova 0-1

Clasament:

1. Gloria Bistriţa 7 14 (+5)

2. CSM Rm. Vâlcea 7 12 (0)

3. FCU Craiova 7 12 (+3)

4. CSU Craiova 7 12 (0)

5. Metalul Reşiţa 7 10 (+1)

6. Olimpia Satu Mare 7 10 (+1)

7. FCM Tg. Mureş 6 8 (+2)

8. FC Bihor Oradea 7 8 (-4)

9. FC Olt Slatina 6 8 (-4)

10. CS Mioveni 7 8 (-4)

11. Minerul Motru 7 4 (-8)

12. UTA Arad 7 4 (-5)

Etapa viitoare:

FC U Craiova – Gloria Bistriţa

Metalul Reşiţa – CS Mioveni

FCM Tg. Mureş – CSM Rm. Vâlcea

Olimpia – FC Bihor

CS U Craiova – Alro

Minerul Motru – UTA