Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Flacăra atacă promovarea!

Flacăra Horezu, echipa antrenată de Vasile Ilinca, a dominat clar actuala ediţie a campionatului din Liga a IV-a. Horezenii au reuşit o performanţă greu de egalat de acum în colo, 31 de victorii din tot atâtea posibile, în campionat şi în Cupa României. Flacăra a câştigat pentru a doua oară consecutiv campionatul şi şi-a trecut în cont şi Cupa României. Milosteanu şi compania şi-au asigurat prezenţa la barajul de promovare în Liga a III-a care de aceasă dată se va juca în dublă manşă, tur-retur, nu doar într-un singur meci eliminatoriu ca până acum.

Al doilea, cu noroc?

Horezenii au participat şi anul trecut la barajul de promovare pe care l-au disputat în compania echipei campioane din Dolj, CSO Filiaşi. Partida a fost una frumoasă, cu multe faze de poartă. CSO a început mai bine şi a reuşit să deschidă scorul, apoi să îşi mărească avantajul. Până la pauză, Flacăra a redus din handicap şi speranţele vâlcenilor au renăscut. Finalul disputei a fost interesant. Horezenii, antrenaţi de Vasile Ilinca, au egalat la doi după o oră scursă, dar gruparea din Filiaşi a punctat pentru 3-2 şi a obţinut promovarea în Liga a III-a.

Se tem de Flacăra

Şi Măgura Cisnădie a câştigat fără probleme Liga a IV-a de la Sibiu. Adversara vâlcenilor a bifat în campionat 27 de victorii din tot atâtea posibile, cu un golaveraj impresionant: 140 goluri marcate şi doar 18 primite. Chiar şi aşa, sibienii se tem de Flacăra. “Se poate spune că nu am avut deloc noroc la tragerea la sorţi. Întâlnim o echipă puternică ce domină fotbalul din Vâlcea în ultimii ani. Din câte se pare, are – la fel ca şi noi – numai victorii pe linie în campionat. Pe lângă Liga a a IV-a a câştigat şi Cupa României, la nivel judeţean. Sperăm ca, de data aceasta, să obţinem promovarea la capătul “dublei” cu Flacăra Horezu, după ce, anul trecut, am fost învinşi la penaltiuri”, a declarat antrenorul Măgurii, Neluţu Luca, pentru presa locală de la Sibiu. Acesta are la dispoziţie un lot de 18 jucători pentru barajul cu Flacăra Horezu. Aceştia sunt Marius Zăvoi, Dan Pîrvu – portari; Alexandru Barbu, Sergiu Bucur, Ciprian Natea, Gabriel Băra, Alin Gombar, Alin Vlada, Ioan Simion, Eugen Beza, Radu Neguţ, Daniel Tătar, Ionuţ Petrescu, Ciprian Nasta, Adrian Greavu, Silviu Rogozan, Ionuţ Bobeş şi Radu Maricuţa – jucători de câmp.

Prima confruntare e sâmbătă!

Manşa tur dintre cele două combatante va avea loc sâmbătă, de la ora 17.30, pe terenul de la Cisnădie şi poate să fie una extrem de importantă pentru stabilirea formaţiei care va merge în Liga a III-a. Flacăra Horezu speră într-un succes sau măcar un rezultat de egalitate care să îi uşureze misiunea în returul care va avea loc la o distanţă de 7 zile pe stadionul din Treapt. Nici o înfrângere la limită dar cu gol marcat nu este rea pentru trupa lui Ilinca. Interesant este că fotbaliştii vâlceni vor avea parte şi de susţinere din tribune, de la Horezu urmând să plece un număr mare de iubitori ai fotbalului. “Trebuie să facem tot posibilul pentru a promova. Am ratat obiectivul anul trecut acum suntem decişi să ne impunem. În orice caz cred că noi am câştigat pe deplin meritat campionatul din Vâlcea”, a declarat tehnicianul Vasile Ilinca, imediat după finala campionatului câştigată cu scorul de 3-2 în faţa echipei CS Şirineasa.

Juniorii au eliminat campioana din Sibiu!

Interesant este că şi echipa de juniori de la Flacăra Horezu a câştigat campionatul judeţean, după o finală cu CS Hidro Râmnicu Vâlcea. În barajul de accedere la turneul final, fotbaliştii antrenaţi de Vicenţiu Marinescu au evoluat într-o dublă manşă tot în compania echipei campioane din Sibiu, CS Agnita. În tur, horezenii au pierdut cu 1-0 şi au sperat să întoarcă rezultatul pe propriul teren. Misiunea lor părea una imposibilă, după ce oaspeţii au deschis scorul şi au avut 2-0 la general. La final tabela de marcaj a înregistrat un categoric 6-1 pentru echipa noastră care s-a calificat en-fanfare. Pentru Flacăra au marcat Alexandru Bădiţă (3), Alexandru Manole (2) şi Dragoş Gheorghescu. Federaţia Română de Fotbal nu a anunţat locul de desfăşurare al turneului final, oraşul Horezu fiind una dintre pretendente la organizarea lui.