Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Final de cantonament pentru CSM

Formaţia din Zăvoi mai are la dispoziţie două săptămâni pentru a pregăti debutul în noua ediţie a campionatului

Echipa vâlceană de fotbal, CS Municipal, a terminat cantonamentul centralizat de la Braşov şi mai are la dispoziţie două săptămâni pentru a pregăti startul noului sezon competiţional la finalul căruia îşi doreşte promovarea în primul eşalon.

Bilanţ negativ

La Braşov, formaţia din Zăvoi a disputat patru meciuri amicale, reuşind să câştige numai unul dintre ele, 3-1 cu CS Baloteşti. În celelalte partide au fost înfrângeri la minimum două goluri diferenţă, 0-2 cu Unirea Târlungeni, 1-4 cu Săgeata Năvodari şi tot 1-4 cu FRC Voluntari. În această pauză competiţională vâlcenii mai jucaseră alte două meciuri amicale, 0-1 cu FC Clinceni şi 6-1 cu Urban Titu. Elevii lui Erik Lincar au jucat cinci meciuri în compania unor echipe din Liga a II-a şi numai unul în faţa unui adversar de eşalon trei (Urban Titu). Municipalii au marcat 11 goluri şi au primit 13. Numărul mare de goluri încasate este şi principalul motiv de nelinişte în Zăvoi, având în vedere că în campionatele trecute CS Municipal şi Damila Măciuca (fostul CSM), erau cunoscute ca formaţii care se apărau foarte bine. O explicaţie a meciurilor nu foarte bune este schimbarea masivă din vară când au plecat mulţi fotbalişti şi au venit alţii. Şi preşedintele executiv al echipei din Zăvoi crede că omogenitatea este capitolul la care trebuie punctat până la startul sezonului. „Încă suferim destul de mult la capitolul omogenitate. Fotbaliştii nu se simt în teren, lucru care pe undeva este normal, având în vedere că avem multe mişcări de trupe în această pauză competiţională. Această problemă se va regla până la debutul campionatului, sunt sigur de asta. Mai avem cel puţin patru meciuri amicale în care relaţiile de joc se vor consolida şi vom avea omogenitate”, a spus fostul arbitru imediat după terminarea amicalului cu FC Voluntari. „În cadrul acestui cantonament de la Braşov ne-am atins scopul din punct de vedere vizic, aşa cum ne-am propus. Păcat că am câştigat o singură partidă din cele patru pe care le-am jucat. Suntem şi noi dezamăgiţi dar cred în valoarea acestei echipe, sunt convins de ceea ce spun. Vor urma trei zile de pauză după care fotbaliştii vor veni cu un nou suflu şi cu plăcearea de a juca fotbal şi de a se antrena. Trebuie să eliminăm greşelile personale care au fost decisive în meciurile amicale pe care le-am jucat”, a completat şi Erik Lincar după acea partidă.

Mai vin fotbalişti?

De marţi, CS Municipal se va pregăti la baza sportivă proprie şi până la startul sezonului va mai avea şi cel puţin patru meciuri amicale. Primul dintre ele se va disputa pe 15 august, la Măciuca, adversari urmând să fie colegii de serie ai muncipalilor, fotbaliştii de la FC Olt Slatina. Potrivit informaţiilor care vin din sânul formaţiei din Zăvoi, până la startul campionatului este posibil să mai vină cel puţin un fotbalist de valoare, de la o echipă de prim eşalon. În rest, lotul este stabilit în mare măsură, Lincar urmând să se decidă care va fi unsprezecele de bază cu care va ataca sezonul. Partea bună este că majoritatea posturilor sunt bine acoperite, cu cel puţin două variante de valoare pe fiecare.

Încă e ceaţă în Liga a II-a

Ceaţa deansă persistă în eşalonul secund al fotbalului românesc. Încă nu se ştie dacă se va merge pe un sistem cu două serii sau se va miza numai pe una. O nouă şedinţă a Biroului Executiv al FRF va avea loc miercuri şi la finele ei se va lua decizia finală. Joi va fi efectuat şi ţintarul turului de campionat. Potrivit zvonurilor, reprezentanţii echipelor din eşalonul secund îşi doresc tot două serii, cu un sezon competiţional care să se termine cu turnee de play-off şi play-out. Problema este cu ce puncte se va merge la turneele decisive, existând în acest moment trei variante. În prima dintre ele se va menţine sistemul trecut, cu formaţii care merg la turnee doar cu punctele obţinute în faţa colegelor de play-off. respevctiv play-out. este puţin probabil, însă, să se apeleze la această variantă având în vedere nemulţumirile multe din campionatul trecut. O a doua variantă ar fi să se meargă fără puncte şi apoi să se joace meciuri tur-retur, eliminatorii. În fine, cea mai posibilă variantă este ca formaţiile să meargă la turnee cu toate punctele obţinute în sezonul regulat. Un lucru este cert, însă, în ceea ce priveşte promovarea. Dacă se va apela la două serii, atunci în Liga I vor merge echipele care se vor clasa pe primele poziţii în Seria I, respectiv Seria a II-a. Dacă se va merge pe o singură serie, primele două clasate ajung la „masa bogaţilor”.