Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elevul şi-a învins profesorul

Echipa lui Claudiu Niculescu s-a impus la limită în faţa lui CS Mioveni, formaţie antrenată de fostul tehnician al „Lunetistului” • singurul gol s-a marcat din 11 metri, în ultimul minut de joc

Claudiu Niculescu nu a riscat în debutul primului meci oficial al anului şi i-a lăsat pe banca de rezerve pe Nkongue şi Da Silva, ambii în urmă cu pregătirea fizică. „Lunetistul” a început partida cu CS Mioveni cu un singur vârf împins, Creţu, cel care ar fi trebuit să primească mingi utile de la mijlocaşi şi să fie sprijinut la fazele ofensive de Dani Iancu şi Bogdan Geantă. Debutul întâlnirii putea coincide cu deschiderea scorului pentru gazde. Creţu a şutat periculos la prima sa atingere a balonului, portarul advers a respins în faţă până la Iancu însă tânărul mijlocaş vâlcean s-a pierdut şi a şutat în portar, singur-singurel. Oaspeţii au replicat imediat şi Năstăsie a şutat periculos din interiorul careului, puţin pe lângă poarta apărată de Matache. Până la finalul primei reprize am mai putut consemna numai mingea pe poartă expediată de Briceag şi şutul înşelător al lui Răuţă, scos cu dificultate de Matache. La pauză a fost scor alb, 0-0 dar jocul elevilor lui Claudiu Niculescu a fost mult sub aşteptări. Mingi lungi, direct pe Creţu, atacantul venit de la Târgu Mureş a încercat multe dar a reuşit puţine, complet izolat între apărătorii adverşi. Niculescu a simţit că formaţia pe care o antrenează nu pune presiune şi a mutat imediat după pauză. I-a trimis în teren pe NKongue şi Ovidiu Popescu şi i-a scos pe Iancu şi Cârstoiu, apoi, la numai zece minute distanţă l-a scos şi pe Creţu, epuizat după efortul depus şi l-a trimis în luptă pe Codin. Chiar dacă tehnicianul oltenilor a riscat ca CSM să rămână în inferioritate la o eventuală accidentare, jocul vâlcenilor s-a schimbat mult în bine. Nigerianul de culoare a început pe flancul stâng, apoi a trecut pe cel drept şi a vitalizat jocul ofensiv al vâlcenilor.

Un gol valabil şi un penalty
nitu cu varlan copy
În minutul 56, oaspeţii au bifat ultima mare ocazie a lor, Ene şutând puţin pe lângă, singur cu Matache, după care au preferat să se aşeze în propria jumătate şi să joace la trecerea timpului. Vâlcenii au acceptat „invitaţia” la atac şi au mutat liniile în careul advers. Cu 30 de minute înainte de final, municipalii au marcat după lovitura liberă executată de Todea dar centralul a anulat golul pe motiv de fault în atac, la semnalizarea dubioasă a tuşierului. Mânaţi de la spate de spectatori, elevii lui Niculescu au luat cu asalt poarta adversă şi Todea în Nkongue au fost aproape de gol, de fiecare dată remarcându-se portarul advers. Când toţi ochii erau aţintiţi spre arbitrul de rezervă care avea să anunţe minutele de prelungire, a picat şi singurul gol al meciului. La o învălmăşeală generală, Todea a trimis spre poarta adversă, mingea l-a lovit în mână pe Năstăsie şi centralul a arătat punctul cu var, fără ezitare. Mai mult decât atât, fotbalistul născut la Drăgăşani a fost eliminat şi CS Mioveni a rămas în inferioritate numerică pentru final. Niculescu a uimit asistenţa şi nu a trimis un fotbalist experimentat să execute lovitura de la 11 metri ci i-a dat credit tânărului Bogdan Geantă. Acesta a şutat imparabil, pe colţ şi Popescu nu a putut interveni, chiar dacă a ghicit traictoria. Până la final argeşenii au cerut şi ei o lovitură de penalty dar scorul a rămas 1-0. Rezultatul îi trimite pe vâlceni pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte cu CS Universitatea Craiova dar promovarea este departe, având în vedere că elevii lui Niculescu au puţine puncte în clasamentul de play-off. În runda viitoare pentru Ciprian Tănasă şi compania este prima „finală” a campionatului, pe terenul Gloriei Bistriţa una dintre contracandidatele directe la accederea în Liga I.
bucurie cu niculescu copy
CraiOLGUŢA a pierdut cu FCM Târgu Mureş, FC „Mititelu” nu s-a prezentat la Slatina

CS Universitatea Craiova, formaţia municipalităţii din Bănie, a pornit ca mare favorită în meciul cu FCM Târgu Mureş la finalul căruia îşi putea asigura, în mare parte, promovarea în Liga I. Lucrurile au mers foarte bine pentru juveţi, preţ de mai bine de o repriză. Au condus la pauză cu 1-0 dar elevii lui Ovidiu Stângă au căzut inexplicabil pe final şi ardelenii au dat lovitura, răsturnând situaţia de pe tabela de marcaj. Cealaltă echipă din Craiova, FC Universitatea, nu s-a prezentat în deplasarea de la Olt şi va pierde la masa verde meciul cu FC Olt. O altă surpriză s-a consemnat la Motru, acolo unde Metalul Reşiţa a reuşit numai un egal în faţa ultimei clasate şi a coborât sub locurile de play-off, acolo unde a acces FC Olt. Şi la Oradea s-a consemnat un rezultat mai puţin scontat, trupa antrenată de Alexandru Pelici trecând la limită de fosta echipă din primul eşalon, Gloria Bistriţa.