Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elevele Simonei, pe locul secund la Cupa Craiovei

Formaţia municipală a reuşit şi un al doilea meci amical foarte bun cu CSM Bucureşti

Echipa feminină de handbal, HCM Râmnicu Vâlcea, a jucat la finalul săptămânii trecute un turneu amical, în Bănie, alături de SCM Craiova, Universitatea Piteşti şi Cetate Deva. Oltencele s-au descurcat bine la „Cupa Craiovei”, reuşind să învingă în două din cele trei partide şi să se claseze la finalul turneului pe locul secund, după gazdele de la CSM. Astfel, în prima dispută, elevele Simonei Gogârlă au trecut la limită, 28-27 de Cetate Deva, formaţie cu pretenţii care în campionatul trecut a avut ca obiectiv participarea în cupele europene. În meciul al doilea, oltencele au spulberat formaţia de eşalon inferior, Universitatea Piteşti, cu scorul de 42-30. Singura partidă cedată de muncipale a fost în faţa gazdelor de la CSM Craiova, antrenate de profesorul Aurelian Roşca, proaspăt campion mondial cu naţionala de junioare a României. În final a fost 29-24 pentru craiovence care au terminat turneul pe primul loc al clasamentului.

Rezultatele de la „Cupa Craiovei”

SCM-U Piteşti – CSM Cetate Deva 21-50
HCM Vâlcea – SCM-U Piteşti 42-30
Cetate Deva – HCM Vâlcea 27-28
HCM – SCM Craiova 24-29
SCM Craiova – Cetate Deva 27-24
SCM Craiova – U Piteşti 35-23
Clasament final: 1. SCM Craiova, 2. HC Municipal Râmnicu Vâlcea, 3. Cetate Deva, 4. Universitatea Piteşti.

Carmina Bădiţă, golghetera turneului

Handbalista HCM-ului, Carmina Bădiţă, a primit la finalul competiţiei diploma pentru golghetera competiţiei. Celelalte premii individuale au fost primite de Ionica Munteanu, portarul echipei SCM Craiova, pentru cel mai bun portar şi cea mai bună jucătoare a turneului, Aneta Pârvuţ – cea mai tehnică jucătoare şi Diana Ciucă – cea mai tânără jucătoare, ambele de la SCM Craiova. De menţionat este faptul că pentru HC Municipal Râmnicu Vâlcea nu au putut evolua Andreea Adespii şi Alexandra Gogoriţă, ambele plecate la Campionatul Mondial Universitar şi Florentina Craiu, proaspăt campionă mondială cu lotul de junioare, cea care a fost menajată. Până la startul campionatului, programat pentru finalul acestei luni, elevele Simonei Gogârlă vor juca şi alte meciuri amicale şi va organiza un turneu de pregătire în sala polivalentă Traian. Pentru sezonul competiţional 2014-2015, HCM Râmnicu Vâlcea va avea ca obiectiv clasarea în top 8 şi implicit participarea la turneul play-off.

Meci bun cu CSM Bucureşti

După ce au pierdut clar prima partidă amicală contra formaţiei CSM Bucureşti, 20-39, handbalistele de la HC Municipal Râmncu Vâlcea, au jucat cu mult mai bine revanşa meciului. De această, dată elevele Simonei Gogârlă s-au descurcat cu mult mai bine şi timp de 28 de minute le-au condus pe mult mai titratele lor adversare. CSM a intrat, totuşi, în avantaj minim la pauză, 12-11 şi apoi a făcut o repriză secundă mai bună. La final a fost 33-28 pentru echipa de la Bucureşti care are ca obiectiv câştigarea titlului naţional. Evoluţia vâlcencelor este una îmbucurătoare, mai ales că Simona nu a putut conta pe trei piese importante, Alexandra Gogoriţă Andrei, Adreea Despii Molnar, ambele plecate la naţionala universitară şi Florentina Craiu, în refacere după efortul depus la Campionatul Mondial din Macedonia, acolo de unde s-a întors cu medalia de aur.

Matei are încredere în Craiu

Primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, a premiat-o pe Florentina Craiu cu distincţia „Râmnicul Meu” pe handbalista HCM-ului, Florentina Craiu, proaspăt campioană mondială de junioare. Matei are numai cuvinte de laudă pentru eleva Simonei Gogârlă şi crede că va ajunge o mare handbalistă: „Ne mândrim că avem reprezentante la acest nivel. Noi le evidenţiem în mod deosebit pe Florentina Craiu şi pe Iulia Andrei, ambele îşi desfăşoară activitatea aici. Flori este la HCM Râmnicu Vâlcea unde a debutat la o vârstă fragedă, nu a fost o loterie să joace în Liga Naţională de la 16 ani, toţi am ştiut că are valoare, certitudinea venind la Campionatul Mondial. Este o fată modestă şi disciplinată, calităţi care se regăsesc numai la marii campioni. De asemenea, este Iulia Andrei, care joacă pentru echipa de la Liceul Energetic, campioană naţională la categoria de vârstă respectivă. Ea nu a putut veni azi pentru că a plecat într-o vacanţă binemeritată la mare. Sunt emoţionat, recunosc, se întâmplă rar să avem asemenea evenimente şi prilejuri să prezentăm oameni valoroşi cum sunt campionii mondiali”. Altfel, la viitoarea şedinţă de Consiliu Local se va decide ca Florentina Craiu şi Iulia Andrei să primească şi un bonus financiar în valoare de 3000 lei noi.