Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Echipe puternice la Memorialul Constantin Tită

alături de HC Municipal, pentru trofeul pus în joc se vor duela Universitatea Cluj, SCM Craiova și CSM Ploiești

 HC Municipal va organiza la finalul acestei săptămâni un turneu amical puternic, una din ultimele verificări înainte de startul campionatului pentru elevele Mariei Duca. Astfel, sâmbătă și duminică, patru formații, toate din Liga Națională, se vor bate pentru Memorialul Constantin Tită. La startul competiției se vor afla HC Municipal Râmnicu Vâlcea, SCM Craiova, CSM Ploiești și Universitatea Jolidon Cluj, ultima fostă reprezentantă a României în grupele Ligii Campionilor Europeni. Interesant este că CSM Ploiești va fi și prima adversară a formației vâlcene în ediția de campionat 2013-2014, meciul urmând să aibă loc tot în sala polivalentă Traian pe 5 septembrie. Trofeul se va acorda după un sistem turneu, echipele urmând să joace fiecare cu fiecare, fără semifinale și finală, urmând să se întocmească un clasament final. Ultimele ediții ale Memorialului Constantin Tită au fost adjudecate de Oltchim Râmnicu Vâlcea, echipă care s-a desființat. HC Municipal va juca primul meci duminică dimineața, contra craiovencelor de la SCM, vor continua cu CSM Ploiești și vor termina contra fostei vicecampioane a României, Universitatea Jolidon Cluj-Napoca, favorită la ocuparea primului loc la finalul meciurilor.

 Programul turneului:

 Sâmbătă, ora 9:30 – „U” Jolidon Cluj-CSM Ploiești

Sâmbătă, ora 11:30 – HCM Rm. Vâlcea-SCM Craiova

Sâmbătă, ora 17:00 – SCM Craiova-„U” Jolidon Cluj

Sâmbătă, ora 19:00 – CSM Ploiești-HCM Rm. Vâlcea

Duminică, ora 9:30 – SCM Craiova-CSM Ploiești

Duminică, ora 11:30 – HCM Rm. Vâlcea-„U” Jolidon Cluj

 Cine a fost Constantin Tită

 Constantin Tită, „Generalul”, cum îi spuneau prietenii și cunoscuții, a fost o figură marcantă a sportului în general și a handbalului feminin în special. Constantin Tită s-a născut pe 13 septembrie 1945, în localitatea vâlceană Bodești-Bărbătești. După ce a terminat liceul la Horezu, Constantin Tită s-a înscris la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la București, iar după absolvirea cursurilor a fost repartizat ca profesor la Vaideeni. Anul 1980 a fost unul de răscruce pentru „Generalul” Tită, care a câștigat concursul de ocupare a funcției de administrator la sala polivalentă „Traian”. De atunci, Tită a mai ratat vreo competiție organizată în polivalenta vâlceană doar atunci când a fost țintuit la pat de boală. Constantin Tită a fost și unul dintre principalii autori ai unei premiere în handbalul feminin vâlcean. „Generalul” a antrenat formația Voința Prundvilchim și, alături de actualul primar al comunei Prundeni, Ion Horăscu, a promovat-o în prima ligă feminină. Dintre toate orașele de provincie, doar Deva a mai avut de-a lungul timpului două echipe în primul eșalon.

 Înfrângeri pe linie la Cupa Craiovei

 HC Municipal a evoluat la Cupa Craiovei la handbal feminin, acolo unde a înregsitrat trei insuccese. Elevele Mariei Duca au pierdut cu 29-35 în fața bucureștencelor de la CSM, cu 28-33 contra devencelor de la Cetate și cu 26-33 în fața formației gazdă și s-a clasat pe ultimul loc al clasamentului. Din momentul din care au început partidele de pregătire, handbalistele de la Vâlcea au câștigat amicalele contra echipelor din eșalonul inferior dar le-au pierdut pe cele contra formațiilor din prima ligă. Jucătoarele Mariei Duca speră să spargă gheața în cadrul memorialului Constantin Tită care va avea loc la finalul săptămânii la Vâlcea.

Nicu Tănase