pentru a ajunge în penultimul act al Ligii Campionilor, chimistele au de trecut de Krim, FTC și Zvezda
 Părerile erau împărțite înainte de tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin. O parte a specialiștilot români își dorea o grupă din care să nu facă parte Gyor și nici Larvik, o altă parte voia una din aceste două formații, pe principiul că o puteam evita în semifinale. Până la urmă, elevele lui Jakob Vestergaard a nimeric cu cele mai accesibile adversare din cele opt rămase în cursă, excluzând pe Randers din Danemarca, alături de care am fost în prima fază a competiției. Așadar, pentru a ajunge în semifinale Ligii Campionilor, Oltchim va trebui să termine peu na din primele două poziții ale unei grupe din care mai fac parte rusoaicele de la Zvezda Zvenigorod, unguroaicele de la FTC Budapesta și slovenele de la Krim Ljubljana.
 Începem cu FTC, terminăm cu Ljubljana
 Oltchim va debuta în grupele principale pe propriul teren contra vicecampioanei Ungariei, FTC Budapesta, pe 2 sau 3 februarie, meci obligatoriu de câștigat pentru trupa chimistă. În prima deplasare campioanele României au și cea mai dificilă partidă la Ljubljana, contra uneia dintre favoritele la câștigarea trofeului, Krim. Urmează apoi Zvezda Zvenigorod, în sala sporturilor Traian și trei victorii ar însemna în mare parte participarea în semifinalele acestei ediții a Ligii Campionilor. În utima partidă a Grupei 2, Oltchim va primi vizita campioanei Slovenie, pe 16 sau 17 martie. Este un avantaj mare, având în vedere că dacă va fi calificată matematic, gruparea vâlceană își poate alege adversara din semifinale, cel mai probabil ETO Gyor sau Larvik.
 Grupa 1 e de foc
 În cealaltă grupă, campioana Ungariei, ETO Gyor, și cea a Norvegiei, Larvik, par favorite certe. De luat în calcul este, însă, și campioana en-titre a Europei, Buducnost Podgorica, chiar dacă din lotul echipei din Muntenegru au plecat nume mari, Katarina Bulatovic și Bojana Popovic fiind doar două exemple în acest sens. Cu ultima șiansă pleacă Randers din Danemarca, dar nordicele au dovedit că sunt capabile de orice, mai ales în ultima partidă a grupelor, când au surclasat pe Hypo Viena.
 FTC Budapesta, surpriza din grupe
 Vicecampioana Ungariei a fost una din surpizele grupelor. A reu șit să termine pe locul secund într-o grupă destul de dificilă, la egalitate de puncte cu Larvik din Norvegia, cu o singură înfrângere, chiar pe terenul nordicelor și la distanță mare de celelalte două combatante, Saverhof și Dinamo Volgograd. Gruzparea maghiară are în lot numai două straniere, portarul belorus, Alena Abramovich și iberica Abaurella Pena. CVele mai cunoscute handbaliste de la FTC sunt, însă, Zsuzsanna Tomori și Monika Kovacsicz. În partidele oficiale din ultima perioadă Oltchim a reu șit să treacă de Ferencvaros Budapest adar unguroaicele s-au impus în ultimul amical, disputat chiar în vara acestui an, la Szabaella Cup, cu scorul de 29-27.
 Krim, calificare în ultimul moment
 Krim Ljubljana a început în această ediție a Ligii Campionilor ca una dintre favoritele la câștigarea trofeului pus în joc. S-a calificat în faza grupelor principale cu mari emoții, la egalitate de puncte cu a treia clasată, Podravka Koprivnika. De fapt, accederea în această fază a competiției s-a jucat în chiar ultimul meci dintre cele două combatanbte, disputat în capitala Sloveniei. Din cele 20 de componente ale echipei, nu mai puțin de 11 sunt din străinătate. Nume sonore joacă pentru Krim, Bodnieva, Vergeliuk, Grubisic și Penezic fiind numai câteva exemple în acest sens. Chiar dacă nu a jucat mare lucru în cele șase partide care au trecut, specialiștii spun despre campioana Sloveniei că va demonstra o mare creștere de formă și va fi greu de învins.
 Zvezda, tancuri din Rusia
 Zvezda Zvenigorod a câștigat cea mai echilibrată mgrupă, calificarea jucându-se până în final. Până la urmă, rusoaicele au acumulat o singură înfrângere, pe terenul campioanei Europei en-titre, Buducnost, echipă care a mers și ea în grupele principale. Zvezda este în acest sezon o formație atipică pentru Rusia, în sensul că are în lot nu mai puțin de cinci straniere, lucru deloc obișnuit. Partea bună este că Oltchim a scăpat în ultimii ani de complexul rusesc, reușind victorii importante în fața formațiilor din această țară. Chimistelor nu le va fi deloc ușor, însă, în special în meciul din deplasare.
 Grupa 1:
Györ Audi ETO KC (Ungaria) Larvik (Norvegia) Buducnost (Muntenegru) Randers HK (Danemarca)
Programul meciurilor:
 Etapa I – 2-3 februarie 2013
 Oltchim FTC Budapesta
Zvezda Krim Ljubljana
 Etapa a II-a 9-10 februarie
FTC Zvezda
Krim Oltchim
 Etapa a III-a 17-18 februarie
 Oltchim Zvezda
FTC Krim
 Etapa a IV a 2-3 martie
 Zvezda Oltchim
Krim FTC
 Etapa a V-a 9-10 martie
 FTC Oltchim
Krim Zvezda
 Etapa a VI a 16-17 martie
 Zvezda FTC
Oltchim – Krim
Vlad Soare
Lasă un comentariu