Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Două victorii și o înfrângere pentru CSM

CS Municipal Râmnicu Vâlcea a susținut primele trei partide amicale din această pauză competițională. În prima partidă de verificare vâlcenii au întâlnit pe CSM Slatina, formație care a promovat în eșalonul al treilea la finele sezonului trecut. Municipalii au reu șit să se impună la limită cu scorul de 2-1, după ce la pauză era egalitate la 1, ambele goluri fiind marcate de experimentatul Răzvan Dobre. CS Municipal a folosit următorul unsprezece: Tufiș – Stoian, Vișa, Chiripuș Fl.Pârvu Dandea, Vasile, Văidean, R. Dobre – E. Popa, Băltățeanu.

În meciul al doilea echipa a doua a grupării din Zăvoi a jucat contra Jiului Rovinari, formație din Liga a III-a. Oaspeții au condus la pauză cu 2-0 și s-au impus la final cu 3-1, singura reu șită a vâlcenilor fiind semnată de Băltățeanu. Interesant este că prima repriză a acestei dispute s-a jucat pe terenul principal iar cea de-a doua pe terenul sintetic din cauza ploii torențiale care a căzut la Râmnicu Vâlcea. Din lotul vâlcenilor au lipsit trei fotbaliști: Melcea accidentat, Stanca proaspăt căsătorit și Brănescu, convocat la lotul național. În cea de-a treia partidă vâlcenii au întâlnit o altă formație din Liga a III-a, Viitorul Domnești, meciul având loc la baza sportivă de la Căzănești. Elevii lui Mitică Teleșpan s-au impus cu scorul de 3-1, la pauză 1-1. Golurile formației din Zăvoi au fost înscrise de Dobre (2) și Geantă. Mitică Teleșpan a folosit următoarea formulă de start: Brănescu – Stanca, Vișa, Stoian, Pârvu, Dandea, Văidean, Dobre, Cătană și Bălțățeanu. Au mai intrat: Claudiu Popa, Pedro și Vasile.

Teleșpan, pe jumătate mulțumit

Tehnicianul principal al Clubului Sportiv Municipal, Dumitru Teleșpan, s-a declarat mulțumit de evoluția unora din fotbaliștii pe care îi antrenează: „Aceste partide amicale sunt utile, îți poți da seama de capacitatea fotbaliștilor. Nu contează prea mult rezultatele. Pot să spun că sunt mulțumit de unii dintre jucători și nemulțumit de alții care au potențial bun pe care, însă, nu-l fructifică. Până la debutul campionatului vrem să avem cât mai multe meciuri de pregătire. În mare, lotul este stabilit, chiar dacă noi mai sperăm la transferuri. Din păcate, situația financiară a clubului nu este una fericită. ” Vâlcenii vor susține următoarea partidă amicală vineri, la Târgoviște, asta în cazul în care se vor găsi bani pentru deplasare.

Dobre, dorit la Chindia

Singurul fotbalist de câmp vâlcean din actualul lot care a jucat în primul eșalon, Răzvan Dobre, este aproape de un transfer. Golgheterul vâlcenilor din sezonul trecut este dorit cu insistență la Chindia Târgoviște, formație care va activa în eșalonul III și care va fi patronată de fostul internațional, Gică Popescu. Președinte la acest club va fi un alt oltean, Ion Crăciunescu. Tot la Chindia au ajuns și Sergiu Popescu, Marius Pasăre și Lucian Pârvu, toți trei jucând în sezonul trecut la CS Municipal.

Tufi și, reactivat

Robert Tufi și va fi unul dintre portarii pe care se va baza CS Municipal în viitoarea ediție a campionatului. Gruparea din Zăvoi a renunțat la cei doi portari experimentați pe care-i avea în lot, Perianu și Rusandu și Robert va începe sezonul ca titular cel mai probabil. Tufi și a activat ani buni în primul eșalon și mult timp a fost titular de drept la naționala de juniori a României. Portarul vâlcean a și jucat în primul amical susținut de vâlceni în această pauză competițională.

Vlad Soare