Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DJST Vâlcea: Concurs Local de Proiecte

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează prin Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Vâlcea, în perioada 16 mai – 15 iulie 2016, Concursul local de proiecte de tineret – 2016.

Tema Concursului este: „Stimularea implicării tinerilor la viaţa societăţii”.

Obiectivele concursurilor sunt îmbunătăţirea ofertei de educaţie non-formală; stimularea interesului tinerilor și studenților de a participa la activități de educaţie non-formală; direcţionarea educaţiei non-formale spre reintegrarea socială a tinerilor excluși social, asigurarea menţinerii sau restabilirii accesului la educaţia formală în paralel cu o reală promovare a învăţării non-formale și informale și a recunoașterii competenţelor dobândite; creşterea gradului de participare a tinerilor și studenților la viaţa comunităţii, sub toate aspectele ei, sociale, educaţionale, culturale, economice, de sănătate; creşterea gradului de participare a tinerilor și studenților la vot; creşterea gradului de sensibilizare a opiniei publice cu privire la importanţa implicării în activităţi de voluntariat şi dezvoltarea de programe de voluntariat pentru tineri și studenți.

Vor avea prioritate toate proiectele care au ca beneficiari tineri cu oportunități reduse (tineri cu dizabilități, tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului, tineri care aparțin etniei romă, tineri care aparțin minorităților sexuale, tineri inactivi, care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare (NEETs), tineri imigranți etc.).

Aplicanţii eligibili pentru Concursul local de proiecte de tineret 2016 sunt organizațiile neguvernamentale nonprofit (ONG) înfiinţate legal şi cu sediul în România.

Depunerea proiectelor va avea loc în perioada 16 mai – 14 iunie 2016, între orele 8-16 (cu excepţia zilelor nelucrătoare), la secretariatul DJST Vâlcea din Râmnicu Vâlcea, Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 24 (Sala Sporturilor) sau prin poștă (nu se vor lua în considerare proiectele sosite la sediul DJST VÂLCEA, prin poștă, înregistrate după data de 14 iunie 2016, ora 16.00 sau depuse la registratura DJST VÂLCEA după data de 14 iunie 2016, ora 16.00).

Detalii suplimentare referitoare la concursuri, inclusiv metodologia, se pot obţine de pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului și pe site-ul direcției www.djstvalcea.ro.