Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Direcția pentru Sport și Tineret Vâlcea premiată la Gala Tineretului din România

Gala Tineretului din România este un eveniment care își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. În cadrul evenimentului inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, D.J.S.T. Vâlcea a concurat alături de celelalte direcții din țară, obținând 2 premii importante din cele 10 secțiuni de premiere a performanțelor.
Astfel pentru “Cel mai bun proiect de tineret derulat de către un Centru de tineret”, D.J.S.T. Vâlcea a obținut punctajul maxim cu proiectul “Speak up”, o inițiativa a unor tineri, voluntari ai Centrului de Tineret Râmnicu Vâlcea care au identificat că atât ei, cât și colegii lor au nevoie de cursuri care să le îmbunătățească abilitățile și competențele de comunicare. Activitatea principală a constat într-un curs de public speaking timp de 3 zile pentru 20 de tineri. Cursurile, oferite voluntar de trainerii ARDOR OLTENIA, s-au desfășurat în weekenduri și au cuprins 6 sesiuni, iar prin intermediul metodelor folosite, jocuri de cunoaștere și intercunoaștere, jocuri de energizare, brainstormingul, prezentarea interactivă, jocul de rol, dezbaterea, analiza și autoanaliza, tinerii și-au dezvoltat abilități, competențe și atitudini în arta comunicării.
Și la secțiunea “Cel mai bun proiect de tineret derulat de către DJST”, Vâlcea a urcat în fruntea clasamentului cu proiectul “Explorăm misterele naturii”, desfășurat în vara acestui an. Ideea proiectului a pornit de la realitatea îngrijorătoare, că tinerii petrec din ce în ce mai puțin timp în natură, statisticile arătând că aceștia sunt tot mai sedentari și afectati de efectele negative ale folosirii deviceurilor. Proiectul a fost pledoarie de a se “reîmprieteni” cu natura, de a face mișcare, de a fi înițiati în tehnici de supraviețuire, de a relaționa cu alții tineri ca o alternativă la consumul excesiv de internet. La cele 5 ateliere au participat 50 de tineri din județul Vâlcea. Atelierere au fost facilitate de voluntari de la Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Mircea Cel Bătrân. Tinerii au învățat legile muntelui și și-au format abilități practice necesare pentru a se descurca în natură, și-au însușit un concept de viață sănătoasă, bazat pe mișcare în aer liber.
D.J.S.T. Vâlcea mulțumește organizatorilor și juriului care a oferit aceste distincții compartimentului tineret, cu promisiunea că în anul 2022 vom continua astfel de proiecte benefice pentru tinerii din județul nostru. Dorim ca pe această cale să urăm colaboratorilor și tinerilor din județul Vâlcea un An Nou, plin de satisfacții și realizări, asigurându-i în continuare că în compartimentul de Tineret vor avea un partener deschis și ambițios în derularea proiectelor cu și pentru tineri.