Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Debut cu stângul pentru HCM

• gruparea vâlceană a pierdut şi la Constanţa şi mai are o singură şansă să obţină un succes în această ediţie de campionat

HC Municipal Râmnicu Vâlcea a jucat primul meci oficial al acestui an pe terenul unei contracandidate la salvarea de la retrogradare, Neptun Constanţa. Vâlcencele antrenate de Simona Gogârlă aveau şansa să părăsească ultima poziţie a clasamentului, în cazul unui succes şi au început cât se putea de bine derbiul suferinţei. Cu Janina Luca şi Stăncuţa Guiu în zi bună, HCM a condus în permanenţă pe tabela de marcaj, pe parcursul primei reprize, chiar şi la trei goluri diferenţă. Până la urmă, la pauză a fost 10-9 pentru echipa noastră, diferenţa putând fi mai mare dacă portarul ucrainean de 17 ani al gazdelor, Yulia Dumanska, nu ar fi prins o formă de zile mari. În partea a doua a întâlnirii situaţia s-a schimbat radical. Elevele Simonei Gogârlă nu au găsit calea spre gol în primele nouă minute şi echipa din Constanţa a preluat ostilităţile şi a condus mereu. Cu trei minute înainte de final gazdele aveau 18-15 dar Vâlcea a avut şansa să revină şi să obţină măcar un rezultat de egalitate, având în vedere că a jucat şi în superioritate de două jucătoare. Până la urmă a fost 17-15 pentru Neptun Constanţa, formaţie care s-a distanţat la cinci puncte avans de HCM. Tot în penultima etapă a Ligii Naţionale de Handbal feminin s-a mai jucat un singur meci, Corona Braşov reuşind să treacă greu de HCM Roman, scor 23-20. Restul partidelor au fost programate miercuri seara, după închiderea ediţiei.

Ultima şansă pentru o victorie

În ultima rundă a turului de campionat, HC Municipal va evolua pe propriul teren, contra devencelor de la Cetate, miercurea viitoare. Trupa antrenată de Simona Gogârlă va conta şi pe serviciile sârboaicei Bojana Mitrovic, singurul transfer de până acum realizat de de vâlceni. Va fi ultima şansă de a obţine un succes în prima parte a campionatului, unul probabil având în vedere că nici Cetate nu trece printr-o perioadă prea bună, deşi la începutul sezonului oficialii deveni declarau că echipa se va bate pentru participarea în viitoarea ediţie a cupelor europene. Altfel, formaţia feminină de handbal, HC Municipal, mai poate face transferuri până pe data de 22 ianuarie, atunci când se încheie perioada pusă la dispoziţie de regulamentele în vigoare ale Federaţiei Române de Handbal. După ce a înregimentat-o pe sârboaica Bojana Petrovic, Tomiţă Pleşa şi compania vor să aducă şi o altă handbalistă din ţara vicecampioanei mondiale. Din câte am aflat este vorba despre un coordonator de joc tânăr care activează în prima ligă din Serbia. De asemenea, HCM caută un portar experimentat care să pună umărul la îndeplinirea obiectivului de salvare de la retrogradare.

Penultima etapă a turului de campionat:

CSU Neptun Constanţa-HCM Rm. Vâlcea 17-15

Corona Braşov-HCM Roman 23-20

CSM Cetate Deva-HC Zalău

SCM Craiova-CSM Bucureşti

„U” Jolidon Cluj-HCM Baia Mare

Dunărea Brăila-CSM Ploieşti