Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Damila merge ca un ceas elvețian

formația antrenată de Niculescu a reu șit al doilea succes consecutiv al anului și promovarea e din ce în ce mai aproape

Damila Măciuca a terminat turul de campionat cum nu se putea mai rău, o serie de rezultate slabe, printre care și un eșec pe propriul teren cu CSM Municipal, rezultate care au îndepărtat echipa lui Dan Nițu de obiectivul de promovare în primul eșalon. Mai mult decât atât, echipa din sudul județului s-a despărțit și de Lincar, tehnicianul care reu șise rezultate din cele mai bune. Cu un alt suflu și cu un lot remaniat, Damila a început anul cum nu se putea mai bine, două succese din două meciuri și Liga I este mai aproape ca niciodată.

 FC Maramureș, fără șianse la Drăgășani

 După ce s-a întors cu toate cele trei puncte de la Târgu Mureș, formația „lunetistului” Niculescu a primit vizita unei echipe aflată în foame de puncte, FC Maramureș Baia Mare. Chiar dacă au pornit ca favoriți, vâlcenii se temeau de jocul pe contraatac al oaspeților și au încercat să deschidă repede scorul. Ocaziile de gol nu au lipsit, spre mulțumirea celor 2000 de spectatori prezenți la întâlnire. Lircă și Negruț au fost aproape de gol dar au gre șit ținta în debut, apoi Damila a avut noroc la șiutul inteligent al lui Nelu Bițiș (minutul 18). Mingea a prins gazonul dar Matache s-a întins spectaculos și a respins. Dominarea autoritară a trupei lui Niculescu și-a lăsat amprenta până la pauză pe tabela de marcaj. Cu un minut înainte de pauză Codin a făcut o cursă pe partea dreapta, a centrat perfect, iar Negruț s-a înălțat și a reluat cu capul plasat, în dreapta portarului. În partea a doua spectacolul a fost la el acasă la Drăgășani. Fotbaliștii antrenați de Niculescu au ratat o căruță de ocazii și au fructificat numai două. Damila, Negruț, Codin și Popa s-au jucat cu ocaziile și golul al doilea a venit logic. Cu opt minute înainte de final, Melcea a lucrat o fază, i-a pasat inteligent lui Negruț care a reu șit dubla după ce a întors un adversar și a șiutat sec în colțul lung. Peste alte cinci minute tânărul Iancu, intrat în locul lui Negruț, avea să închidă tabela după ce a pus latul de la 11 metri după o centrare a lui Popa. Damila a revenit pe locul trei al clasamentului.

 Veste bună, se duc tratative pentru mutarea în Zăvoi

 Patronul formației Damila, Dan Nițu, a declarat pe site-ul oficial al clubului că duce tratative pentru mutarea echipei în Zăvoi. Dacă negocierile se vor finaliza, sunt șianse mari ca elevii lui Claudiu Niculescu să joace la Râmnicu Vâlcea în primul eșalon, în cazul în care vor obține promovarea și vor primi de la Federația Română de Fotbal o derogare. Federalii ar trebui să dea licența necesară pentru stadion, chiar dacă în acest moment nu sunt întrunite toate condițiile pentru partide din Liga lui Mitică. „Sunt încântat de ceea ce am văzut astăzi alături de cei peste 1.500 de spectatori prezenți la meci. Cred că suntem mult mai puternici decât în tur, pentru ca am făcut transferuri bune în iarnă, iar Claudiu Niculescu a reu șit în scurt timp să-i mobilizeze exemplar. Toți jucătorii s-au angrenat foarte bine în meci și le promit că, dacă vor reu și să promoveze, voi găsi cea mai bună soluție astfel încât echipa să joace pe un stadion conform standardelor Ligii I. Nu exclud nici varianta de a juca la Râmnicu Vâlcea și în acest sens voi avea din nou discuții cu finanțatorul clubului CSM Rm.Vâlcea”, a declarat Dan Nițu. Conform informațiilor venite pe surse, patronul echipei care joacă în Zăvoi, CS Municipal, Cătălin Rufă, nu se va opune ca Damila să se mute la Râmnicu Vâlcea.

 Alt meci decisiv la Oradea

 În runda viitoare, Damila Măciuca va evolua în deplasare, contra unei formații aflate pe val, FC Bihor Oradea. Gruparea orădeană are tot două victorii la activ în retur, după ce a trecut pe propriul teren de lidera Corona Brașov și în deplasare la FC Olt și are un număr identic de puncte, 24, cu Damila dar și două jocuri mai mult disputate. În meciul din tur trupa vâlceană, antrenată de Erik Lincar, a reu șit să câștige clar, la scor de neprezentare, 3-0. Altfel, rezultatele din etapa precedentă au fost din cele mai bune pentru oltenii lui Niculescu. FCM Târgu Mureș a pierdut la limită întâlnirea cu FC Argeș, în timp ce Corona Brașov a pierdut pe propriul teren cu UTA Arad, 0-1 și a cedat primul loc al clasamentului, Politehnica Timișoara fiind noua lideră. Primele două clasate se vor întâlni sâmbătă la Timișoara și o eventuală victorie a bănățenilor ar putea face ca între Damila și Corona să mai rămână un singur punct! Cealaltă echipă vâlceană a seriei, CS Municipal, a stat și va mai bifa o săptămână de pauză. Formația antrenată de Alexandru Pelici încearcă să găsească un meci amical după ce partida de pregătire cu CS Mioveni a picat, argeșenii alegând să joace cu FCM Târgoviște.

 „La Craiova doar Universitatea poate juca”

 Fostul atacant al Universității Craiova dar și al lui Dinamo, Claudiu Niculescu, a acordat un amplu interviu site-ului Damila Măciuca în care explică, printre altele, de ce sunt șianse nule ca echipa pe care o antrenează să joace în primul eșalon la Craiova. „Lunetistul” este mulțumit de rezultatul din partida cu FC Maramureș, dar recunoaște că nu este nimic rezolvat și că realizarea obiectivului de promovare este departe: „Am dominat din minutul unu până în minutul nouăzeci. Am marcat doar de trei ori, dar am avut multe alte ocazii de a înscrie, mai ales în repriza a doua. Sunt mulțumit de cum s-au prezentat băieții și din punct de vedere fizic. Asta înseamnă că pregătirea de iarnă a fost bine făcută. Am obținut o nouă victorie, după cea de la Tg. Mureș, dar asta nu înseamnă nimic raportat la obiectivul nostru. De luni începem pregătirea meciului cu FC Bihor. Eu mă gândesc la fiecare meci în parte și nu cred că ne-am înscris în cursa pentru promovare, de și avem șiansa noastră și de noi depinde acest lucru. Mă simțeam foarte bine ca jucător, mai ales când marcam și câștigam. Pot să vă spun că atunci când văd că elevii mei respectă ceea ce fac cu ei la antrenamente și ce indicații le dau în timpul meciului, iar echipa mea câștigă, satisfacția e mult mai mare. Astăzi sunt fericit și, așa cum am mai spus-o, Damila reprezintă prezentul și viitorul meu ca antrenor. Au fost discuții legate de faptul că în cazul promovării să jucam la Craiova, dar eu cred că acolo e un loc aparte și doar o singură echipă poate evolua: Universitatea Craiova. Mă bucur pentru ei că vor reveni în fotbal și mai ales mă bucur pentru suporterii Craiovei de peste tot. Eu m-am născut în Oltenia, am familia aici, am jucat la Craiova, deci pot spune că Oltenia e mereu în inima mea.” Altfel și antrenorul de la Maramureș, Buia, îi laudă pe vâlceni: „Noi am venit la Drăgășani să scoatem un rezultat de egalitate, dar, din păcate, am primit gol în ultimul minut din prima repriză. Dacă intram cu 0-0 la pauză poate altfel se desfășurau ostilitățile în repriza a doua. Scorul putea fi mult mai mare și chiar dacă am primit trei goluri, Stețca a fost unul dintre cei mai buni elevi ai mei, el și-a făcut datoria. Damila are o echipa bună, dar sunt și alte grupări puternice în serie: Poli, Corona și FC Bihor. Cu Poli am jucat în tur și e o echipă solidă, cu cei de la Corona ne-am întâlnit de curând și chiar dacă am făcut 0-0, ei au prestat un joc bun și au avut mai multe ocazii de a marca. FC Bihor s-a întărit foarte mult în această pauză și poate fi o pretendentă la promovare. După rezultatele din startul returului, pot să spun că Damila are un culoar bun pentru a promova. Sunt foarte bun prieten cu Claudiu Niculescu. Când au picat turnurile gemene din America, eram cu el în cameră, în cantonamentul lui Dinamo București. Vă rog să nu uitați să-i transmiteți din partea mea mult succes în continuare și îi țin pumnii să promoveze anul acesta în Liga 1”.

Rezultate:

 FC Argeș – FCM Târgu Mureș 2-1

CSM Râmnicu Vâlcea a stat

CS Luceafărul Oradea a stat

AS Damila Măciuca – CS FC Maramureș Univ. B. Mare 3-0

CS ALRO Slatina – CS FC Bihor Oradea 0-2

ASC Corona 2010 Brașov – FC UTA Arad 0-1

SC FC Unirea – ACS Poli Timișoara 0-3

(la masa verde)

CS Mioveni a stat

Clasament:

1. ACS Poli Timișoara  15     30 (+9)

2. Corona Brașov                   15     28 (+4)

5. FC UTA Arad           16     24 (+2)

3. AS Damila Măciuca           1  Â Â Â  24 (+3)

4. CS FC Bihor Oradea          16     24 (0)

6. FCM Târgu Mureș    16     21 (-3)

7. CS Mioveni               15     20 (-1)

8. FC Argeș                            15     20 (-4)

9. CSM Rm. Vâlcea      1  Â Â Â  18 (-6)

10. FC Maramureș                 15     15 (-9)

11. Luceafărul Oradea   1  Â Â Â  15 (-6)

12. CS ALRO Slatina   1  Â Â Â  12 (-9)

Etapa viitoare:

CSM Rm. Vâlcea va sta

FC Maramureș – Luceafăul Oradea

FC Bihor – Damila Măciuca

UTA Arad – Alro Slatina

Poli Timișoara – Corona Brașov

CS Mioveni – Unirea Alba Iulia 3-0,

(la masa verde)

FC Argeș va sta

 Vlad Soare