Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Damila începe cursa de urmărire

formația antrenată de Claudiu Niculescu are nevoie de un parcurs perfect pentru a ajunge în primul eșalon

 După ce a pierdut derbiul de la Timișoara, Damila Măciuca s-a îndepărtat la opt puncte de promovare și are nevoie de un final de campionat fără greșeală pentru a ajunge în primul eșalon. Din acest sezon mai sunt de disputat opt etape. Dintre acestea, echipa antrenată de Claudiu Niculescu va juca șase meciuri, va sta într-o etapă și va câștiga trei puncte la masa verde, după retragerea Unirii Alba Iulia.

 Sâmbătă, victorie obligatorie cu CS Mioveni

 Sâmbătă, Damila Măciuca va juca pe propriul teren, începând cu ora 11.00, în fața uneia dintre echipele Seriei a II-a care nu mai are griji în acest sezon. Dacia Mioveni este pe locul șase al clasamentului, cu 24 de puncte, la zece distanță de poziția a doua care duce în primul eșalon și argeșenii au renunțat la visul de a ataca revenirea în Liga I. De partea cealaltă, Damila poate reveni în luptă numai dacă va câștiga toate cele trei puncte. Interesant este și meciul de la Oradea, acolo unde Luceafărul va primi vizita timișorenilor de la Politehnica. Dacă gazdele nu pierd, atunci Măciuca își va putea face calcule serioase pentru etapele de final. Interesant este că lidera, Corona Brașov va sta, și Damila va ajunge la numai șase puncte avans și de ardeleni. În meciul disputat în turul campionatului, echipa vâlceană a suferit la Mioveni o înfrângere usturătoare, 1-4.

 CSM o poate scoate din cursă pe UTA

 Și cealaltă echipă vâlceană, CS Municipal, are de jucat un meci interesant. În Zăvoi, duminică de la ora 11.00, elevii lui Alexandru Pelici dau piept cu UTA Arad, formație aflată și ea în cursa pentru Liga lui Mitică. Municipalii îi pot ajuta pe cei de la Damila cu o victorie sau chiar cu un rezultat de egalitate. „Bătrâna Doamnă” își reduce aproape de zero șiansele de a mai prinde trenul spre primul eșalon. În meciul disputat în tur, arădenii s-au impus fără probleme, la scor de neprezentare, 3-0. Altfel, elevii lui Pelici au pierdut la limită meciul jucat în runda precedentă, 0-1 cu FC Bihor Oradea, singurul gol fiind marcat de gazde dintr-o lovitură de la 11 metri discutabilă. „Îmi felicit jucătorii pentru efortul depus. Ne-am dorit foarte mult să obținem un rezultat bun, să continuăm seria rezultatelor pozitive, din păcate nu am reu șit. Un meci decis dintr-o lovitură de la 11 metri. Aceasta e, mergem înainte și poate dacă am fi fost mai atenți la finalizare în anumite momente, pentru că am avut și noi șiansele noastre, putem să plecăm cu un rezultat pozitiv”, a afirmat, după joc, Alexandru Pelici.

 Calculele promovării

 Calculele hârtiei îi dau șianse reale Damilei Măciuca. Trupa antrenată de Claudiu Niculescu va mai evolua până în final pe propriul teren cu CS Mioveni, Corona Brașov, FC Argeș și Luceafărul Oradea și în deplasare doar la Alro Slatina și CS Municipal Râmnicu Vâlcea. Practic va juca de cinci ori în Vâlcea și o singură dată în afara județului, pe terenul unei echipe care va retrograda în Liga a III-a. Meciurile cheie sunt cele cu Brașovul, meci de șase puncte și cel din Zăvoi unde orgoliile județene vor fi la cote înalte dar unde spectatorii vor fi cel mai probabil alături de elevii lui Claudiu Niculescu.

Politehnica Timișoara are un program nu foarte ușor. Gruparea din Banat merge pe terenurile formaților Luceafărul Oradea, FC Argeș și FC Maramureș, va evolua pe propriul teren cu CS Municipal, FCM Târgu Mureș și FC Bihor Oradea și va avea două etape în care va sta și nu va câștiga puncte.

Nici Coronei Brașov nu îi va fi tocmai ușor să își conserve avantajul din fruntea clasamentului. Lidera va evolua la Brașov cu Alro Slatina, Luceafărul Oradea, FC Argeș, în deplasare cu CS Municipal, Damila Măciuca și va sta în două etape. În aceste condiții, derbiul de la Drăgășani se poate dovedi a fi decisiv pentru promovare și pot conta și rezultatele directe. Pentru a fi avantajați în cazul în care se va ajunge la egalitate de puncte, elevii lui Claudiu Niculescu ar trebui să se impună cu 3-0, după ce au pierdut în tur cu 4-1.

 „Sprijinul suporterilor poate fi decisiv”

 Președintele formației Damila Măciuca, Lucian Munteanu, încearcă să pregătească încă de pe acum derbiul județean cu CS Municipal și îi atrage pe suporterii vâlceni: „Este cunoscut faptul că microbiștii vâlceni își doresc de mult timp o echipă în prima ligă de fotbal, pentru a putea vedea la Rm.Vâlcea pe Steaua, Dinamo, Rapid sau alte echipe de tradiție din România. Dacă Vâlcea își dorește o echipă în Liga 1, acum este momentul să arate susținere față de echipă. Noi am demonstrat că vrem performanță. Dacă vom câștiga următoarele două jocuri de pe teren propriu, cu Mioveni și Corona, vom putea spera din nou la o promovare istorică. Calculul hârtiei arată că mai avem șianse, chiar dacă am pierdut la Timișoara. Suporterii vâlceni ne pot ajuta foarte mult la cele două meciuri și de aceea fac apel la aceștia să vină în număr cât mai mare la stadionul din Drăgășani pentru a ne susține. Ei pot fi impulsul pe care jucătorii Damilei îl pot primi pentru a ie și învingători de pe teren. La aceste meciuri vom avea și o galerie numeroasă care va încuraja echipa.”

 Promovare așteptată de 26 de ani

 De 26 de ani iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea nu au mai asistat la un meci de prim eșalon la stadionul din Zăvoi. În anul 1987 Chimia a retrogradat în eșalonul inferior și nu avea să revină niciodată. Până la urmă echipa care câștigase și Cupa României și jucase un tur în Cupa Cupelor, avea să se desființeze. De atunci, Rarora Râmnicu Vâlcea, FC Municipal și CS Municipal au încercat fără succes să ajungă la „masa bogaților” și dorința microbiștilor de a vedea pe viu pe Dinamo, Steaua sau Rapid a rămas numai un vis. De-a lungul timpului pentru Chimia au evoluat fotbaliști cu nume în România dar numai suporterii trecuți de 50 de ani își mai amintesc de fazele spectaculoase reu șite de Aurică Beldeanu, Marian Cincă, Iancu Carabageac, Zoli Crișan, Gabriel Boldici, Paul Cazan sau Ion  Oblemenco. După modelul Politehnicii Timișoara, Chimia a fost reînființată în acest sezon, în Liga a V-a dar până la o eventuală promovare a echipei fanion a fotbalului vâlcean mai trebuie să curgă multă apă pe Olt.

 Ar juca în Zăvoi

 Vestea bună pentru suporteri este că Damila Măciuca nu se va muta din Vâlcea în cazul în care va promova. Oficialii de la Damila și CSM s-au înțeles să împartă baza sportivă pentru sezonul viitor în timp ce Măciuca a primit o derogare de la FR Fotbal, timp în care va trebui să pună la punct condițiile necesare licenței de Liga I, adică achiziționarea unei tabele electronice, a instalației de nocturnă și a sistemului de supraveghere dar și instalației de încălzire a gazonului.

 Programul etapei:

 FCM Târgu Mureș – CS FC Maramureș Universitar Baia Mare

FC Argeș – CS FC Bihor Oradea

CSM Râmnicu Vâlcea -  FC UTA Arad

CS Luceafărul Oradea – ACS Poli Timișoara

AS Damila Măciuca – CS Mioveni

CS ALRO Slatina – SC FC Unirea

ASC Corona 2010 Brașov va sta

 Clasament:

 1. Corona Brașov                   18     37 (+10)

2. ACS Poli Timișoara  18     34 (+7)

3. FC UTA Arad           19     30 (+2)

4. AS Damila Măciuca           17     28 (+4)

5. CS FC Bihor Oradea          19     28 (-2)

6. CS Mioveni               18     24 (-3)

7. FCM Târgu Mureș    16     21 (-3)

8. CSM Rm. Vâlcea      16     21 (-6)

9. FC Maramureș          18     21 (-9)

10. FC Argeș                 16     20 (-4)

11. Luceafărul Oradea   16     18 (-6)

12. CS ALRO Slatina   17     14 (-10)

 Etapa viitoare:

 FC Bihor – FCM Târgu Mureș

UTA Arad – FC Argeș

Poli Timișoara – CSM Râmnicu Vâlcea

CS Mioveni – Luceafărul Oradea

Unirea Alba Iulia – Damila Măciuca

Corona Brașov – Alro Slatina

FC Maramureș va sta

 Vlad Soare