Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Damila a învins greu Mioveniul

formația vâlceană rămâne în cursa pentru promovare dar șiansele au devenit mai mici după ce Poli Timișoara a câștigat la Oradea

 Argeșenii de la CS Mioveni au venit la Drăgășani cu gânduri mari și cu declarații optimiste. După ce se impuseseră în meciul din tur cu un categoric 4-1, oaspeții au promis că vor câștiga și la Vâlcea toate cele trei puncte și au organizat o apărare bine pusă la punct care a creat multe dificultăți pentru elevii lui Claudiu Niculescu. De partea cealaltă, formația de la Drăgășani nu a putut conta pe serviciile lui Deaconescu și I. Stoica dar tot răul a fost spre bine pentru că titularizarea tânărului Pârvulescu a fost cu noroc pentru Damila, pentru care varianta victoriei era singura care o mai menținea în cursa pentru promovarea în primul eșalon. Gruparea din Mioveni a început mai bine și a cerul un penalti încă din minutul 5, la un presupus henț în careul porții apărate de Matache. Până la urmă la pauză a fost scor alb, chiar dacă oaspeții au rămas în inferioritate din minutul 42, atunci când Pasăre, fost fotbalist la CS Municipal, a fost trimis la cabine după ce a primit cel de-al doilea cartonaș galben. La puțin după reluare, în minutul 48, Edi Stoica a executat perfect o lovitură de la colțul terenului și Pârvulerscu a reluat cu capul, imparabil, pentru 1-0. Avantajul măciucanilor a durat numai zece minute pentru că oaspeții au reu șit să egaleze în inferioritate numerică. Ayza a șiutat periculos, Matache a respins greu, doar până la Arnăutu, care a îndeplinit o simplă formalitate. Din minutul 57 egalitatea se restabilea și era clar că elevilor lui Claudiu Niculescu nu le era deloc ușor să se impună și să rămână în lupta pentru promovarea în primul eșalon. Golul izbăvitor a venit abia în minutul 82, după ce Damila a avut emoții și în apărare nu numai pe faza ofensivă. Menassel a obținut o lovitură de la 11 metri clară, Lircă a executat și a marcat golul de trei puncte pentru Damila Măciuca, formație care a urcat, cel puțin pentru o zi, pe locul trei al clasamentului.

 Poli, victorie chinuită la Oradea

 Vâlcenii au sperat ca după această etapă să reducă diferența de puncte față de Politehnica Timișoara, formație care a evoluat la Oradea, contra unei formații care se luptă pentru evitarea retrogradării, Luceafărul. Gazdele au reu șit să țină steagul sus preț de aproape un meci întreg dar timișorenii s-au impus la limită cu 1-0, marcând singurul gol al meciului în minutul 82, după ce rămăseseră și în inferioritate numerică. Într-o altă partidă, FCM Târgu Mureș a învins cu 3-1 pe FC Baia Mare dar ardelenii sunt departe de îndeplinirea obiectivului de promovare în primul eșalon. Favorite la accederea în Liga I sunt Politehnica Timișoara și Corona Brașov, formații care au acum șase puncte avans față de Damila dar și câte un meci mai mult disputat. În luptă mai poate intra și UTA Arad, formație despre care se spune că va fi preluată de internaționalul Adrian Mutu.

 CS Municipal poate ajuta Damila

 În runda viitoare, Damila Măciuca va câștiga la masa verde întâlnirea din deplasare cu Alro Slatina și oficialii vâlceni vor spera să fie ajutați de jocul rezultatelor. Cealaltă echipă vâlceană, CS Municipal, va evolua chiar pe terenul liderei la zi a clasamentului, Politehnica Timișoara și în cazul în care nu pierde, îi poate ajuta foarte mult pe elevii lui Claudiu Niculescu. Municipalii par capabili să facă un rezultat mare pe terenul bănățenilor și să arbitreze lupta pentru promovarea în primul eșalon. În meciul disputat în  tur, în Zăvoi, CS Municipal a pierdut cu 0-2, experiența superioară a timișorenilor fiind decisivă.  De urmărit este și meciul de la Brașov, acolo unde Corona va întâlni pe Alro Slatina, formație care își joacă ultima șiansă de salvare de la retrogradare și ar putea să producă surpriza rundei.

 Rezultate:

 FCM Târgu Mureș – CS FC Maramureș Universitar Baia Mare 3-1

FC Argeș – CS FC Bihor Oradea 2-2

CSM Râmnicu Vâlcea -  FC UTA Arad – s-a jucat după închiderea ediției

CS Luceafărul Oradea – ACS Poli Timișoara       0-1

AS Damila Măciuca – CS Mioveni 2-1

CS ALRO Slatina – SC FC Unirea 3-0, la masa verde

ASC Corona 2010 Brașov va sta

 Clasament:

 1. ACS Poli Timișoara   19      10      7        2        30-1  Â Â Â Â Â Â Â Â  37 (+10)

2. Corona Brașov                    18      11       Â Â Â Â Â Â  3        29-15          37 (+10)

3. AS Damila Măciuca  18      9         Â Â Â Â Â Â  5        24-18          31 (+4)

4. FC UTA Arad            19      9        5        5        23-13          30 (+2)

5. CS FC Bihor Oradea 20      7        8        5        29-25          29 (-1)

6. CS Mioveni                18      5        9         Â Â Â Â Â Â  23-18          24 (-3)

7. FCM Târgu Mureș     17      7        3        7        21-20          24 (-3)

8. FC Argeș                             17      6        3        8        23-22          21 (-6)

9. CSM Rm. Vâlcea       16      6        3        7        19-21          21 (-6)

10. FC Maramureș                  19      5        6        8        20-29          21 (-9)

11. Luceafărul Oradea   17       Â Â Â Â Â Â  6        7        17-23          18 (-9)

12. CS ALRO Slatina    18      3        7        7        17-20          17 (-10)

 Etapa viitoare:

 FC Bihor – FCM Târgu Mureș

UTA Arad – FC Argeș

Poli Timișoara – CSM Râmnicu Vâlcea

CS Mioveni – Luceafărul Oradea

Unirea Alba Iulia – Damila Măciuca

Corona Brașov – Alro Slatina

FC Maramureș va sta

Vlad Soare