Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM vrea revanşa cu Ştiinţa

Fotbal, Liga a II-a

CSM vrea revanşa cu Ştiinţa

• după ce au fost eliminaţi de craioveni din Cupa României, elevii lui Niculescu merg la Roşiorii de Vede pentru a-i lua trei puncte lui Adrian Mititelu

Oltenia fierbe înainte de derby-ul Seriei a II-a dintre FC Universitatea Craiova şi CS Municipal Râmnicu Vâlcea. Cele două echipe din eşalonul inferior au ca obiectiv promovarea în Liga I şi după cinci etape sunt la egalitate aproape perfectă. Vâlcenii pe poziţia a doua a clasamentului, craiovenii pe locul trei la egalitate de puncte dar cu un golaveraj mai slab. Încă nu se ştie cu exactitate, însă, unde va avea loc marele meci, după ce clubul patronat de Adrian Mititelu a primit o sancţiune de suspendare a terenului şi a fost refuzat de Craiova şi de Caracal.

Ne-au bătut în cupă

FC Universitatea Craiova şi CS Municipal s-au mai întâlnit în acest sezon. În Cupa României partida s-a disputat în Zăvoi şi câştig de cauză au avut craiovenii, care au obţinut calificarea după ce s-au impus cu 2-1. În acea dispută antrenorul gazdelor, Claudiu Niculescu, a decis să trimită în teren echipa a doua, în timp ce omologul său de la „U”, italianul Nicolo Napoli, a mizat pe titulari. Ambele formaţii au avut de pierdut în urma meciului. Niculescu a protestat la o fază de la mijlocul terenului, cerând un henţ şi a fost eliminat, apoi suspendat două etape. Mai mult decât atât, fostul fotbalist al Craiovei a fost înjurat în permanenţă de galeria venită de la Craiova care nu i-au iertat nici acum transferul la rivala de moarte, Dinamo Bucureşti. „Mă înjură timp de 15 ani pentru că mă iubesc şi acum. E clar că nu am trecut pe la Craiova ca gâsca prin apă”, a comentat „Lunetistul”. Juveţii i-au întâlnit în turul următor, „acasă” la Severin pe ploieştenii de la Petrolul şi în urma incidentelor din tribună le-a fost suspendat terenul timp de două etape. În plus, Ştiinţa a primit şi o amendă usturătoare.

Craiova, ba nu, Caracal, ba nu, Roşiorii de Vede

Meciul de sâmbătă este unul foarte important pentru calificarea în turneul play-off şi pentru şansele de promovare în primul eşalon. Partida, care are şanse mari să fie televizată, dar în primele zile ale acestei săptămâni nu se ştia unde se va disputa. Iniţial, la aflarea veştii de suspendare a terenului, Adrian Mititelu s-a bucurat şi a declarat că echipa va juca „acasă” pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Cum era de aşteptat, oficialităţile locale, în frunte cu primarul Lia Olguţa Vasilescu au refuzat cererea lui FCU. Apoi s-a dat ca şi sigură programarea pe stadionul municipal din Caracal. În acest sens, a fost trimis către Federaţie şi un act prin care edilul-şef îşi dădea acordul, iar meciul fusese programat să se joace pe „Parc”, sâmbătă, de la ora 15:00, aşa cum scrie şi site-ul CCA. De asemenea, FRF a emis o adresă de înştiinţare către celor două cluburi. Conform ziarului regional controlat de Adrian Mititelu, primarul de la Caracal a spus că nu va pune la dispoziţie baza sportivă pentru meciurile cu CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi Gloria Bistriţa şi a lăsat de înţeles că a fost supus la multe presiuni politice. Pentru FC Universitatea Craiova au mai rămas doar câteva variante: Slatina, Târgu Jiu, Roşiorii de Vede sau Drăgăşani. La Râmnicu Vâlcea nu ar fi permis regulamentul şi, până la urmă, s-a ales stadionul municipal de la Roşiorii de Vede, potrivit informaţiilor venite de la FC Universitatea, neconfirmate de FR Fotbal. Cel mai probabil, tot acolo vor juca craiovenii şi următoarea partidă de pe propriul teren, cu Gloria Bistriţa, după care vor reveni „acasă” la Severin.

Programul etapei:

Gloria Bistriţa – CS Mioveni

FC U Craiova – CSM Rm. Vâlcea

Metalul Reşiţa – FC Bihor

FCM Tg. Mureş – Alro

Olimpia – Minerul Motru

CS U Craiova – UTA

Clasament:

1. Gloria Bistriţa 5 3 2 0 8-4 11 (+5)

2. CSM Rm. Vâlcea 5 2 3 0 7-4 9 (0)

3. FCU Craiova 5 2 3 0 5-2 9 (+3)

4. Olimpia Satu Mare 5 2 2 1 6-5 8 (+2)

5. FCM Tg. Mureş 5 2 2 1 4-3 8 (+2)

6. Metalul Reşiţa 5 2 1 2 8-6 7 (+1)

7. FC Olt Slatina 5 2 1 2 4-5 7 (-2)

8. CSU Craiova 5 1 3 1 4-5 6 (-3)

9. FC Bihor Oradea 5 1 2 2 6-7 5 (-4)

10. CS Mioveni 5 1 2 2 4-6 5 (-4)

11. Minerul Motru 5 1 0 4 4-6 3 (-6)

12. UTA Arad 5 0 1 4 3-10 1 (-5)

Etapa viitoare:

UTA – Gloria Bistriţa

CS Mioveni – FC U Craiova

CSM Rm. Vâlcea – Metalul Reşiţa

FC Bihor – FCM Tg. Mureş

Alro – Olimpia

Minerul Motru – CS U Craiova