Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM, victorie cu UTA

gruparea din Zăvoi nu a avut mari emoții contra arădenilor de la UTA și este pe primul loc al clasamentului

Claudiu Niculescu nu a putut sta pe banca tehnică nici în meciul dintre CS Municipal și UTA Arad care a contat pentru etapa a treia a eșalonului inferior la fotbal. Antrenorul vâlcenilor a fost pedepsit mult prea dur de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal pentru cartonașul roșu luat aiurea în meciul de cupă cu FC Universitatea Craiova dar a discutat în permanență cu secundul Cornel Dobre. În teren, municipalii au intrat deci și să își treacă în cont a doua victorie a sezonului care îi putea trimite pe primul loc al clasamentului. Și au reu șit, după 90 de minute în care nu au jucat senzațional dar au fost inteligenți în momentele cheie și au avut în portarul Florin Matache o piesă de bază.

Briceag nu și-a iertat foștii colegi

Arădenii au intrat tensionați în meci, dovadă fiind și cele două cartonașe galbene pe care le-a încasat până în minutul 2! A urmat o perioadă obișnuită de tatonare, ruptă de gruparea vâlceană care a deschis rapid scorul. În minutul 21, Cataramă a protejat foarte bine o minge în careul advers, a prelungit pentru Briceag, care a punctat cu o lovitură de cap bine plasată. Interesant este că atacantul de la CSM a înscris în poarta fostei sale formații, alături de care a făcut și o bună parte a pregătirii de vară. Oaspeții au acuzat șiocul și tot Briceag a avut șiansa să facă dubla dar a șiutat slab din poziție bună. Spre finalul primelor 45 de minute, Florin Matache și-a intrat în pâine și a reu șit să păstreze intact avansul de un gol. Tătaru a gre șit o pasă simplă la portar, „vulpoiul” Sălăjan a recuperat și a scăpat singur cu portarul vâlcean, care a parat miraculos și a trimis mingea în corner. Nici șiuturile lui Firțulescu nu au adus nimic nou și CS Municipal a intrat la cabine în avantaj minim, conform cu realitatea din teren.

2-0 și suntem lideri!

 Repriza secundă a început cum nu se putea mai bine pentru municipali care la numai trei minute de la reluare și-au mărit avansul pe tabela de marcaj. După o lovitură de colț executată de pe partea dreaptă, Stoica a deviat inteligent și Tătaru a îndeplinit o simplă formalitate din fața porții pentru 2-0. Municipalii au învățat lecția de la meciul precedent, când au primit două goluri pe final, s-au retras dar au fost atenți în apărare. UTA s-a străduit să revină în joc și în calculele celor trei puncte dar fără succes. După o oră de joc Matache s-a întrebuințat serios la lovitura liberă executată bine de Neagu, apoi parează și șiuturile lui Bârza și Popescu și meciul se termină cu scorul de 2-0, rezultat meritat pentru vâlceni care urcă pe primul loc al clasamentului, la egalitate perfectă cu Gloria Bistrița. Tehnicienii Niculescu și Dobre trebuie, însă, să pună mai bine la punct finalurile de meci pentru că este al doilea meci consecutiv în care municipalii sunt dominați în ultimul sfert de oră. CS Municipal a câștigat cu 2-0 și a urmat pe primul loc al clasamentului, la egalitate perfectă cu Gloria Bistrița.

Surpriză în Bănie

CS Universitatea Craiova a sperat să câștige primul meci al acestui campionat, pe propriul teren contra fostei echipe din Zăvoi, Metalul Re șița. Chiar dacă au rămas fără tehnicianul Alexandru Pelici, re șițenii au reu șit un meci de senzație, conducând la un moment dat cu 3-0. Trupa antrenată de Eric Lincar a redus din handicap dar nu a mai putut întoarce soarta celor trei puncte. CSU rămâne cu două puncte din trei etape și promovarea e departe de „clona” Științei. Într-o altă partidă, FC Universitatea Craiova a învins cu noroc în deplasarea de la Motru, 1-0, golul fiind marcat în ultima fază a meciului, de un fotbalist al gazdelor. Podiumul este completat de surpriza plăcută a acestui debut de sezon, Olimpia Satu Mare, echipa care a învins pe propriul teren pe FCM Târgu Mureș.

Rezultate:

 CSM Rm. Vâlcea – UTA 2-0

FC Bihor – CS Mioveni 1-1

Alro – Gloria Bistrița 1-2

Minerul Motru – FC U Craiova 0-1

Olimpia – FCM Tg. Mureș 1-0

CS U Craiova – Metalul Re șița 1-3

 Clasament:

 1-2. Gloria Bistrița           3        7 (+4)

CSM Rm. Vâlcea            3        7 (+1)

3. Olimpia Satu Mare       3        5 (-1)

4. FCU Craiova               3        5 (+2)

5. Metalul Re șița              3        4 (+1)

6. FC Bihor Oradea         3        4 (-2)

7-8 FCM Tg. Mureș        3        4 (+1)

FC Olt Slatina                 3        4 (-2)

8. Minerul Motru             3        3 (-3)

9. CSU Craiova               3        2 (-4)

11. UTA Arad                 3        1 (-2)

12. CS Mioveni Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â  3        1 (-2)

Etapa viitoare:

 CS Mioveni – CSM Rm. Vâlcea

Gloria Bistrița – FC Bihor

FC U Craiova – Alro

Metalul Re șița – Minerul Motru

FCM Tg. Mureș – CS U Craiova

UTA – Olimpia

 Nicu Tănase