Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

CSM urcă pe podium

Foto: CSM Ramnicu Valcea

Tehnicianul principal al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alex Pelici, a îndemnat la prudenţă înainte de meciul cu Unirea Târlungeni. Viperele Albastre s-au conformat şi nu au riscat în debutul întâlnirii. Vâlcenii au dominat teritorial întâlnirea contra braşovenilor, au blocat culoarele spre poarta apărată de Călin Fildan şi au aşteptat greşeala adversarului. Prima repriză s-a terminat la egalitate dar Geantă, Staicu şi Pârvulescu au ratat ocazii importante de a deschide scorul.

Şi în partea a doua întâlnirii oltenii au aşteptat momentul oportun de a puncta decisiv. După ce Neagoe a încercat să plaseze un balon, reţinut de portarul advers iar Staicu şi Ionescu au solicitat lovituri de la 11 metru după faze la limită, avea să vină şi primul gol. Alex Ionescu a inventat o pasă pe culoar de care a profitat la maximum „Vulpoiul” Staicu, cel care l-a driblat şi pe Muţiu şi l-a obligaat să-l faulteze în postură de ultim apărător. Decizia centralului a fost una logică – penalty şi cartonaş roşu pentru portarul de la Unirea. Tot Staikone a executat lovitura de la punctul cu var, fără emoţii şi scorul devenea 1-0. Din acel moment oaspeţii au încercat fără succes să pună pericol al poarta lui Fildan şi Bebe Vasile a fost la un pas de 2-0 dar a tras în portar după ce a scăpat singur.

Cu patru minute înainte de final avea să se facă 2-0, tot Marius Staicu reuşind să puncteze cu capul după fază construită de Marius Tomozei. Atacantul vâlcean a ajuns la cota 5 în acest sezon, patru goluri în campionat şi unul în Cupa României în timp ce CSM Râmnicu Vâlcea urcă pe podiumul clasamentului, la trei puncte de lidera FC Baia Mare şi la unul singur de Gaz Metan Mediaş.