Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM se întinerește

formația din Zăvoi va miza mai mult pe fotbaliști sub 25 de ani

Laurențiu Turor, fostul antrenor principal de la FC Snagov, a venit ca director tehnic la CS Municipal înainte de ultima etapă a turului de campionat și a debutat cu o înfrângere, 1-2 pe propriul teren cu Petrolul Ploiești. Încă de la instalarea sa la gruparea din Zăvoi, unde va răspunde de toate rezultatele, Tudor a declarat că principalul său obiectiv este întinerirea lotului: „Eu răspund și de centrul de copii și juniori și o să vedeți că voi promova mulți fotbaliști din propria pepinieră. Când ai în lot fotbaliști trecuți de o anumită vârstă este mai greu să le ceri prea multe. Ei nu se mai gândesc să ajungă la echipe mari sau în primul eșalon. Când ai în lot fotbaliști tineri, ei au tot interesul să muncească mult pentru a progresa, pentru a fi în vizorul echipelor din primul eșalon. Ca o concluzie, în unsprezecele de start voi introduce, treptat, mulți juniori.” În acest moment banca tehnică a CSM-ului este una stufoasă. Formația din Zăvoi are un antrenor principal, Sorin Bucuroaia, un director tehnic, Laurențiu Tudor, doi tehnicieni secunzi, Mitică Teleșpan și Emanuel Moldoveanu și un antrenor cu portarii, Robert Tufi și. Interesant este dacă omul de afaceri Cătălin Rufă este dispus să îi păstreze pe toți și pentru returul de campionat. Reunirea lotului este programată pentru data de 10 ianuarie. Vâlcenii vor susține două cantonamente centralizate, unul în România și altul în străinătate și cât mai multe meciuri amicale.

Kutlacik a plecat de la Vâlcea

Prima victimă a politicii adoptate de Laurențiu Tudor este fotbalistul bosniac, Nenad Kutlacik, care a fost anunțat că este liber să își găsească un nou angajament. Nenad a venit de la Pandurii Târgu Jiu la începutul acestui sezon, după ce mai jucase în trecut la CS Municipal. Bosniacul s-a născut pe 4 martie 1981 și nu a mai intrat în vizorul lui Tudor care nu era dispus să-l folosească pe postul de fundaș central. Directorul tehnic al vâlcenilor a declarat că până la reunirea lotului nu este exclus ca și alți fotbaliști să fie anunțați că se mai contează pe ei. În turul campionatului cel mai vârsnic fotbalist care a jucat pentru CSM a fost Nicolae Diță (34 ani), jucător dat afară după meciul pierdut de vâlceni în deplasarea de la FC Argeș (2-4). Cel mai tânăr fotbalist care a jucat pentru gruparea vâlceană în prima parte a campionatului este portarul Laurențiu Brănescu, 16 ani. Internaționalul de juniori are șianse minime să fie în lot și pentru returul campionatului, având în vedere că are oferte tentante de la formații de top din prima ligă din Anglia. Trei dintre fotbaliștii experimentați de la CS Municipal rămân în lotul care va ataca returul de campionat. Robert Tufi și va fi, probabil, titularul postului de portar al formației din Zăvoi, în condițiile în care fostul internațional este și în conducerea tehnică a echipei. Marius Mitu, și el fost internațional, va rămâne căpitanul vâlcenilor și va fi antrenorul din teren al formției antrenate de Tudor. În fine, noua echipă a CSM-ului va fi formată și în jurul lui Dan Balauru, golgheterul turului de campionat, cu cinci reu șite.

10.900 de spectatori în tur

În turul de campionat CS Municipal a fost urmărită în direct de 10.900 de spectatori, cu o medie de 700 de spectatori pe meci. La partidele de pe propriul teren, Marius Mitu și compania au avut în medie 890 de suporteri pe etapă, în total 7100 de spectatori în timp ce în deplasare, în total au venit 3800 de iubitori ai fotbalului. Meciul dintre CSM și Alro Slatina, din etapa cu numărul 13, a strâns în Zăvoi cel mai mare număr de vâlceni, 2000, în timp ce recordul negativ, 200 de oameni, a fost atins în etapa a doua disputată de municipali pe propriul teren cu Arieșul Turda. De menționat este faptul că în ultimele patru meciuri de campionat disputate în Zăvoi, conducerea clubului a decis ca intrarea să fie liberă. „Suntem dispu și să lăsăm intrarea liberă și în retur, numai să vină oameni cât mai mulți la meciurile echipei”, a declarat noul patron al echipei CSM, Cătălin Rufă. Cele mai multe minute jucate pentru vâlceni în turul campionatului au fost bifate de Florin Sandu (1.080), Adrian Ganea (1.028), respectiv Robert Tufi și (990). Cele mai puține minute au fost trecute în contul fotbaliștilor: Nelu Nicolae (11), Claudiu Popa (35) și Leonard Sararu (49). În turul campionatului CS Municipal a avut trei tehnicieni principali: Dumitru Teleșpan 3 meciuri (etapa 1 – 3), Sorin Bucuroaia 11 meciuri (etapa 4 – 14), respectiv Laurențiu Tudor   1 meci (etapa 15).

Vlad Soare