Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: csmrmvl.ro

CSM Râmnicu Vâlcea – Olimpia Satu Mare: 1-2

Foto: csmrmvl.ro

Olimpia Satu Mare a învins pe teren propriu pe CSM Râmnicu Vâlcea, iar viperele albastre au emoţii pentru locul de play-out pentru promovarea din seria a doua. După un meci echilibrat, cu foarte multe ocazii de poartă, sătmărenii s-au impus cu 2-1.

CSM a avut mare ghinion încă din debut şi din minutul 13 Adi Dulcea a trebuit să facă prima schimbare, juniorul Georgescu ieşind accidentat după un fault dur. Primele mari ocazii le-au aparţinut CSM-ului după două contraatacuri finalizate de Costin Stoica şi Andrei Neagoe, în ambele cazuri portarul oaspeţilor parând. Apoi a avut loc o fază care putea decide soarta meciului. Costin Stoica a scăpat singur spre poarta adversă, a fost faultat clar în careu dar în loc de decizia corectă: penalty şi cartonaş roşu s-a disctat fault în atac! Gazdele au deschis scorul în minutul 36, prin Faur care a profitat de o nesincronizare în apărare şi a puncta. Avantajul Olimpiei a ţinut puţin pentru că Firţulescu a revenit cu gol, după o pasă perfectă a lui Andrei Neagoe.

Repriza secundă a început cu o ocazie mare cât roata carului pentru CSM. Costin Stoica a pătruns bine, a trimis în faţa porţii şi balonul a depăşit întreaga apărare a gazdelor. A ajuns la Andrei Neagoe, care singur cu poarta goală a trimis pe lângă, la o fază în care era mai greu să ratezi decât să trimiţi în poartă.

La zece minute de la reluare au marcat şi gazdele dar dintr-o poziţie clară de offside şi golul lui Mărkuş a fost anulat just. La următoarea fază Vâlcea avea să rămână în inferioritate numerică, Samson fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaş roşu. Din acel moment gazdele au dat impresia că au preluat ostilităţile şi au ratat câteva oportunităţi bune, Fildan salvând o minge de la vinclul porţii, apoi bara opunându-se golului de 2-1. Până la urmă Olimpia avea să înscrie. Un fotbalist al gazdelor a preluat mingea cu mâna, apoi a centrat în careu de unde golgheterul Mărkuş nu a mai ratat ţinta. 

Clasament play-out, Seria 2

1. FC Olimpia Satu Mare 30
2. CSM Râmnicu Vâlcea 29
3. Şoimii Pâncota 28
4. Universitatea Cluj 27
5. Unirea Tărlungeni 20
6. CS Metalul Reşiţa -10