Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM rămâne în Liga a II-a

gruparea din Zăvoi a trecut la scor de neprezentare de Juventus București și nu mai are emoții pe final de campionat

 Aducerea lui Alin Artimon pe banca tehnică a CSM-ului a avut efectul scontat de conducerea din Zăvoi. Tehnicianul timișorean a revigorat atmosfera și după trei runde în care vâlcenii au câștigat șiapte puncte nu se mai pune problema emoțiilor legate de retrogradare. După ce trecuseră la limită de Mureșul Deva și remizaseră la Pitești cu FC Argeș, Bebe Vasile și compania au primit vizita formației Juventus București, cea care tocmai îi egalaseră la puncte. Bucureștenii tocmai veneau după un meci spectaculos, chiar pe terenul liderei Gloria Bistrița și ne temeam de 90 de minute dificile. Nu a fost deloc așa. Vâlcenii au pus stăpânire pe partidă încă din debut și au mutat  jocul în jumătatea adversă. După câteva ocazii importante, cea mai mare a căpitanului Pârvu, CS Municipal a deschis scorul după 30 de minute de joc. Robert Văduva a fost lăsat cu jokerul pe liber de o pasă a lui Vătăjelu și fotbalistul care aducea trei puncte și cu Mureșul Deva l-a executat cu sânge rece pe portarul advers, cu un șiut plasat. Acesta a fost și scorul la pauză, după ce oaspeții nu s-au trezit din pumni și mai puteau încasa cel puțin încă un gol. Repriza secundă a început și mai bine pentru olteni, deci și să nu aibă emoții pe final. În minutul 51, jucătorul de culoare, N’Kongue, l-a servit ideal pe Octavian Vasile și „Bebe” a punctat pentru 2-0 după care s-a bucurat ca după un gol în Liga Campionilor. Peste numai două minute situația s-a schimbat, Vasile a centrat și N’Kongue a marcat ultimul gol al meciului. Până la final s-a jucat deschis și se poate spune că Juventus a scăpat ușor, având în vedere că CSM a ratat și alte ocazii importante. Formația vâlceană a urcat pe locul 11 al clasamentului și în etapa viitoare își vor mai trece în cont alte trei puncte, de data aceasta la masa verde.

 Lazăr, mulțumit de victorie

 Tehnicianul secund al CSM-ului, Cristian Lazăr, a declarat la finalul meciului cu Juventus București că victoria cu 3-0 este mai clară decât o arată scorul final: „Bucureștenii au scăpat ușor având în vedere ocaziile pe care noi le-am avut. Echipa este pe un drum bun, schimbarea antrenorului principal cred că a fost una de bun augur. Din păcate suferim la capitolul pregătire fizică și trebuie să reglăm totul din mers. Nu șitiu ce se putea întâmpla dacă această schimbare intervenea mai devreme, e posibil să ne fi putut bate la locurile din prima parte a clasamentului.” Lazăr este optimist și în ceea ce privește viitorul meci pe care municipalii îl vor susține pe propriul teren cu Gloria Bistrița. „Ușor, ușor o să vedeți că la Râmnicu Vâlcea se vor câștiga foarte greu puncte, va fi ca pe vremuri când nimeni nu bătea în Zăvoi. Nu vom avea un meci ușor cu lidera clasamentului dar ne vom bate pentru fiecare meci și vom fi un adversar puternic pentru Gloria Bistrița.”

Artimon, ca un leu în tribună

Tehnicianul principal al vâlcenilor, Alin Artimon, a urmărit partida cu Juventus din tribuna a doua a stadionului din Zăvoi, după ce preț de câteva minute a stat la oficială. Timișoreanul a vorbit aproape mereu la telefon, probabil cu secundul Lazăr și s-a agitat pe tot parcursul celor 90 de minute, chiar și la scorul de 3-0 pentru CS Municipal. Artimon și-a ispă șit cea de-a doua și ultima etapă de suspendare după ie șirea pe care a avut-o la finalul partidei câștigată cu 1-0 în fața devenilor de la Mureșul. „E mai greu în tribună decât pe bancă, dar există și o viziune mult mai bună a jocului, din acest motiv managerii din Anglia au un om în tribună, cu care comunică în timpul partidelor. Am tranșat clar jocul cu Juventus, care era un meci important pentru noi, am fost mulțumit de exprimarea echipei până la 3-0, apoi, total nemulțumit, dar le acord jucătorilor circumstanțe atenuante, a fost o săptămână dificilă, cu trei jocuri grele. Îi felicit pentru cele trei rezultate pozitive, dar nu am realizat încă nimic, dacă ne-am bucura că am scăpat de la retrogradare, am gândi ca o echipă mică. Întâi trebuie să scăpăm matematic de retrogradare, apoi mai avem foarte multe de îmbunătățit la nivelul calității jocului. Avem două săptămâni libere, le voi folosi lucrând cât mai mult tactic cu jucătorii, pentru că nu îi pot încărca fizic în această perioadă”, a spus la final timișoreanul.

 Rezultate:

 Arieșul Turda – Gloria Bistrița 0-3,

(la masa verde) CSM Juventus București 3-0 FC Bihor FC Arges 3-0 Alro Slatina Mureșul Deva 5-0 FC Olt Chindia Târgoviște 0-0 Poli Timișoara Luceafărul Oradea 1-2 Gaz Metan Severin UTA Arad 0-0

Unirea Alba Iulia FC Maramureș 1-0

Clasament

 1. Gloria Bistrița  Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â  56 (+20) 2. FC Timișoara              49 (+13) 3. UTA Arad                   41 (+5) 4. Gaz Metan Severin      41 (+5) 5. Luceafarul Oradea       40 (+4) 6. FC Argeș                              38 (+2) 7. Chindia                       38 (+2) 8. Alro Slatina                 36 (0) 9. FC Bihor                     33 (-3) 10. Unirea Alba Iulia        31 (-8) 11. CS Municipal            26 (-10) 12.FC Maramureș           25 (-11) 13. FC Olt                      21 (-18) 14. Juventus                    20 (-16) 15. Mureșul Deva            19 (-17)

Vlad Soare