Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
niculescu albastru

CSM, out din lupta pentru promovare

La capătul unui meci ciudat, vâlcenii au pierdut deşi au jucat 60 de minute în superioritate şi au avut avantaj la pauză • elevii lui Niculescu au nevoie de o minune pentru a mai termina pe una din primele două poziţii ale clasamentului

Toată lumea, de la fotbalişti, tehnicieni şi până la spectatori, au privit cu mare teamă meciul cu ASA Târgu Mureş, decisiv pentru păstrarea şanselor de promovare în primul eşalon. Cel mai bine s-a văzut pe teren şi pe banca tehnică. Deşi au condus la pauză şi au avut superioritate numerică mai bine de o oră, municipalii au pierdut la limită în timp ce Claudiu Niculescu a făcut neinspirat toate cele trei schimbări. Cu opt etape înainte de finalul sezonului, gruparea din Zăvoi are acum nevoie de o minune pentru a mai spera la promovarea în primul eşalon.

Gol, superioritate, tot ce ne doream

Chiar dacă nu a jucat prea bine, CS Municipal a ieşit cum nu se putea mai bine din primele 45 de minute. Vâlcenii au ratat o ocazie mare chiar în minutul 2, atunci când NKongue l-a găsit excelent pe Adi Popa, rămas singur cu Stăncioiu. Mijlocaşul vâlcean a preluat slab şi experimentatul portar a parat. În minutul 15 a venit timpul oaspeţilor să treacă pe lângă deschiderea scorului dar Bobi Verdeş, şi el scăpat singur cu Matache, nu l-a putut învinge pe „eroul de la Liberec”. Peste alte zece minute, centralul meciului l-a eliminat corect pe Onicaş, pentru un fault grosolan la Pârvulescu şi echipa noastră avea să joace mai bine de o oră în superioritate. Spectatorii i-au îndemnat pe municipali să ia cu asalt poarta adversă dar aceştia s-au descurcat tot greu şi nu au găsit spaţii. Mai mult decât atât, ASA, cu Ndoye în formă maximă, a dominat mijlocul terenului. Cumva contrar cursului jocului, CS Municipal a deschis scorul în prelungiri, după o nouă cursă fantastică a lui NKongue. Atacantul de culoare a driblat câţiva adversari apoi a trimis puternic şi inteligent în careu. Mingea a fost deviată până la Mihai Deaconescu, cel care nu a greşit ţinta şi a punctat cu un şut plasat. Imediat arbitrul a fluierat terminarea primului mitan care a găsit CSM-ul într-o situaţie ideală, avantaj şi om în plus.

Varză în repriza secundă

A doua parte a meciului le-a aparţinut în totalitate oaspeţilor. Experimentatul George Hora a egalat la prima fază de la reluare, profitând de lipsa de reacţie a fundaşilor vâlceni care în loc să respingă o minge uşoară au bâlbâit-o inexplicabil. Din acel moment vâlcenii au căzut la toate capitolele, s-au chinuit la mijlocul terenului şi singura rezolvare a fazelor ofensive au fost mingile date spre NKongue. Claudiu Niculescu a observat că tactica este deficitară şi nu poate aduce golul victoriei şi l-a schimbat pe NKongue cu Andrei Creţu dar mişcarea a adus şi mai mult plumb în ghetele vâlcenilor pentru că atacantul adus chiar de la ASA s-a descurcat şi mai greu cu apărarea adversă. Apoi tehnicianul vâlcenilor a mai făcut o schimbare total ghinionistă care a îngropat şi mai tare echipa. L-a trimis în teren pe Ciprian Tănasă, care la primul contact cu adversarii a căzut şi s-a reaccidentat. Până la finalul meciului, „Tase” s-a plimbat pe teren şi nu a mai atins mingea niciodată. Cum egalitatea numerică practic se restabilise, ASA a forţat şi a reuşit victoria, după un lob perfect al lui Ndoye. Mingea s-a oprit în poarta lui Matache, doar spectator la această fază şi oaspeţii au plecat din Zăvoi cu toate cele trei puncte puse în joc. CSM a căzut pe locul 5 al clasamentului, la opt puncte distanţă de promovare şi numai o minune îi mai poate duce pe elevii lui Claudiu Niculescu în primul eşalon.

Etapa a II-a:

FC Olt – Metalul Reşiţa 0-1

CSM Râmnicu Vâlcea – ASA Târgu Mureş 1-2

CS U Craiova – Gloria Bistriţa 1-0