Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
reunire 3

CSM, on-fire!

• gruparea din Zăvoi s-a reunit la baza sportivă proprie şi vrea să se oprească în primul eşalon • Niculescu l-a adus la Vâlcea pe Gângioveanu

CS Municipal a avut luni primul antrenament al anului 2014, la baza sportivă proprie. Au fost prezenţi la reunirea lotului toţi fotbaliştii rămaşi în lotul municipal, mai puţin Samson, cel care s-a întors miercuri şi a început şi el programul de pregătire. Problemele medicale sunt cele obişnuite, Iosif Melcea, Rareş Cucui şi Ovidiu Mihai în timp ce Codin se antrenează deja normal şi va putea fi folosit încă de la prima etapă din 1 martie. Cucui şi Ovidiu Mihai vor mai trebui să facă recuperare o lună şi jumătate în timp ce Melcea ar putea să joace abia în turneul de play-off.

Bărboianu, a doua noutate

După ce l-a legitimat pe atacantul Ciprian Tănasă, Claudiu Niculescu l-a adus în lot şi pe mijlocaşul Cosmin Gângioveanu. Acesta va rămâne la CS Municipal cel puţin până la finalul acestui sezon competiţional dacă va trece cu bine peste testele fizice pe care vâlcenii le vor efectua săptămâna viitoare. Gângioveanu s-a remarcat pe vremea în care a evoluat pentru FC Universitatea Craiova, echipă la care a debutat la 17 ani. A avut o ofertă concretă de la Manchester United dar a preferat să mai rămână în România pentru a prinde experienţă. A fost împrumutat la FC Vaslui pentru un sezon apoi a ajuns la Rapid Bucureşti, moment din care a început declinul său, la care au mai contribuit şi câteva accidentări serioase. Niculescu are mare încredere în Cosmin: „Este o speranţă a fotbalului românesc. Sper să rămână la CS Municipal şi să ne ajute mult în acest final de sezon competiţional, a spus lunetistul.

„Oamenii de aici sunt serioşi” – Ciprian Tănasă

Noul fotbalist al echipei municipale, Ciprian Tănasă’, a declarat la reunirea lotului că obiectivul de promovare poate fi realizat dar că gruparea din Zăvoi are nevoie de întăriri în lupta cu CS Universitatea Craiova, Gloria Bistriţa şi ASA Târgu Mureş: „Sunt foarte bucuros că revin la Vâlcea, unde am jucat şi la începutul carierei. Am venit cu inima deschisă, sper să facem treabă bună şi de ce nu, să ne gândim la promovare. Conducătorii de la CSM au fost primii care m-au contactat, chiar după ce s-a terminat prima parte a campionatului, iar pentru mine a contat mult. Ulterior am mai avut discuţii cu alte cluburi, dar am preferat să vin la CSM. Colegii de la Piteşti mi-au spus că aici sunt oameni serioşi, lucrurile sunt aşezate, se doreşte promovarea. Pe mine m-a încântat siguranţa şi corectitudinea care se ştiu că sunt la Vâlcea. Sper că prin venirea mea şi cu încă 1-2 jucători să fim o candidată serioasă la promovare. Am jucat contra Vâlcei cu Mioveniul, iar CSM e o echipă bună. Ne mai trebuie câţiva jucători. CS U Craiova este o forţă, are prima şansă, dar în fotbal nu se ştie niciodată. CSU, Tg.Mureş şi Bistriţa au şi ele şanse la promovare, alături de noi”.

Sâmbătă e primul amical

Timp de şapte zile Florin Matache şi compania vor avea un program de reacomodare la efort, la baza sportivă proprie, timp în care se va face şi vizita medicală dar şi un test fizic dur în urma căruia „Lunetistul” va vedea exact la ce capacitate de efort s-au întors elevii săi din vacanţă. La finalul săptămânii va avea loc şi prima partidă amicală a anului 2014, în compania liderei Seriei Sud a Ligii a IV-a, FC Băbeni. În prima zi a săptămânii viitoare municipalii intră în primul şi cel mai dificil cantonament, la baza sportivă din Zăvoi şi timp de zece zile vor acumula din punct de vedere fizic. Surse din interiorul clubului vâlcean spun că Niculescu a pregătit un program extrem de dur care să-i ajute pe fotbalişti să ajungă la turneul play-off la capacitaate maximă. Din 2 februarie CS Municipal merge la Gyuna, în Ungaria, pentru un al doilea cantonament care va fi plin de meciuri amicale în compania unor echipe din ţara vecină care joacă în primele două eşaloane dar şi în faţa colegei de serie, FC Bihor Oradea. La revenirea în ţară gruparea vâlceană joacă şi alte meciuri de pregătire, una dintre adversare fiind FC Olt Slatina, echipă în faţa căreia CSM a jucat ambele meciuri din sezonul regulat.

„Începem anul cu gânduri mari” – Claudiu Niculescu

Tehnicianul principal al vâlcenilor, Claudiu Niculescu, spune că urmează şi alte transferuri şi le promite suporterilor că CS Municipal se va bate până în ultimul minut pentru promovarea în Liga I: „Abordăm acest an cu gânduri mari, cu încredere şi speranţă că la finalul acestui sezon competiţional CS Municipal va promova în primul eşalon al României. Va fi un an greu, va fi o a doua parte a campionatului cu mult mai dificilă decât prima parte dar eu sper că aşa cum am făcut şi până acum, cu multă muncă şi dorinţă de a face performanţă chiar putem realiza acest obiectiv. Până la intrarea în primul cantonament centralizat sper să avem lotul complet să lucrăm la omogenizare şi la stabilirea relaţiilor de joc. Noutăţile sunt Ciprian Tănasă şi Cosmin Gângioveanu. Cel de-al doilea este un fotbalist pe care îl cunosc foarte bine. A fost o mare speranţă a fotbalului românesc. Din păcate a avut nişte probleme de sănătate în ultima perioadă. Se antrenează cu noi şi sper să ne poată ajuta şi să îşi relanseze cariera. Suntem în discuţii şi cu alţi fotbalişti dar ştiţi cum este, iarna nu-i ca vara, transfererurile depind mult de cluburile de unde provin. Sunt fotbalişti buni dar nu vă pot da nume. Pot să vă spun, însă, că la câţiva dintre ei discuţiile sunt avansate, în proporţie de peste 80 la sută. În momentul în care vor semna, atunci vă vom spune cine sunt, nu vreau să ne grăbim cu declaraţiile şi să ne-o ia alţii înainte. Sunt mulţimit de modul în care s-au pregătit băieţii după vacanţă, cu mici excepţii. Nu sunt, însă, lucruri grave nici la acele excepţii, un kilogram jumătate sau două în plus. Un lucru foarte important care mă bucură este că au venit cu toţii sănătoşi. Ştiţi cum e în vacanţă, există tentaţia să mai mergi la un fotbal cu prietenii sau să practici un sport de iarnă şi există riscul de accidentări.”

Pârvu se întoarce acasă?

Fostul căpitan al echipei CS Municipal, Bogdan Vătăjelu, şi-a încheiat conturile cu echipa reşiţeană, Metalul. Fotbalistul care a fost şi în lotul Stelei Bucureşti a semnat un contract cu lidera Seriei a II-a din eşalonul inferior, Clubul Sportiv Universitatea Craiova şi va ajunge în scurt timp sub comanda lui Ovidiu Stângă. Vestea le-a fost dată craiovenilor de oficialii craioveni chiar în timpul conferinţei de presă organizată cu prilejul reunirii lotului şi prezentărilor noilor jucători din Bănie. La CSU au mai venit în această pauză competiţională Dacian Varga (30 de ani, Sportul), Andrei Ivan (17 ani, Sporting Piteşti), Răzvan Patriche (27 de ani, ASA Târgu Mureş), portarul sârb Nemanja Latinovic (19 ani, Hajduk Kula) şi fundaşul dreapta macedonean Tome Kitanovski (21 de ani, Pelister Bitola). Pe de altă parte, un alt vâlcean, Florian Pârvu, a plecat de la CS Universitatea. Mijlocaşul de 22 de ani, fost căpitan la CS Municipal are mai multe oferte din eşalonul inferior şi ar putea ajunge chiar în Zăvoi. Nici situaţia fostului atacant al Damilei, Albert Voinea, nu este tocmai clară la formaţia din Bănie. Dacă CSU mai transferă un atacant, aşa cum vrea Ovidiu Stângă, Voinea ar putea pleca şi el de la lidera Seriei a II-a a eşalonului inferior.