Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM, în impas: „Damila se asociază doar cu performanţa”

Echipa de Fotbal, CSM Râmnicu Vâlcea, este în pericol să nu îşi mai poată continua activitatea în eşalonul secund. Managerul general al clubului din Zăvoi spune că totul depinde de autorităţile locale, în urma unei adrese depusă zilele trecute la Consiliul Local. „Firma Damila îşi asociază numele doar cu performanţa, la echipa de fotbal e nevoie de un buget cu ajutorul căruia să se poată face performanţa. Noi aşa am fost obişnuiţi, ne-am bătut pentru promovare timp de doi ani consecutivi. Nu s-a mai putut întâmpla acest lucru după ce au apărut datoriile mari la Fisc.

A venit insolvenţa şi CSM nu s-a mai bătut pentru primele locuri. Am salvat, cât de cât, sezonul prin performanţele de la centrul de copii şi juniori. Autorităţile locale trebuie să înţeleagă că a venit un moment 0 al fotbalului vâlcean şi al sportului vâlcean de altfel. Noi solicităm ca aceste cheltuieli generate de utilităţi, de plata angajaţilor de la stadion să fie suportate de proprietarul bazei sportive, Consiliul Local şi să se suplimenteze suma venită de la CL cu bani care se vor folosi pentru centrul de copii şi juniori. Referitor la acest centru, noi am semnat 5 contracte cu antrenori, având promisiuni ba că vine CJ şi alocă o sumă, ba că vine CL şi ne ajută, însă am rămas doar cu promisiunile. Antrenorilor le expiră contractele la finalul acestei luni…

Am avut o şedinţă a Consiliului director al CSM, la care au participat şi domnii Mihăilescu şi Vârlan, reprezentanţii Consiliului Local. Le-am explicat care este situaţia, am făcut şi o adresă căte Consiliul Local. Pe toată perioada de asociere acţionarul majoritar a demonstrat că este un partener serios, depăşind cu mult suma prevăzută în contractul de asociere”.

Luni vom avea o discuţie lămuritoare” – Edi Vârlan

Membru al Consiluului Director al CSM, vicele Edi Vârlan, spune că la începutul săptămânii viitoare se va decide situaţia echipei de fotbal: „Am participat la şedinţa Consiliului Director. Am cerut să ni se prezinte situaţia, ne-au fost aduce actele. Să vedem ce putem face. Deocamdată nu s-a luat nicio măsură. Conducerea de la CSM are dreptate, sunt cheltuieli mari care nu ţin de echipa de seniori, trebuie să facem ceva. Propunerea lor e să mai dea din acţiuni. Eu găsisem o soluţie, nu s-a aplicat… Trebuie făcut un buget separat pentru centrul de copii şi juniori şi atunci acţionarul majoritar de la CSM se poate ocupa doar de echipa de seniori şi se poate face performanţă. Păcat e şi că Primăria nu licitează pentru nocturna de la Târgu Jiu. Se putea lua la un preţ bun, în plus Pandurii veneau la Vâlcea să joace. Una peste alta, luni vom avea o discuţie lămuritoare cu acţionarul principal de la CSM, să vedem ce se poate face şi cu acele datorii pe care le-au preluat fără să vrea şi fără să le aparţină. Ar fi păcat ca CSM să se desfiinţeze”.

În actuala structură a acţionariatului de la CSM Râmnicu Vâlcea Laurenţiu Niţu deţine 67% din acţiuni, Consiliul Local are 32%, iar managerul clubului, Lucian Munteanu are 1%.