Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
sport faza csm10

CSM, cap de linie în Valea Domanului

Elevii lui Niculescu au ratat mari ocazii la Reşiţa dar au plecat fără puncte • gruparea din Zăvoi a pierdut şefia clasamentului

Fotbaliştii de la CS Municipal au sperat să continue seria celor şase partide fără înfrângere şi la Reşiţa. Elevii lui Claudiu Niculescu au început disputa din Valea Domanului din postura de lideri ai clasamentului în Seria de Vest şi încă un punct sau trei le creşteau considerabil şansele de promovare. De partea cealaltă, reşiţenii nu îşi mai permiteau paşi greşiţi dacă voiau să prindă play-off-ul la finalul sezonului regulat. Timp perfect pentru fotbal, gazon bun, în tribune peste 4000 de spectatori, cam acestea au fost coordonatele de începere a disputei.

Au dominat dar au pierdut

Claudiu Niculescu a adus câteva surprize la Reşiţa. A mizat încă din start pe brazilianul Da Silva şi pe atacantul Ciprian Tănasă, ambii la debutul într-un meci oficial. Adi Popa a stat pe banca de rezervă iar printre titulari a revenit juniorul Dani Iancu, Miţă Deaconescu a fost urcat în linia de mijloc în timp ce Christian NKongue a fost vârf împins. Vâlcenii au dominat mijlocul terenului, au avut o posesie mai bună a balonului şi au ratat câteva ocazii mari cât roata carului. Zimmermann şi-a meritat toţi banii şi a respins providenţial de fiecare dată şi tabela a rămas nemodificată până la pauză. Nici când portarul gazdelor a greşit şi a ieşit neinspirat la o minge, în debutul părţii secunde, municipalii nu au reuşit să profite şi meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate cu care reşiţenii ar fi fost mulţumiţi, fără doar şi poate. Cum în fotbal ocaziile se răzbună, Reşiţa a marcat la prima ocazie notabilă. Căpitanul Metalului, vâlceanul Bebe Vasile, a pătruns în careu, a fost faultat de omologul său de la CSM, Ionuţ Stoica şi centralul a arătat punctul cu var. Celălalt Stoica de pe teren, Adrian, a şutat puternic, pe mijlocul porţii şi a deschis scorul. Vâlcenii au acuzat şocul, nu au mai reuşit nimic notabl în ultimul sfert de oră în timp ce gazdele s-au baricadat în apărare şi au închis toate culoarele. Finalmente a fost 1-0 pentru Reşiţa care în mare parte şi-a asigurat prezenţa în turneul de play-off. De partea cealaltă, vâlcenii au coborât pe locul secund al clasamentului şi au ratat o mare oportunitate de a-şi trece în cont puncte importante pentru lupta de promovare.

Suspiciuni de „blat”

Înainte de începerea partidei spectatorii de la tribuna oficială a stadionului din „Valea Domanului” comentau că există posibilitatea ca gazdele să se dea la o parte din calea vâlcenilor, „în contul” multelor datorii pe care Cătălin Rufă le-a lăsat în Zăvoi după ce a mutat CSM-ul la Reşiţa. Temerile ardelenilor erau alimentate şi de declaraţiile acţionatrului de la Metalul care spusese că Vâlcea e favorită. În final s-a demonstrat că CSM joacă toate partidele pe teren, spre bucuria reşiţenilor.

Pârvulescu, dus de urgenţă la spital

CS Municipal ar putea să nu conteze pe serviciile unui fotbalist de bază în următoarea perioadă. Fundaşul Cătălin Pârvulescu s-a accidentat grav cu zece minute înainte de terminarea primei reprize, după un duel aerian. Vâlceanul s-a ciocnit cu unul dintre adversarii săi şi a fost dus de urgenţă la spital, fiind suspect de fractură nazală. În locul său a intrat Adi Popa, Deaconescu fiind mutat din banda dreaptă în centrul apărării. Vă reamintim că Niculescu a avut mare ghinion şi la meciul precedent, atunci când Edi Stoica a părăsit terenul din Zăvoi cu salvarea. Şi ca ghinionul să fie maxim, Victoraş Cataramă a fost operat încă de joi şi va fi indisponibil până la terminarea sezonului.

Etapa marilor surprize

Etapa cu numărul 18 a fost una a surprizelor. Cea mai mare dintre ele s-a consemnat la Târgu Mureş, acolo unde FCM din localitate, prima favorită la promovare, a pierdut în faţa unei echipe modeste, FC Bihor Oradea. La Severein, FC Universitatea a continuat pasa proastă şi a cedat toate cele trei puncte, 2-3 cu CS Mioveni şi mai păstrează şanse foarte mici de a prinde play-off-ul. În final, la Bistriţa, Gloria a jucat lamentabil cu penultima clasată, UTA Arad, care a plecat cu toate cele trei puncte, 1-3. Nici bistriţenii nu par a avea forţa necesară de a se bate în acest campionat pentru accederea în primul eşalon. În fine, un alt meci important a avut loc la Satu Mare, acolo unde Olimpia a pierdut derby-ul cu FC Olt Slatina, 0-1.

Rezultate:

Gloria Bistriţa – UTA Arad 1-3

FCU Craiova – CS Mioveni 2-3

Olimpia Satu Mare – FC Olt Slatina 0-1

Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea 1-0

FCM Târgu Mureş – CS FC Bihor Oradea 0-1

CSU Craiova – CS Minerul Motru 6-0