Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM, aproape de surpriză la Severin

vâlcenii puteau scoate un punct în meciul cu echipa antrenată de Bondrea dacă Vasile egala în prelungiri

Formației vâlcene, CS Municipal, nu i se dădeau  mari șianse să scoată un rezultat bun în deplasarea de la Severin în fața echipei antrenate de Marian Bondrea. Gaz Metan Severin era înainte de runda a doua a returului pe locul III al clasamentului și a început disputa ca mare favorită. Față de partida precedentă, tehnicianul vâlcean, Marius Mitu, a făcut câteva schimbări în echipă. Au intrat în primul unsprezece Vătăjelu, revenit de la naționala de tineret și Gogoșoiu dar și tehnicianul Mitu. Gazdele au început în forță și au încercat un gol rapid care să le ușureze misiunea. În fața a puțin peste 1500 de spectatori, reduta vâlceană a rezistat mai bine de 30 de minute dar a irosit toată munca în numai două minute. În minutul 37 Mitic a fost agățat în careu de „principalul” Mitu și centralul meciului a arătat punctul cu var fără să ezite. Adrian Olah nu a gre șit ținta de la 11 metri și Gaz Metan conducea cu 1-0. Două minute mai târziu diferența se mărea la două goluri după ce Zaharia l-a învins pe Robert Tufi și cu un șiut înșelător de la marginea careului, stabilind scorul la pauză, în ciuda eforturilor oltenilor de a reduce din handicap. În partea a doua a întâlnirii elevii lui Marian Bondrea nu au mai apăsat pe accelerație și s-au mulțumit să joace la trecerea timpului. Tactica putea să-i coste cel puțin două puncte pentru că Mitu a făcut o mutare inspirată, s-a scos de pe teren și l-a aruncat în luptă pe Nelu Nicolae care a prins un trasor în minutul 59, la chiar prima sa atingere de minge și scorul devenea 2-1. Finalul le-a aparținut vâlcenilor care în prelungiri au ratat o ocazie imensă prin Octavian Vasile dar au plecat fără punct sau puncte de la Severin. Ca de obicei după un insucces, banca tehnică a CSM-ului nu și-a trimis reprezentanți la conferința de presă la care nu a participat nici Bondrea, nervos pentru meciul nu foarte reu șit făcut de elevii săi. După această etapă Gaz Metan Severin a rămas pe ultima poziție a podiumului clasamentului, în timp ce CSM a urcat o poziție, depă șind la golaveraj pe FC Olt. Lidera Seriei a II-a rămâne Politehnica Timișoara, formația de pe Bega trecând la pas de Alro Slatina cu 2-0, la egalitate de puncte fiind și Gloria Bistrița.

 Sâmbătă, fără respect față de „Bătrâna Doamnă

 În runda viitoare a Ligii a II-a, CS Municipal joacă un meci important pentru îndeplinirea obiectivului de salvare de la retrogradare. Formația vâlceană va evolua pe propriul teren în fața unei alte echipe puternice a eșalonului inferior, UTA Arad dar nu are altă variantă decât victoria. În turul campionatului elevii lui Marius Mitu, atunci antrenați de „doctoral” Laurențiu Tudor, au reu șit să se impună spectaculos, cu 2-1, după ce ardelenii au condus cu 1-0. Interesant este că trei dintre fotbaliștii actuali de la CS Municipal au jucat pentru „Bătrâna Doamnă” în trecut: Marius Mitu, Robert Tufi și și marcatorul din runda precedentă, Nelu Nicolae. „Mă simt bine la Râmnicu Vâlcea, unde am mai jucat în trecut și-i cunoșteam pe marea parte a băieților. Sunt și mai aproape de casă, deci nu regret prea mult că m-am despărțit de UTA. Am lăsat și la Arad jucători și colegi buni, dar acum sunt la Vâlcea și vreau să pun umărul la salvarea echipei de la retrogradare. Nu trebuie să le demonstrez nimic utiștilor, ci doar mie și actualei mele echipe. Pentru asta voi intra pe teren sâmbătă și sper să obținem un rezultat bun, de și UTA, ca ocupantă a locului 4 și a aspirațiilor sale, pleacă cu prima șiansă. Dar, sunt convins că vom da o replică bună și, până la urmă, cel mai bun să câștige”, a declarat Nicolae pentru „Sport Arad”. De partea cealaltă, arădenii au debutat cu dreptul în anul 2012, cu șase puncte din șase posibile, dintre care trei „la masa verde” profitând de retragerea din campionat a formației Arieșul Turda. Un alt meci important pentru vâlceni va avea loc între FC Olt și Politehnica Timișoara, oltenii fiind în luptă directă de salvare de la retrogradare cu CS Municipal.

 Programul etapei:

Gloria Bistrița Mureșul Deva, FC Argeș Chindia Târgoviște, Juventus București Luceafărul Oradea, Arieșul Turda FC Maramureș (0-3, la masa verde), CS Municipal UTA Arad, FC Bihor Gaz Metan Severin, Alro Slatina Unirea Alba Iulia, FC Olt Poli Timișoara.

Chiriță nu mai vrea la antrenamente

 Portarul vâlcenilor, Radu Chiriță, a refuzat să se mai prezinte la antrenamentele formației din Zăvoi, după ce a intrat în conflict cu cei din conducerea clubului. Fotbalistul convocat și la loturile de juniori ale României și-a motivat gestul spunând că are restanțe financiare de încasat. Alături de el, un alt jucător vâlcean get-beget, George Roșca, nu este în lotul mare după ce în cantonamentul din Antalya s-a certat cu fostul antrenor secund, Mitică Teleșpan.

 Rezultate:

Chindia Târgoviște  -  Mureșul Deva 5-0

Luceafărul Oradea  -  FC Argeș Pitești 0-0

FC Baia-Mare  -  Juventus București 2-1

FCM UTA Arad  -  Arieșul Turda 3-0

(la „masa verde”)

Gaz Metan Severin  -  CSM Rm. Vâlcea 2-1

Unirea AIba-Iulia  -  FC Bihor Oradea 3-1

Politehnica Timișoara  -  Alro Slatina 2-0

FC Olt  -  Gloria Bistrița 1-3

 Clasament:

 1. FC Timișoara              17      12       Â Â Â Â Â Â  1        30-10           40(+16) 2. Gloria Bistrița              17      12       Â Â Â Â Â Â  1        33-14           40(+13) 3. Gaz Metan Severin      17      9        2        6        26-18           29 (+5) 4. UTA Arad                   17      7        6         Â Â Â Â Â Â  24-12           27 (0) 5. Chindia                       17      7        6         Â Â Â Â Â Â  20-12           27 (0) 6. FC Argeș                    17      7        6         Â Â Â Â Â Â  22-21           27 (0) 7. Unirea Alba Iulia          17      6        8        3        19-12           26 (-1) 8. Alro Slatina                 17      7         Â Â Â Â Â Â  6        20-16           25 (+1) 9. Luceafărul Oradea       17      6        5        6        18-16           23 (-4) 10. FC Bihor                   17      5        5        7        17-26           20 (-4) 11.FC Maramureș           17       Â Â Â Â Â Â   Â Â Â Â Â Â  9        23-25           19 (-8) 12. Mureșul Deva            17      5        1        11      12-38           16 (-11) 13. CS Municipal            17       Â Â Â Â Â Â  3        10      17-27           15 (-9) 14. FC Olt                                17       Â Â Â Â Â Â  3        10      15-25           15 (-12) 15. Juventus                    17      2        6        9        13-21           12 (-15)

Vlad Soare