Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM a remizat la Pitești cu CS Mioveni

elevii lui Niculescu au jucat în superioritate numerică în repriza a doua dar nu au forțat victoria

Oficialii de la CS Municipal, în special tehnicienii au declarat că obiectivul pentru meciul de la Mioveni este victoria, mai ales că gazdele nu sunt deloc în formă, pe ultimul loc al clasamentului. Din păcate, însă, planul de acasă nu s-a potrivit cu cel din târg, cele 90 de minute fiind echilibrate și cu foarte puține faze de poartă. Singurele situații clare de joc au fost consemnate în prima repriză, atunci când gazdele puteau deschide scorul încă din minutul 10, când Ayza a trimis puțin pe lângă cu capul, 15 minute mai târziu Arnăutu nimerind bara cu o lovitură asemănătoare. Imediat după pauză, gruparea argeșeană a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Cotigă dar CS Municipal nu a fost mai periculoasă și fotbaliștii olteni au părut mulțumiți cu un rezultat de egalitate. Florin Matache a avut două parade bune și până la final tabela nu s-a modificat și a arătat scorul de 0-0. CS Municipal a coborât pe poziția a doua a clasamentului în timp ce argeșenii au scăpat de lanterna ro șie a clasamentului. În runda viitoare gruparea din Zăvoi primește vizita liderei la zi a clasamentului, Gloria Bistrița, într-un meci cu implicații majore în lupta pentru promovarea în Liga I.

 Egal în derbiul de la Tg. Mureș

Derbiul rundei a patra s-a disputat în Ardeal, la Târgu Mureș, acolo unde FCM din localitate a primit vizita craiovenilor de la CS Universitatea. Oaspeții au dominat întâlnirea, mai ales după ce unul dintre fotbaliștii mureșeni a fost eliminat. Craiova a deschis scorul prin Oprița dar FCM a egalat chiar în prelungiri. În final a fost 1-1, rezultat care avantajează pe CSM Râmnicu Vâlcea. Interesant este că după ultimul fluier al arbitrilor au avut loc incidente între fotbaliștii și oficialii celor două echipe, Comisia de Disciplină a FR Fotbal urmând să aibă mult de lucru în această săptămână. Altfel Gloria Bistrița a învins la limită pe FC Bihor Oradea în timp ce FC Universitatea a ajuns pe podium după succesul, 2-0, cu FC Olt Slatina.

 Moldovan nu e mulțumit

 Tehnicianul principal al echipei CS Mioveni, Ion Moldovan, a declarat la finalul întâlnirii cu CSM că nu este mulțumit de faza ofensivă a echipei sale: „Băieții și-au dorit foarte mult victoria și au încercat să facă foarte multe. Și poate și de asta au apărut cartonașele. Cred că dacă aveam puțină șiansă, în ultimul minut puteam marca. După eliminare a trebuit să modificăm și sistemul de joc, schimbând registrul tactic pentru a conserva rezultatul. Este un scor echitabil, de și, sincer, nu sunt mulțumit de faza de construcție și de ofensivă. Unii jucători nu au maturitatea necesară. Suntem în căutări, în încercarea de a face o echipă care să aibă apetit ofensiv. Rezultatul este echitabil, prin prisma faptului că aproape o repriză am jucat 10 la 11. De când am venit, avem două jocuri în care am marcat doar un gol și nu sunt mulțumit. La meciul cu FC Olt a fost eliminare și s-a pierdut partida, la jocul de azi am avut eliminare și asta mă pune pe gânduri. Dacă mergem în ritmul ăsta s-ar putea să nu mai avem cu cine juca sau să băgăm juniorii. Cotigă spune că el a dat cu capul, el fiind cel lovit și a spus că are un cucui. Arbitrul a văzut altceva și nu vreau să comentez. Dacă avea arcada spartă și curgea sânge, avea roșu direct. Așa e interpretabil”.

 „A fost un meci tacticizat” – Claudiu Niculescu

 De partea cealaltă, Claudiu Niculescu a spus că meciul a fost tacticizat și din această cauză au lipsit golurile: „A fost un joc tacticizat de la început până la sfârșit. Am avut avantaj numeric din minutul 50, dar nu am reu șit să concretizăm, pentru că și gazdele s-au mobilizat. Am dominat jocul, dar steril. Am avut și bară, dar una peste alta, rezultatul este echitabil. Felicit băieții pentru efortul depus, atât s-a putut. Suntem în grafic, avem plus doi la adevăr, dar nu reu șim să spargem bariera meciurilor din deplasare. La prima impresie, am părea mulțumiți cu acest rezultat, dar am avut o repriză un om în plus. După aspectul jocului, nici noi, nici ei, nu meritam victoria. Mergem mai departe, ne așteaptă meciul cu Bistrița. Obiectivul nostru este play-off și încercăm să atacăm apoi promovarea. Ne-am dorit mai mult de la acest joc, dar ăsta e fotbalul și atât am putut azi. Sunt destul de mulțumit de Briceag, sunt convins că poate și mai mult. El a început pregătirea în august și nu este la potențialul maxim. Cârstoiu, în schimb, a venit accidentat, este refăcut total, dar astăzi am făcut alte schimbări tactice”.

Nicu Tănase

Rezultate:

CS Mioveni – CSM Rm. Vâlcea 0-0

Gloria Bistrița – FC Bihor 1-0

Metalul Re șița – Minerul Motru 2-0

FC U Craiova – FC Olt Slatina 2-0

FCM Tg. Mureș – CS U Craiova 1-1

UTA – Olimpia 1-2

Clasament:

1. Gloria Bistrița             Â Â Â Â Â Â  6-2    10 (+4)

2. CSM Rm. Vâlcea        Â Â Â Â Â Â  5-2    8 (+2)

3. FCU Craiova              Â Â Â Â Â Â  4-1    8 (+2)

4. Olimpia Satu Mare     Â Â Â Â Â Â  6-  Â Â  8 (+2)

5. Metalul Re șița             Â Â Â Â Â Â  7-  Â Â  7 (+1)

6. FCM Tg. Mureș                    Â Â Â Â Â Â  3-3    5 (-1)

7. FC Bihor Oradea        Â Â Â Â Â Â  5-6    4 (-2)

8. FC Olt Slatina             Â Â Â Â Â Â  2-  Â Â  4 (-2)

9. Minerul Motru            Â Â Â Â Â Â  4-5    3 (-3)

10. CSU Craiova            Â Â Â Â Â Â  3-5    3 (-3)

11. UTA Arad                Â Â Â Â Â Â  3-7    1 (-5)

12. CS Mioveni Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â   Â Â Â Â Â Â  1-6    2 (-4)

Etapa viitoare:

CS Mioveni – UTA

CSM Rm. Vâlcea – Gloria Bistrița

FC Bihor – FC U Craiova

Alro – Metalul Re șița

Minerul Motru – FCM Tg. Mureș

CS U Craiova – Olimpia

Seria I – rezultate:

CSMS Ia și – Unirea Slobozia 2-0

FC Clinceni – Farul Constanța 3-0

Gloria Buzău – Rapid Suceava 3-0

CF Brăila – Rapid București

AS Berceni – DUnărea Galați

SC Bacău a stat