Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM a pierdut la Baia Mare, Schumancher a demisionat!

formația din Zăvoi a ajuns pe locul 13 al clasamentului

 După succesul cu FC Baia Mare, primul din acest sezon competițional, fotbaliștii de la CS Municipal au încercat să continue cu un rezultat pozitiv în deplasarea de la Baia Mare, acolo unde au avut în față una din formațiile cele mai slabe ale Seriei a II-a. Era aproape imposibil de obținut ceva, însă, fără măcar un punct pe spațiul porții adverse. Jocul în sine a fost unul slab, de ambele părți. Singurul gol al meciului a fost înscris de băimăreni în minutul 26, prin Deac, cu capul, după o centrare perfectă a lui Tănase. Apoi vâlcenii au avut noroc, din minutul 39 având să joace în superioritate numerică, după eliminarea lui Pop, pentru două galbene. Cum Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în sac, nu a fost de ajuns pentru măcar un rezultat de egalitate. Municipalii au avut o posesie mai bună de ratat, nu au amenințat poarta adversă și până la final nu s-a mai marcat. După acest rezultat, oltenii au ajuns pe locul 13 al clasamentului, penultima poziție, și în Zăvoi se anunță vremuri grele.

 Schumancher a abdicat

 Imediat după meci, tehnicianul Constantin Schumancher și-a anunțat demisia. „Echipa a făcut un joc slab, fără determinare, atunci rezultatul normal că le este favorabil gazdelor. Am dominat steril, din zona porții nu am găsit ultima pasă, nu ne-am creat mai deloc situații, chiar dacă am avantaj numeric. Ne lipsește acel cap limpede de la mijlocul terenului. Mă așteptam la mult mai mult de la ei, speram măcar să egaleze, dar trebuia să câștigăm acest joc. Se vede clar că nu avem experiența necesară mai ales în jocurile cu miză, noi mizând pentru această ediție de campionat pe jucători de 21-23 de ani. Cât privește vreun jucător nominalizat, atâta timp cât am pierdut înseamnă că niciunul din echipă nu a respectat întocmai sarcinile pe care le-am trasat. Doresc mult succes echipei vâlcene dar în aceste condiții nu mai are rost să rămân. Patronul echipei nu a insistat să rămân, poate nici nu dorește acest lucru”, a spus fostul fotbalist al lui FC Argeș. Vă reamintim că CS Municipal Râmnicu Vâlcea a făcut o mare parte a pregătirilor de vară sub comanda lui Alin Artimon. Acesta a plecat, nemulțumit de faptul că cei din conducere nu și-au onorat promisiunile. Pentru câteva zile a venit în Zăvoi Imilian Șerbănică dar și acesta dus a fost.

 S-a întors Tudor

 Nimic nou la conducerea tehnică a municipalilor. Șefii din Zăvoi nu au venit cu o surpriză ci au decis să recheme la echipă pe Laurențiu Tudor. „Doctorul” se întoarce la gruparea vâlcană la fix un an după ce plecase și a fost înlocuit de Alin Artimon. În trecut, între Tudor și Cătălin Rufă, acționarul principal, au avut loc disensiuni puternice, chiar dacă cei doi sunt prieteni buni. Noul și vechiul antrenor principal al echipei va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare. „Situația actuală mă determină să revin, îmi place să muncesc, am fost la cluburi care s-au chinuit și au ie șit din degringoladă. Nu am impus condiții, în situația actuală nu se poate impune ceva, obiectivul este doar salvarea de la retrogradare. Lotul este restrâns, cu jucători tineri, ei trebuie să joace și să înțeleagă ce li se explică, să joace cum au făcut în meciul cu Sibiul. După foarte multe certuri între mine și patron la momentul când am mai antrenat aici, sper ca și eu și Cătălin să fi învățat ceva. La echipă trebuie stabilitate financiară și este necesar să fie adu și câțiva jucători care să ridice șitacheta. Există posibilitatea și să vină alți sponsori, cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru echipă. Jucătorii mi-au spus că sunt aproape două salarii și o primă restante, sper ca acestea să fie plătite și să se ajungă la zi, asfel încât ei să nu se mai gândească la bani, ci numai la fotbal. Sper să câștigăm cele trei puncte în jocul de sâmbătă, cu FC Bihor”, a declarat Tudor pentru www.liga2.ro.

Vlad Soare