Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

Cosmin Piscanu (CSM Râmnicu Vâlcea): „Mă simt mândru că împreună am reuşit să ajungem sus în clasament”

Foto: CSM Ramnicu ValceaFotbalistul Cosmin Piscanu, de la CSM Râmnicu Vâlcea, este unul dintre juniorii care au fructificat şansele avute în acest sezon competiţional. După ce a fost unul dintre liderii formaţiei de juniori republicani A, fotbalistul născut pe 27 martie 1996, la Piteşti, a confirmat şi la echipa “mare” pentru care a bifat 1020 de minute în 18 partide. Cosmin a reuşit să înscrie şi primul său gol, în meciul de Cup României contra medieşenilor de la Gaz Metan. Piscanu este convins că Viperele Albastre pot continua parcursul bun şi în 2016 şi că CSM o să fie o nucă greu de spart pentru cluburile cu tradiţie în primul eşalon.

“E important pentru mine că am jucat mult”

– Cosmine, la începutul sezonului te aşteptai să joci atât de mult?
– Sincer să fiu nu mă aşteptam dar pentru asta am muncit la fiecare antrenament, am tras tare în fiecare cantonament centralizat. Am fost la capacitate maximă şi, din fericire, munca mea a dat roade. Sunt bucuros, pentru orice fotbalist tânăr este important să joace, experienţa se acumulează în meciurile tari, în meciurile de campionat sau din Cupa României. Tot ce pot promite este că voi continua să muncesc, voi da totul la antrenamente.

“Golul cu Gaz Metan contează mult la moral”

– Ai marcat şi primul gol pentru CSM într-un meci oficial. Cât de mult contează pentru tine?
– Este extrem de important golul cu Gaz Metan Mediaş, având în vedere că acel meci a fost primul pentru mine în acest sezon. Mi-a dat încredere golul marcat, sper ssă nu fie ultimul din acest sezon. Oricum, toţi am înţeles că nu contează cine marchează, importante sunt victoriile şi punctele.

– A fost dificilă trecerea de la juniorat la echipa mare?
– Nu foarte dificilă. Eu m-am antrenat şi cu FC Argeş fiind junior, ştiam care sunt cerinţele, cât de mult contează să munceşti mult şi să respecţi sarcinile trasate de antrenori. Oricum, senzaţia este una plăcută. Poate nu mă crezi dar mie deja îmi e dor de fotbal, de antrenamente, deşi suntem în vacanţă.

– Ai avut evoluţii bune, cum se datorează ele?
– În primul rând domnului profesor Pelici, mi-a dat încrederea de care aveam nevoie. Mi-a spus de la început că dacă o s fie serios voi avea şanse să joc. Apoi mi-a spus că trebuie să rămân cu picioarele pe pământ şi să continui să muncesc mult. Un rol important le-au avut oamenii din conducerea clubului care au fost corecţi cu mine şi m-au încurajat mereu. De altfel, ţin să le mulţumesc tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea la stadionul din Zăvoi, fără ei nu ne putem face treaba în condiţii bune. De asemenea, este important sprijinul de care am avut parte din partea familiei şi a iubitei mele. Tata este cel care m-a susţinut mereu, de la începutul meu în fotbal. Contează mult şi îi mulţumesc pe această cale.

“Trebuie să rămânem uniţi”

– Cum e să te uiţi de sus la echipe ca U Cluj, FC Braşov sau Gaz Metan Mediaş care sunt în clasament sub echipa noastră?
– Mă simt mândru că împreună am reuşit să ajungem sus în clasament. Eu zic că locul doi, la egalitate de puncte cu lidera, este o performanţă. Totul s-a reuşit doar prin unitatea grupului! Echipele despre care vorbeşti tu au venit din Liga I şi cu atât este mai valoros parcursul nostru de până acum.

– Ce trebuie făcut pentru a continua evoluţiile bune?
– Trebuie să rămânem uniţi şi sunt sigur că vom face o treabă extraordinară. De asemenea, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Toţi suntem conştienţi că încă nu am rezolvat îndeplinirea obiectivului, acela de a juca în play-off.

– La final de an, ce mesaj ai pentru iubitorii fotbalului din Vâlcea?
– Îi rog să vină în număr cât mai mare la stadion pentru a ne susţine. le mulţumesc pentru că au fost alături de noi, le urez un an nou fericit şi le promit că vom face tot posibilul pentru a-i răsplăti cu rezultate din cele mai bune.