Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto Facebook / Enduro Meeting Sibiu

Competiţie Enduro în nordul judeţului Vâlcea!

Foto Facebook / Enduro Meeting SibiuÎn perioada 14-18 iulie, rideri din 37 de țări, de pe șase continente, concurează în aventura supremă din hard enduro. Enduro-ul extrem aduce peste 1.200 de oameni doar dacă ne referim la piloți, însoțitorii acestora și echipele de asistență. Marea Britanie, Germania și Austria sunt țările care vor avea cei mai mulți rideri la startul Red Bull Romaniacs.

În zona de nord a judeţului (localităţile Brezoi, Malaia, Boişoara, Câineni, Racoviţa, mare parte pe drumuri accidentate, strategice, cu grad ridicat de dificultate şi scurte porţiuni de drum public), dar şi pe raza judeţului Sibiu, se desfăşoară cea de-a 11 a ediţie a competiţiei sportive initulată Red Bull Romania, organizat de clubul sportiv Adrenalina, competiţie ce se desfăşoară sub tutela Federaţiei Române de Motociclism.

La linia de star s-au aliniat 480 de concurenţi. Se tranzitează pe toată perioada raliului pe o porţiune de aproximativ 20 km DN 7, DN7A, DN 7 D, DJ 703 (Brezoi, Malaia, Boişoara, Câineni, Racoviţa) după care îşi continuă traseul pe drumurile strategice din munţii Lotrului. Poliţiştii au luat măsuri de asigurare a traseului de deplasare şi măsurile de ordine specifice în astfel de competiţii sportive.

Pe parcursul deplasării motocicliştilor pe drumurile publice (atât în cadrul concursului, cât şi în afara competiţiei), aceştia au obligaţia de a respecta regimul legal de viteză şi regulile de circulaţie pe drumurile publice, dar facem apel şi conducătorilor auto care tranzitează zona să respecte indicaţiile poliţiştilor şi restricţiile de circulaţie temporare care sunt instituite cu ocazia desfăşurării competiţiei.

La această competiţie participa, de obicei, şi vedeta de la XFactor, Dani Oţil, care a anunţat totuşi că anul acesta nu va mai veni la Vâlcea, pentru a concura alături de cei sportivii din cele 37 de ţări.