Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CICLISM: Cursa Campionilor, din Bucureşti, continuă cu Eroica la VÂLCEA

Cursa Campionilor, etapă din cadrul Road Grand Tour, ce va avea loc sâmbătă 13 august, la București, va fi una de viteză, îndemânare și forță. Traseul este plat, în lungime de 3 km. Așa cum Drumul Vinului a favorizat cățărătorii, această cursă va fi pe placul sprinterilor! Înscrierile se realizează doar online și doar până pe data de 10 august. Taxa de înscriere pentru fiecare ciclist este de 100 lei.

Pe lângă clasamentele deja obișnuite ale Road Grand Tour, sunt propuse și câteva sprinturi intermediare premiate în bani și/sau premii.

Toate categoriile de vârstă se premiază cu produse, medalii și diplome. Sportivii amatori care sunt premiați la OPEN, ies automat din premierea din cadrul categoriei de vârstă, dar, în clasamentul general RGT, punctează conform acesteia. La fel ca la Turnirul Nobililor, şi se această dată se va încerca o cursă a fetelor separată. Pentru acest lucru se aşteaptă să se înscrie și confirma minimum 50 de fete. În acest caz, cursa fetelor va fi de o oră și un sfert plus un tur și imediat după terminarea acesteia, vor porni băieții și vor pedala timp de o oră și jumătate plus un tur.

Cursa Campionilor va fi urmat de Eroica, la 20 august 2016, Râmnicu Vâlcea. înscrierile pentru cursa de la Râmnicu Vâlcea se închid pe 17 august.

Despre Road Grand Tour

Organizat de către Alexandru Ciocan, Road Grand Tour își propune să relanseze ciclismul de șosea în România și să încurajeze participarea a cât mai multor cicliști, amatori sau profesioniști, de toate vârstele și cu toate tipurile de biciclete. Alex Ciocan are la activ aproximativ 15 Tururi ale României, 8 ale Turciei, 5 ale Greciei, Bulgariei și participări la multe alte competiții internaționale importante. El deține aproximativ 30 de titluri de campion național și în jur de 60 de podiumuri la campionatele naționale, ca sportiv la echipele CS Petrolul Ploiești, CS Dinamo București, CS Otopeni.

Road Grand Tour 2015 a adus laolaltă peste 2000 de cicliști, peste 8500 de spectatori, iar pentru 2016 se estimează participarea a peste 2500 de cicliști și peste 10.000 de spectatori. 2016 aduce cu sine o mulțime de noutăți, dintre care cea mai importantă e faptul că vor avea loc 15 competiții, dintre care 10 etape Road Grand Tour, 4 întâlniri destinate copiilor — Kids Edition și 1 Speed Night Race.