Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Chimistele scapă de chin

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor termina vineri cantonamentul centralizat de la Poiana Brașov. Timp de cinci zile tehnicianul Peter Kovacs a pus accentul pe pregătirea fizică și a programat zilnic câte trei antrenamente, unul de alergări, unul la sala de forță și unul la sala polivalentă din localitate. Nu au fost susținute meciuri amicale, chiar dacă în stațiune se mai aflau și alte formații de handbal feminin, rulmentul Brașov și HCM Buzău. „Pregătirea fizică este baza performanțelor dar nu este suficientă pentru succes. Avem mult de lucru la acest capitol deoarece echipa este la 60% din potențial dar cu siguranță vom aduce îmbunătățiri în perioada imediat următoare. Jocul defensiv este foarte important în vederea câștigării unui joc. Săptămâna viitoare va fi una foarte grea pentru jucătoare deoarece vom lucra mult la partea fizică. Eu le-am spus fetelor acest lucru de aceea poate vor fi și momente când nu mă vor plăcea dar fără muncă multă nu se obțin rezultate. Le-am dat un weekend liber pentru a se recupera dar de luni până vineri fetele vor trebui să acumuleze mult. Dacă în prima parte a zilei vor avea parte de alergări și sală de forță, în cea de-a doua parte vom trece la jocul cu mingea”, a declarat Peter Kovacs înainte de plecarea spre Poiana Brașov.

Cu SCM Craiova primele amicale

Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca primele partide de pregătire pe propriul teren în compania unei formații care a promovat în Liga Națională, SCM Craiova. Gruparea din Bănie este antrenată de Victorina Bora, handbalistă care a făcut istorie la Râmnicu Vâlcea și care este încă în activitate. Partidele vor avea loc pe 5 august, ora 18, respective 6 august, ora 11, în sala polivalentă Traian. Oltchim și Craiova se vor întâlni și în prima etapă a noului sezon.

„O eventuală finală o vom juca tot la București”

Președintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, spune că nu sunt șianse ca o eventuală nouă finală de Liga Campionilor să fie jucată de chimiste pe propriul teren: „Sunt slabe șianse ca la Râmnicu Vâlcea să se construiască o sală polivalentă nouă. Știu că autoritățile locale au promis acest obiectiv dar este greu de realizat în aceste vremuri de criză financiară. Mai mult ca sigur vom juca tot la București în cazul în care echipa va ajunge în finală. Alte posibilități nu avem. Și așa cererea a fost foarte mare și la finala ediției trecute, am avut solicitări pentru peste 30.000 de bilete. Din păcate, când vom avea sală mai mare la Râmnicu Vâlcea există posibilitatea să nu mai avem echipă. Ar fi mare păcat pentru că o astfel de sală ar fi utilă nu numai pentru echipa de handbal, ar fi folositoare întregului sport vâlcean”. Tehnicianul Peter Kovacs spune că este este normală presiunea pusă pe elevele sale care trebuie să ajungă pentru al doilea an consecutiv în finala Ligii Campionilor: „Este normal să fie presiune din partea tuturor persoanelor care iubesc această echipă când este vorba de atingerea obiectivului. Am șitiut acest lucru imediat cum mi s-a oferit acest contract. Dar acest lucru este normal când faci parte din cadrul unei echipe cu tradiție. În plus, la acest nivel este întotdeauna presiune din partea spectatorilor și a clubului dar suntem aici să muncim și să facem o treabă cât mai bună.”

Vlad Soare