Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bulatovic pleacă la Gyor sau Vardar

handbalista din Muntenegru este ca și transferată la campioana Ungariei, chiar dacă managerul de la ETO infirmă vehement

 Mai mult ca sigur interul muntenegrean, Katarina Bulatovic, nu va rămâne la Oltchim Râmnicu Vâlcea, echipă care se confruntă cu grave probleme financiare. Katarina, câștigătoare a Ligii Campionilor cu Buducnost Podgorica, chiar în  sezonul trecut, a fost ca și transferată la campioana Ungariei, ETO Gyor. De altfel, Bulatovic nu s-a întorc cu restul colegelor sale după returul semifinale de la Vezsprem. La vremea respectivă a argumentat că a avut zile libere pe care le-a petrecut la Viena cu iubitul său și a recunoscut că impresarul care o reprezintă a negociat un eventual contract cu ETO Gyor. Potrivit site-ului planet-handbal.com, interul din Muntenegru a semnat cu gruparea ungară un contract valabil pe două sezoane și va încasa lunar 14.000 de euro. De asemenea, dacă Gyor își va adjudeca Liga Campionilor în sezonul viitor, Bulatovic va primi și ultimul model de automobil Audi, sponsor principal al echipei.

 Ungurii neagă transferul

 Managerul formației maghiare, ETO Gyor, Farkas Mátyás, a negat informațiile apărute în presa din România referitoare la Katarina Bulatovic, care ar fi semnat cu echipa sa. „Sunt doar niște invenții ale presei din Românie. Ceea ce s-a scris și toate detaliile despre contractul jucătoarei sunt pure speculații. Nu am semnat nimic cu Katarina. Ea negociază cu mai multe grupări”, a declarat acesta pentru Nemzeti Sport. Dacă zvonurile nu se confirmă, atunci Katarina Bulatovic va ajunge cel mai probabil la Vardar Skopje, campioana din Muntenegru care va face transferuri importante până la startul noii ediții a Ligii Campionilor.

Încă două etape din Liga Națională

 Oltchim Râmnicu Vâlcea are șianse mari să termine și acest sezon competițional cu punctaj maxim. Chimistele mai au de jucat numai două etape. Primul meci va fi pe 8 mai, la Brăila, în fața Dunării din localitate. Campionatul se va încheia pentru chimiste pe propriul teren, în fața formației HCM Baia Mare, echipă care va termina pe locul secund și va evolua în preliminariile Ligii Campionilor la handbal feminin. Cu prilejul acestei dispute, jucătoarele de la Vâlcea vor primi și tricourile de campioane ale României după cel de-al șiaptelea titlu național consecutiv cucerit. Ce păcat că din actualul lot al Oltchimului vor mai rămâne doar câteva handbaliste.

 Luciana Marin a ales Baia Mare și nu Oltchimul

 Printre jucătoarele împrumutate de Oltchim la alte grupări se află și Luciana Marin, handbalistă despre care speram că va fi în lotul campioanei României pentru sezonul viitor. Aceasta a semnat, însă, cu vicecampioana HCM Baia Mare, echipă pe care va încerca să o ajute să se califice în grupele Ligii Campionilor. În aceste condiții, Oltchim le așteaptă la echipă după pauza competițională de vară pe celelalte jucătoare împrumutate: Daniela Băbeanu (SCM Craiova), Melinda Geiger (HCM Baia Mare) și Eliza Bucevschi (HCM Baia Mare) și Mihaela Smedescu (HCM Baia Mare). De asemenea, Ekaterina Vetkova ar putea veni și ea, cel puțin teoretic, asta dacă oficialii vâlceni vor găsi banii necesari pentru plata salariului rusoaicei.

 Patru boicotează lotul

printre acestea este și Oana Manea, încă componentă a echipei Oltchim

 Președintele FRH, Cristian Gațu, a dezvăluit că patru handbaliste i-au transmis că nu mai vin la lot atît timp cît antrenor va fi Gheorghe Tadici.Oana Manea, de la Oltchim, Florina Chintoan, de la Jolidon Cluj, Mihaela Smedescu și Melinda Geiger, de la HCM Baia Mare, au transmis scrisori la federație prin care anunță că nu vor mai răspunde convocărilor la echipa națională, atât timp cît selecționer va fi Gheorghe Tadici. Handbalistele au scris în motivarea lor că au fost în mai multe ori jignite și au suferit un tratament inuman. „Voi discuta cu selecționerul în zilele următoare și apoi vom lua o hotărâre”, a spus Cristian Gațu. Tehnicianul e tranșant. Spune că a trecut vremea cînd jucătoarele își votau antrenorul. „Cine nu va răspunde convocărilor va fi suspendat”, această prevedere fiind adoptată de conducătorii de cluburi, la șiedința de acum trei zile. „Nu au fost convocate numai 24 de jucătoare, ci 28 de jucătoare. Patru jucătoare de la Oltchim, Brădeanu, Nechita, Curea și Ungureanu, au fost chemate la vizita medicală, iar apoi lăsate acasă. Oltchim este acum în aceea și situație ca și celelalte cluburi, nu mai are meciuri în cupele europene, jucătoarele n-ar mai avea de ce să fie menajate. Toată lumea mai are două etape de campionat, iar majoritatea echipelor merg apoi și la Cupa României. Nu înțelegem de ce se fac aceste diferențieri. Cum credeți că s-au simțit celelalte fete care au rămas în cantonament?”  „Numai o minte bolnavă poate să creadă că Brădeanu, Nechita, Curea și Ungureanu mai aveau nevoie de acumulări”, a completat selecționerul. Pentru acțiunea de la Cheile Grădiștei, Tadici a convocat 24 de handbaliste din campionatul intern, dar până la urmă a rămas doar cu 16 fete! Pe lângă Geiger, Smedescu și Chintoan, pe parcurs s-au mai „pierdut” alte cinci fete. Dincă, Pârvuț, Cruceanu și Mihalschi au fost oprite după vizita medicală din motive de accidentări, cu recomandarea de a reveni la control după 20-25 de zile. De asemenea, Denisa Dedu a fost învoită, întrucât are meciuri în turneul semifinal de junioare. Astfel, lotul național mai are acum un singur portar.

Vlad Soare