Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Box: O medalie de aur pentru Vâlcea la Cupa României la tineret

Vineri, 22 aprilie, în Sala de Atletism din Bacău s-au disputat meciurile finale ale Cupei României la Tineret. Dintre cele 10 finale, una a fost câştigată de pugistul vâlcean Andrei Udubaşa, de la Chimia Râmnicu Vâlcea.

Celelalte 9 finale au fost câştigate de pugiliști reprezentând cluburile CSS Hunedoara, Universitatea Cluj-Napoca, CS Dinamo București, CSA Steaua București, SC Bacău, CSM Ploiești, CS Câmpulung Muscel, CS Baia Mare și CSM Onești.

La categoria 56 kg, vâlceanul Andrei Udubaşa a ieşit învingător cu 3-0 în faţa lui Marin Pascu (Craiova).

La categoria 49 kg, Cosmin Gîrleanu (CSS Hunedoara), campion mondial de juniori a ieșit învingător cu 3-0 în fața lui Florin Bălteanu (Tg. Jiu), la cat. 52 kg, Dorin Doghi (C S Universitatea Cluj), vicecampion european școlar, a fost câștigător cu 3-0 în disputa cu Ionuț Ghițu (CS Câmpulung Muscel). Alexandru Popescu (Dinamo București) a fost declarat învingător de arbitri cu 2-1 după meciul strâns și aprig disputat în compania lui Cristian Drăgan (Olimpia București), la categoria 60 kg. Cu același scor a ieșit învingător din ring Viorel Ficiu ( SC Bacău), după disputa cu Florin Șchiopu (Călărași), la cat. 64 kg, dar și Alberto Calotă (Steaua București), care l-a întrecut pe Karol Szabo (Olimpia Cluj), la 69 kg.

Albert Biro (CSM Ploiești), medaliat cu bronz la europenele de juniori, a câștigat cu 3-0 meciul cu Michel Constantin (Craiova), la cat. 75 kg.

Disputele la categoriile 81 kg și 91 kg s-au încheiat înainte de limita celor trei reprize, Ștefan Pătrașcu (CS Câmpulung Muscel) depășindu-l prin KO tehnic în prima repriză pe Iulian Dolu (Petroșani), iar Cristian Filip (CS Baia Mare) tot prin KO tehnic, dar înregistrat în cea de a doua repriză, pe Vlad Neamțu (Iași).

În meciul supergreilor, categoria plus 91 kg, Emanuel Mican (CSM Onești) a trecut cu 3-0 de Ionuț Bohotici (Sighet).

Cupa României, cea mai importantă competiție de box la nivel de tineret în 2016, a reprezentat principalul criteriu de selecție pentru lotul național, al cărui coordonator este Relu Auraș.