Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BOGDAN MATEI: Timpul trece… sportul se PRĂBUȘEȘTE!

”Urmăresc cu mare interes știrile sportive, ca orice cetățean din această țară, doar că sunt tot mai indignat când vãd ce se întâmplă astăzi în “fenomenul” SPORT. Actualul ministru de la Ministerul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, chiar nu vrea deloc să se uite în urmă, sau pardon…se uită dar nu la ceea ce s-a lăsat în urmă, cu adevărat de preț, facem doar politică domnule ministru? Fonduri europene…da, mi-a scăpat să vă las notat și finanțarea pe care am primit-o de la Comisia Europeană pe perioada Președinției Consiliului UE, mai exact două Granturi (pe tineret și pe sport). Vă îndemn când mai faceți adunări să vă notați, nu e chiar zero, sau rugați pe cineva care se pricepe la cifre să o facă. Cred că trebuia să mai întrebați prin stânga/dreapta și de Protocolul de colaborare dintre Ministerul Tineretului și Sportului cu COSR și Ministerul Fondurilor Europene, asta bineînțeles înainte de a spune că nu a existat inițiativă din partea membrilor guvernului PSD. Este inadmisibil ca prima dumneavoastră cerință în cadrul conducerii acestui Minister, în loc să vă documentați de proiectele importante, deja aflate în curs, să cereți să vi se schimbe întregul mobilier din cabinetul dumneavoastră. Păi ce contează distinse domn pe ce scaun sau la ce masă te așezi ? Prioritatea este bunăstarea dumneavoastră sau “fenomenul “ sport cum vă place să-l numiți? Ori nu știu eu și viziunea este diferită într-un birou mai “opulent”? Să mai tăiem din pretenții, propun, și în loc să stăm noi pe scaune scumpe să lăsăm personalul detașat să-și facă treaba. Sportivii noștri sunt în an olimpic, bugetul l-ați tăiat și i-ați lăsat și făra personal. Nu au personal la bucătărie, mănâncă în caserole și noi ne schimbăm PERDEAUA? De ce? Să ne facem că nu îi vedem.
Aș fi curios când se bugetează aceste posturi de care “ați scăpat?”.
Orientați-vă puțin domnule ministru și spre hotelurile sportive, pentru că antrenamentele și cazarea celor din cadrul sportiv nu se fac la dumneavoastră în birou, ați greșit buzunarul în care investiți. Ați reușit să “impresionați” cu bugetul în acest an olimpic. Vă mulțumim pentru că ne vorbiți despre viziune. Încă așteptăm să vedem care e este a dumneavoastră în ceea ce privește sportul, pentru că până acum văd doar viziunea de designer pentru amenajări interioare…Dovada? Biroul dumneavoastră!
Urmează, bineînțeles, să dezbateți și noua structură organizatorică…sau organigrama pe care ați făcut-o la fel ca bugetul, după bunul plac și lipsită de interes.
Concluzia? Federații cu bugete mai mici, personal mai puțin în deconcentrate, mâncare la caserole în complexurile sportive și bomboana de final haos și în minister prin reorganizare haotică, fără atribuții, ci doar că “așa vreau eu” sau mă rog #guvernulmeu.
Aveți nota -10!”, arată senatorul PSD, Bogdan Matei.