Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
hunonchess.com
Bogdan Deac

BOGDAN DEAC, la un pas de a deveni MARE MAESTRU

hunonchess.comRecent, în Ungaria, a avut loc a XXXIV–a Ediţie a Turneului Internaţional de Şah „Zalakaros Chess Festival”, ocazie cu care a fost prezent şi valoarea inestimabilă a şahului, vâlceanul Bogdan Deac. Turneul s-a bucurat de prezenţa a 80 de sportivi din 15 ţări de pe glob, dintre care 30 dintre ei purtând titlul de Mare Maestru.

Vâlceanul nostru –Maestru Internaţional al Şahului a realizat prima normă de Mare Maestru Internaţional, fiind la un pas de atingerea acestui titlu, acesta fiind maximul în ierarhia mondială a şahului.

„Trebuie să reţinem faptul că a fost printre participanţii cu cea mai mică vârstă, (conform spuselor domnului profesor Vârlan Ioan, cel care l-a descoperit) acesta având în momentul de faţă 13 ani, iar concurenţii săi peste 17 ani.

Pentru a atinge această performanţă, trebuie amintit faptul că a avut de luptat cu 6 jucători valoroşi din Ungaria, India, Armenia şi Germania, aceştia fiind la rândul lor Mari Maeştri.

Ca urmare a acestei performanţe, Bogdan a fost nominalizat pentru a face parte din echipa de elită de seniori a României, care este participantă la Campionatul European pe Echipe.

Amintim faptul că în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, vâlceanul s-a clasat pe locul 2-5 la Campionatul Individual de Seniori al României.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, apreciază performanţa acestui adolescent, a celor care îl antrenează şi nu in ultimul rând apreciem eforturile părinţilor care îl susţin din toate punctele de vedere”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al DJST Vâlcea.