Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bătaie în tribune şi în teren la Roşiorii de Vede

Fotbal, Liga a II-a

• CSM a pierdut prima partidă a sezonului în faţa Universităţii Craiova şi nu poate conta în următorul meci pe serviciile lui Matache şi Samson, ambii eliminaţi

La derby-ul Olteniei din Seria a II-a dintre FC Universitatea Craiova şi CS Municipal fotbalul a fost dat cu linguriţa de fotbaliştii celor două echipe. A fost, însă, bătaie din plin, atât în tribune cât şi în teren, în faţa a aproximativ 3000 de spectatori, mulţi dintre ei veniţi de la Craiova pentru a susţine pe Ştiinţa.
SPORT- Bătaie în tribune şi în teren la Roşiorii de Vede2Bătaia din tribune

Patronul formaţiei craiovene, Adrian Mititelu, a declarat înainte de meci că iubitorii fotbalului din Roşiorii de Vede aşteaptă cu sufletul la gură de mai bine de 20 de ani să o vadă la lucru pe Ştiinţa şi că vor susţine echipa din primul şi până în ultimul moment. Oamenii au venit la meci dar au fost exasperaţi de înjurăturile continue pe care galeria din Bănie i le-a adresat antrenorului vâlcenilor, Claudiu Niculescu. Spre finalul primei reprize, câţiva localnici le-au cerut „juveţilor” să o lase mai moale cu trivialităţile, moment în care craiovenii au sărit să-i bată şi au reuşit cu câţiva dintre ei. Lucrurile au degenerat, meciul a fost în pericol să se oprească şi în scenă au intrat şi jandarmii de la Roşiorii de Vede care cu greu au liniştit apele.

Bătaia din teren

Nici fotbaliştii nu s-au lăsat mai prejos şi i-au imitat pe suporteri, spre finalul meciului. Elevii lui Claudiu Niculescu, exasperaţi de tragerile de timp continue ale craiovenilor, au protestat şi în teren s-a creat o ambuscadă la care au participat aproape toţi cei prezenţi. Nervii au fost întinşi la maximum şi centralul meciului a încercat cu greu să-i despartă pe combatanţi. Până la urmă au fost eliminaţi Samson şi Matache de la CS Municipal şi Stoianof de la Universitatea. Cum gruparea craioveană este recidivistă, Federaţia Română de Fotbal ar putea lua noi măsuri împotriva clubului lui Adrian Mititelu, după incidentele din tribună. Cel mai probabil FCU va juca fără spectatori în următoarele partide considerate pe propriul teren.

La fotbal ne-au bătut cu noroc

În teren meciul a fost echilibrat. Universitatea Craiova a avut o posesie mai bună a balonului dar vâlcenii au stat bine în apărare şi au încercat să puncteze pe contraatac. În prima repriză ocaziile au fost firave de ambele părţi, gazdele au şutat de câteva ori peste poartă în timp ce vâlcenii au pus pericol doar la o combinaţie dintre Edi Stoica şi Negruţ, cel de-al doilea fiind aproape de a rămâne singur cu portarul advers dar Hotoboc a ieşit bine şi a blocat. După pauză Ştiinţa a pus şi mai mare presiune dar cele mai mari ocazii au fost trecute în contul CSM-ului. Lircă a nimerit bara din lovitură liberă în timp ce Geantă nu a găsit calea spre gol de la 9 metri distanţă de poarta adversă, şutul său fiind parat de Hotoboc. Matache a reuşit parade de efect dar nu a mai putut face nimic cu cinci minute înainte de final, atunci când a fost învins de Vasile Gheorghe cu un voleu din interiorul careului după o pasă bună a ex-municipalului Petre Goge. Astfel a bifat CS Municipal primul eşec al acestui campionat care îi trimite pe elevii lui Claudiu Niculescu pe locul patru al clasamentului, la cinci puncte distanţă de lidera Gloria Bistriţa. Craiovenii urcă pe locul secund dar ambele formaţii sunt departe de evoluţii care să le recomande pentru primul eşalon. În etapa viitoare a campionatului CSM joacă pe propriul teren cu Metalul Reşiţa şi postul lui Claudiu Niculescu este ameninţat în caz de un nou insucces. Partida se anunţă încă de pe acum una încinsă, având în vedere rivalitatea dintre foştii şi actualii fotbalişti şi conducătorii de la CS Municipal.

Rezultate:

Gloria Bistriţa – CS Mioveni 2-0

Metalul Reşiţa – FC Bihor 2-1

Olimpia – Minerul Motru 0-0

FC U Craiova – CSM Rm. Vâlcea 1-0

CS U Craiova – UTA 2-0

FCM Tg. Mureş – Alro – amânat pentru data de 23 octombrie

Clasament:

1. Gloria Bistriţa 6 14 (+5)

2. FCU Craiova 6 12 (+3)

3. Metalul Reşiţa 6 10 (+1)

4. CSM Rm. Vâlcea 6 9 (0)

5. CSU Craiova 6 9 (-3)

6. Olimpia Satu Mare 6 9 (0)

7. FCM Tg. Mureş 5 8 (+2)

8. FC Olt Slatina 5 7 (-2)

9. FC Bihor Oradea 6 5 (-4)

10. CS Mioveni 6 5 (-4)

11. Minerul Motru 6 4 (-5)

12. UTA Arad 6 1 (-5)

Etapa viitoare:

UTA – Gloria Bistriţa

CS Mioveni – FC U Craiova

CSM Rm. Vâlcea – Metalul Reşiţa

FC Bihor – FCM Tg. Mureş

Alro – Olimpia

Minerul Motru – CS U Craiova

Ştiri

„Clona” Universităţii a învins pe UTA. Trică spune că a fost amical!

Cealaltă echipă a Craiovei, CS Universitatea, a jucat pe propriul teren contra ultimei clasate, FC UTA Arad, de care a dispus fără prea mari probleme, cu scorul de 2-0. Interesantă a fost declaraţia de la conferinţa de presă, dată de tehnicianul oaspeţilor, Eugen Trică. Fostul fotbalist a lăsat de înţeles că meciul a fost unul… „amical”. „Felicit echipa gazdă pentru victoria din meciul amical de astăzi! Mai vorbim peste două luni despre meciul ăsta!”, ar fi spus Trică la finalul meciului, conform ziarului Fanatik. Într-o altă partidă a rundei, Olimpia Satu Mare nu a reuşit să treacă de Minerul Motru, 0-0 la Satu Mare, rezultat care avantajează pe CS Municipal. Lidera clasamentului rămâne Gloria Bistriţa, echipă care a dispus cu 2-0 de CS Mioveni şi pare principala favorită la promovarea în primul eşalon.

Napoli e mulţumit

Antrenorul italian al formaţiei FC Universitatea, Nicolo Napoli, s-a declarat mulţumit de jocul elevilor săi şi de rezultatul înregistrat la finalul celor 90 de minute. „Victoria a fost mai clară de cum o arată scorul, am avut foarte multe ocazii importante de gol. Dar într-un final sunt fericit pentru băieţii mei, a fost un meci pe care trebuia neapărat să-l câştigăm. Sigur, Bistriţa e printre principalele favorite la promovare. Au retrogradat şi vor să se întoarcă cât mai repede în Liga I. Dar şi obiectivul nostru e clar: câştigarea campionatului! Ne-am obişnuit să ne plimbăm, ne concentrăm doar la joc, dar sperăm mereu să ne întoarcem pe Ion Oblemenco, stadionul nostru”, a declarat tehnicianul Craiovei pentru stiridesport.ro.