Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Acum e acum!

chimistele trebuie să apere avansul de patru goluri din tur și să facă față atmosferei din Sala Polivalentă din Vezsprem

E clar că pentru sezonul viitor echipa de handbal feminin a Oltchimului va suporta câteva modificări. Deja au fost transferate două noi handbaliste, ambele componente ale naționalei de handbal feminin a Franței. Vor mai veni, cu siguranță și alte jucătoare de valoare în timp ce va trebui să se renunțe la câteva din actualul lot. Până la pauza competițională, Oltchim joacă duminică, de la ora României 17.00 cea mai importantă partidă a sezonului: returul cu ETO Gyor. Meciul va avea loc la Vezsprem, orașul unde a fost ucis Marian Cozma și are de apărat un avantaj de patru goluri, cucerit în tur. Federația Europeană de Handbal a anunțat deja numele celor doi arbitri care vor oficia întâlnirea, francezii Thierry Dentz și Denis Reibel. Cei doi au condus și finala Ligii Campionilor din 2010, returul de la București, dintre Oltchim și Viborg, vâlcencele pierzând atunci cu 31-32.

 6000 de unguri contra a 300 de vâlceni

 Atmosfera din tribune va fi una incendiară. Sala Polivalentă din Vezsprem are o capacitate de peste 6000 de locuri care mai mult ca sigur se vor umple. Totu și, pentru Oltchim ar putea fi un avantaj că unguroaicele nu joacă în orașul propriu și în sala unde își dispută toate meciurile și se antrenează. De partea cealaltă, gruparea vâlceană va avea parte de o galerie de aproximtiv 300 de suporteri care se vor deplasa de la Vâlceadar și din alte orașe ale României. Potrivit conducerii clubului vâlcean, în ultima perioadă și alți iubitori de handbal și-au manifestat dorința de a merge la Vezsprem și s-au făcut solicitări pentru noi tichete. Un bilet pentru meciul din semifinale costă 35 de euro, de trei ori mai mult față de prețul de la Râmnicu Vâlcea.Ultima partidă disputată în Ungaria între Oltchim și Gyors-a terminat egal. Dacă rezultatul se repetă, gruparea vâlceană ajunge în marea finală. Ca o coincidență și meciul de la Râmnicu Vâlceas-a terminat cu o diferență identică față de acum doi ani, patru goluri. Oltchim nu a pierdut niciodată în Liga Campionilor, în confruntările cu Györ, la mai mult de patru goluri diferență. În sezonul 2007-2008, Oltchim a fost întrecută la Györ, cu 30-27, iar un an mai tîrziu a pierdut doar cu 28-30. În sezonul 2009-2010, când Oltchim a ajuns în finală, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori. Pe teren propriu, Györ a trecut de Oltchim în grupe cu 26-22, iar în semifinale a fost egal, 25-25.

 Din nou fără Jovanovic?

 Din păcate, Radu Voina ar putea să nu conteze nici la Vezsprem pe una din piesele importante, Marija Jovanovic. Handbalista adusă de la Buducnost s-a accidentat la ultima partidă din grupe și după un nou control medical lucrurile nu arată foarte bine. Marija se pregătește de o intervenție chirurgicală dar cu puțin noroc ar putea, totu și, să fie inclusă în lotul pentru Ungaria. „Marija a făcut un nou control amănunțit la umăr și, din păcate, veștile nu sunt prea bune. Va trebui să se opereze și va lipsi o lună și jumătate. A făcut două zile de recuperare și ar putea strânge din dinți, să joace, dar de operație tot nu va scăpa”, spune președintele grupării vâlcene, Petre Berbecaru.

Vlad SoareÂ