Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
1. Acas lei în deplasare mieluei2

Acasă lei, în deplasare mieluşei

CS Municipal s-a întors fără puncte de la Târgu Mureş şi a căzut patru locuri în clasament

„Este momentul să spargem gheaţa şi să câştigăm primul meci din deplasare”, spun oficialii de la CS Municipal înainte de fiecare meci din deplasare din acest sezon competiţional şi îndeamnă la mai mult curaj pentru echipa vâlceană. Gruparea din Zăvoi a jucat aproape fără greşeală pe propriul teren, înregistrând un rezultat de egalitate, cu Gloria Bistriţa, în rest victorii clare pe linie şi un apetit ofensiv de invidiat. În deplasare, însă, elevii lui Claudiu Niculescu nu par capabili să se impună, joacă fără prea mult curaj şi se mulţumesc cu puţin. După două rezultate albe, la Slatina şi Piteşti, vâlcenii au pierdut la Roşiorii de Vede cu FC Universitatea iar sâmbătă au bifat o nouă înfrângere în faţa unei contracandidate la promovare, FCM Târgu Mureş.

Echilibru şi un gol al gazdelor

La meciul dintre FCM şi CSM au asistat puţin peste 1000 de spectatori dar şi o galerie micuţă dar inimoasă deplasată de la Vâlcea, care a cântat pe tot parcursul celor 90 de minute, chiar şi când scorul nu era deloc unul pozitiv pentru Deaconescu şi compania. Prima repriză a fost echilibrată. FCM Târgu Mureş a avut o posesie mai bună a mingii dar a pus în rare ocazii pericol la poarta lui Florin Matache, revenit după suspendare. După câteva încercări ofensive firave de ambele părţii, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au deschis scorul. Cu mult noroc, ce-i drept. Totul a pornit de la o lovitură liberă executată de Bumba şi deviată cu capul de Salem. Mingea a luat o traiectorie ciudată, l-a lovit în piept pe Alexandru Dan şi s-a dus glonţ în plasa porţii lui Matache, rămas fără reacţie. Vâlcenii nu au protestat la adresa arbitrului, semn că mingea nu-l lovise în mână pe fotbalistul ardelean şi FCM conducea nemeritat cu 1-0. A urmat o perioadă mai bună a municipalilor care puteau egala dacă portarul Caparco nu respingea în corner şutul bun al lui Lircă sau dacă şutul lui Codin nimerea spaţiu porţii. Putea fi şi 2-0 la pauză, ce-i drept dar Matache a respins în faţă şutul lui Bumba şi mingea a fost respinsă cu noroc de apărarea vâlceană. Vâlcenii au intrat la cabine în dezavantaj minim dar impresia generală a vâlcenilor prezenţi în tribună a fost că se putea mai mult.

Două penaltiuri, bară vâlceană, victorie ardeleană

Debutul părţii secunde nu a fost atât de animat pe cât ne aşteptam. Oaspeţii au continuat să aibă o posesie mai bună, au căutat golul desprinderii în timp ce CSM parcă a căutat un moment oportun pentru egalare. După ce Cataramă a trimis în tribună o lovitură liberă directă din poziţie bună, FCM avea să-şi mărească avantajul. Huiban a profitat la maximum de o trimitere a balonului la portar de către Stoica, i-a luat faţa vâlceanului şi a căzut în careu când a simţit că are o mână pe umărul său. Centralul a arătat punctul cu var (minutul 63) la o fază cum sunt multe pe parcursul unui meci şi Bumba a dus scorul la 2-0. Din acel moment, Vâlcea s-a trezit la viaţă şi a jucat mai bine câteva minute bune. Fără prea mare folos, însă. Cu un sfert de oră înainte de final, CSM a redus din handicap, tot după o lovitură de la 11 metri, scoasă de Arnăutu şi transformată de Lircă. Briceag de două ori, Geantă şi Arnăutu puteau aduce o egalare conformă cu realitatea din teren dar cei care au mai marcat au fost tot elevii lui Ioan Ovidiu Sabău. În prelungirile meciului, Huiban scapă pe contraatac, din situaţie de unu la unu îl driblează în stânga pe Matache, Cârstoiu şi Briceag vin tare din spate, însă alunecă şi intră în poartă, iar atacantul mureşenilor înscrie lejer pentru 3-1.

Am ajuns pe 6!

După înfrângerea de la Târgu Mureş, CS Municipal a ajuns pe locul 6 al clasamentului dar situaţia nu este una tocmai critică, în condiţiile în care distanţa faţă de prima clasată este de numai trei puncte. Gruparea din Zăvoi are de disputat, însă, două meciuri extrem de importante, ambele în faţa unor echipe care sunt în top 6 şi se luptă pentru promovarea în Liga I. Astfel, sâmbătă, elevii lui Claudiu Niculescu vor primi vizita surprizei de până acum a campionatului, Olimpia Satu Mare, în timp ce miercurea viitoare, în etapa intermediară, se vor deplasa pe stadionul „Ion Oblemenco” pentru întâlnirea cu CS Universitatea Craiova. Dacă se impun în ambele meciuri, vâlcenii vor ajunge pe primul loc al ierarhiei în timp ce două înfrângeri sau chiar o înfrângere şi un rezultat de egalitate ne trimite în partea a doua a clasamentului.

Bărbulescu, neinclus în lot

Claudiu Niculescu nu l-a inclus în lotul care a făcut deplasarea la Târgu Mureş pe Valentin Bărbulescu, unul dintre fotbaliştii folosiţi în fiecare meci din acest debut de campionat. În condiţiile în care acesta nu a ieşit accidentat din meciul cu Metalul Reşiţa, decizia tehnicianului surprinde şi cel mai probabil Vali a greşit cu ceva la unul dintre an-trenamentele premergătoare partidei. „La mine joacă fotbaliştii care sunt în formă maximă şi care respectă indicaţiile de joc, nu contează ce nume au. Nu se poate spune că la CS Municipal sunt jucători care nu au şansa să îşi demonstreze valoarea. Fiecare are şansa lui”, a spus Claudiu Niculescu. Altfel, dacă gruparea din Zăvoi termină turul de campionat şi etapele care se vor mai disputa în acest an din retur, conducerea clubului promite că în pauza competiţională din iarnă va fi o campanie de transferuri importantă şi la echipă vor ajunge fotbalişti experimentaţi care au trecut prin primul eşalon şi pot ajuta la îndeplinirea obiectivului de promovare în primul eşalon.

Ştiinţa preia şefia clasamentului,

Minerul Motru lanterna roşie

Pentru prima dată în acest sezon competiţional, Gloria Bistriţa părăseşte primul loc al clasamentului. Gruparea ardeleană a pierdut la limită derbiul cu FC Universitatea Craiova, disputat la Roşiorii de Vede, echipa antrenată de italianul Nicolo Napoli marcând singurul gol al întâlnirii dintr-un penalty inventat de centralul întâlnirii. Pe locul secund al ierarhiei în Seria de Vest a ajuns cealaltă formaţie a Craiovei, CS Universitatea, care a trecut cu 2-1 de FC Olt Slatina. Meciul a fost, însă, cel puţin ciudat. Trupa Olguţei Vasilescu a rămas în inferioritate numerică încă din minutul 3, atunci când Izvoranu a fost eliminat pentru un fault în postură de ultim apărător. Tot de atunci slătinenii au condus cu 1-0. A urmat, însă, o dominare clară a gazdelor care au egalat şi apoi au răsturnat situaţia de pe tabela de marcaj, după ce au mai ratat şi o lovitură de la 11 metri! Olimpia Satu Mare a câştigat cu 2-0 în faţa formaţiei FC Bihor Oradea în timp ce echipa vâlcenilor Vătăjelu şi Bebe Vasile, Metalul Reşiţa, a trecut greu de CS Mioveni, scor 2-1. În derbiul subsolului clasamentului UTA Arad a dispus de Minerul, la Motru, şi le-a cedat ortacilor lanterna roşie a clasamentului. Arădenii sunt în formă maximă în ultimele etape şi promit să încurce şi pe FC Universitatea Craiova în etapa viitoare după ce acum o etapă au învins pe Gloria Bistriţa.

Rezultate:

Metalul Reşiţa – CS Mioveni 2-1

Olimpia – FC Bihor 2-0

Minerul Motru – UTA 0-2

FC U Craiova – Gloria Bistriţa 1-0

FCM Tg. Mureş – CSM Rm. Vâlcea 3-1

CS U Craiova – FC Olt 2-1

Clasament:

1. FCU Craiova 8 15 (+3)

2. CSU Craiova 8 15 (0)

3. Gloria Bistriţa 8 14 (+5)

4. Olimpia Satu Mare 8 13 (+1)

5. Metalul Reşiţa 8 13 (+1)

6. CSM Rm. Vâlcea 8 12 (0)

7. FCM Tg. Mureş 8 12 (0)

8. FC Olt Slatina 8 9 (-3)

9. FC Bihor Oradea 8 8 (-4)

10. CS Mioveni 8 8 (-4)

11. UTA Arad 8 7 (-2)

12. Minerul Motru 8 4 (-11)

Etapa viitoare:

UTA – FC U Craiova

Gloria Bistriţa – Metalul Reşiţa

CS Mioveni – FCM Tg. Mureş

CSM Rm. Vâlcea – Olimpia

FC Bihor – CS U Craiova

Alro – Minerul Motru

Clasament play-off:

1. FCU Craiova 4 2 2 0 3-1 8

2. CSU Craiova 4 1 2 1 3-4 5

3. CSM Rm. Vâlcea 3 1 1 1 4-3 4

4. Metalul Reşiţa 3 1 1 1 6-6 4

5. Gloria Bistriţa 3 0 2 1 3-4 2

6. Olimpia Satu Mare 3 0 2 1 3-4 2