Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto radioresita.ro

Ziua de 2 mai este liberă pentru salariaţi

foto radioresita.roAnul acesta, nu a fost doar un an bisect. El mai are o particularitate, prima zi de Paste este si Ziua Muncii. Acest lucru face ca a doua zi de sarbatoare sa fie o zi libera.

Putina lume isi aduce aminte ca ziua de 2 Mai in perioada comunista era singura zi de sarbatoare legala pentru tineret. In anul 2004, prin lege, Romania si-a instituit ziua de 2 Mai ca Zi Nationala a Tineretului. Conform actului normativ, toate autoritatile administratiei publice centrale si locale cu atributii in domeniul educatiei, culturii, sportului, cercetarii, turismului,sanatatii, protectiei mediului si finantelor au obligatia sa sustina financiar si organizatoric evenimentul.

Pana la sfarsitul anului 2016, romanii se mai bucura de sapte zile liber,dar doar cinci dintre ele pica in timpul saptamanii: Prima si a doua zi de Rusalii(19 si 20 iunie adica duminica si luni); Adormirea Maicii Domnului

(15 august, adica luni); Sfantul Andrei(30 noiembrie, adica miercuri),

Ziua Nationala a Romaniei(1 decembrie, adica joi):Prima si a doua zi de Craciun(25 si 26 decembrie, adica duminica si luni).