Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
DSCF1648

Voluntarii de la Crucea Roşie Vâlcea au dus ajutoare la două familii din judeţ

Şoc! Mai există fundaţii în Vâlcea care fac acte de caritate. Când nimeni nu mai credea că există solidaritate între vâlceni, Crucea Roşie – Filiala Vâlcea, o fundaţie formată în mare parte din acoliţii preşedintelui Ion Cîlea, a găsit de cuviinţă să ajute două familii nevoiaşe din judeţul nostru. Sperăm să nu fie şi aici vorba de campanie electorală.

Până una alta însă, sâmbătă, 22 februarie a.c., voluntarii de la Crucea Roşie Vâlcea, în frunte cu directorul Ion Cherăscu – consilierul lui Ion Cîlea -, au dus ajutoare pentru 2 familii. Este vorba despre o familie cu trei minori care locuieşte într-o cameră mizeră din Priza Olt, precum şi despre o altă familie nevoiaşă din Creţeni, formată din 2 părinţi şi 4 copii.

 

„Bedreagă Constantin – tatăl copiilor – a solicitat sprijin de la noi. Am analizat dosarul întocmit de primărie şi am rămas foarte impresionat de situaţia acestei familii. Capul familiei este diagnosticat cu „parapareză spastică sechelară”, un copil are retard psihic formă severă, un altul are retard psihic, formă moderată iar al treilea este diagnosticat cu „întârziere mentală profundă”. Am stat de vorbă cu cei doi părinţi să îi întreb de ce au făcut 4 copii văzând că deja de la primul au apărut probleme şi cei doi au declarat că au încercat să aibă măcar unul sănătos….E un caz ce va rămâne în atenţia filialei noastre şi pe viitor, pentru că e un caz delicat, nefericit. Ajutorul nostru a constat în produse alimentare, haine, încălţăminte, jucării – în mare parte donate de alte persoane filialei noastre. Mulţumesc pe această cale celor ce ne ajută şi pe noi la filială, (în special angajaţilor Consiliului Judeţean pentru produsele donate) şi sper ca pe viitor să putem ajuta mult mai multe familii nevoiaşe” – a declarat Ion Cherăscu, director Crucea Roşie – Filiala Vâlcea.