Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VESTE BUNĂ despre preţul gazelor!

Evoluţia internaţională a tarifelor a determinat o reducere semnificativă a preţului gazelor, care de la 1 iulie 2016, va scădea cu 10%- Anunţul a a fost făcut de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ.

Șeful ANRE a mai precizat că ieftinizarea gazelor nu are nicio legătură cu faptul că în anul 2016 vor avea loc atât alegeri locale, cât şi parlamentare.

Aşadar, preţul unui MW se va reduce de la 130 la 117, reducerea fiind de 13 lei, iar anul 2016 este unul bun deoarece în ultimii ani preţul la gaze a crescut din cauza procesului de liberalizare.

„Pe moment, aşa cum a evoluat consumul în România, este suficientă producţia de gaze din intern. Dar, pentru perioada de iarnă, noi am estimat ca din punct de vedere al siguranţei să stabilim un minim de 3% care să fie importat pentru consumatorii casnici. Preţul gazului la nivel internaţional a început să scadă, fiind legat de preţul ţiţeiului, ceea ce ne face să credem că anul viitor o să ne întâlnim pe piaţă cu preţuri mult mai mici decât cele care sunt în acest moment. Estimăm că de la 1 iulie (2016, n.r.), preţul gazului, deci ne referim doar la preţul gazului din cadrul facturii, nu şi la celelalte preţuri asociate, poate să scadă până la 10%”, a afirmat Havrileţ în cadrul unei conferințe organizate de Mediafax.