Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlceanca Sonia Iorga, finalistă la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

În luna martie a fiecărui an Colegiul Național al Asistenților Sociali din România sărbătorește „Zilele Asistenţei Sociale” prin organizarea de evenimente care urmăresc să celebreze realizările asistenților sociali și să promoveze rolul asistentului social în rândul comunității în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel internațional cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare.

Tema aleasă de Federația Internațională a Asistenților Sociali (IFSW) pentru anul 2022 este Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără suport şi coincide cu tema summitului pentru oameni iniţiat de Institutul de Cercetare al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Socială (UNRISD) şi Federația Internațională a Asistenților Sociali (IFSW) ce va avea loc în perioaa 29 iunie – 2 iulie 2022. Tema de anul acesta prezintă o viziune și un plan de acțiune pentru a crea noi valori globale, politici și practici care să dezvolte încrederea, securitatea și încrederea tuturor oamenilor cât și sustenabilitatea planetei.

Ziua Mondială a Asistenței Sociale 2022 va fi o oportunitate importantă pentru profesia de asistent social de a angaja toate rețelele de asistență socială cu comunitatea în care lucrează pentru a contribui la valorile și principiile care permit tuturor oamenilor să li se respecte demnitatea printr-un viitor comun.

În data de 15 martie 2022 va avea loc şi ediţia a VIII-a a Galei Naționale a Excelenţei în Asistenţă Socială, care vine cu noutăţi în ceea ce priveşte nominalizările şi premiile ce vor fi acordate astfel:
 Asistentul social al perioadei 2020 – 2021.
 Asistenţi sociali ai perioadei 2020 – 2021.
 Personalităţi care s-au remarcat în perioada 2020-2021.

Sonia-Elena Iorga a fost nominalizată de către Sucursala Teritorială Vâlcea a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România la categoria „Asistenţi Sociali ai perioadei 2020-2021” şi se află între finalişti.

Absolventă a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia – Facultatea de Asistenţă Socială, a activat în perioada 1999-2005 la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Dumbrăveni, judeţul Sibiu, iar din anul 2005 şi până în prezent îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Asistent social cu o vastă experienţă în domeniul sănătăţii, Sonia este de cele mai multe ori un liant între pacient şi mediul său familial, între pacient şi comunitatea din care acesta face parte. Din anul 2018 este membru în conducerea Sucursalei Teritoriale Vâlcea a CNASR, pentru că îşi doreşte să contribuie la dezvoltarea acesteia şi să se implice în promovarea intereselor asistenţilor sociali.

În calitate de preşedinte al Asociaţiei „COPII FĂRĂ COPILĂRIE DIN JUDEŢUL VÂLCEA” urmăreşte respectarea şi promovarea drepturilor copiilor şi asigurarea nevoilor primare şi secundare ale celor care provin din familii aflate în situaţii de risc. Apreciată drept un profesionist care acţionează cu onestitate şi responsabilitate faţă de beneficiari, instituţii şi societate, care conştientizează profund situaţia şi problemele pe care le are de soluţionat, pe Sonia o descriu cel mai bine atitudinea pozitivă faţă de oameni, optimismul, energia fizică şi psihică. Convingerea sa este că „Pentru a fi asistent social, trebuie să porţi în suflet profesia de asistent social, pentru că <<nimic nu poţi face fără suflet>>”.