Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

UNICEF: În România 1 din 100.000 de copii se sinucid din cauza violenţei

Potrivit unui raport UNICEF „Ascuns la vedere”, lansat luna aceasta, aproximativ 17% din copiii din 58 de ţări sunt supuşi unor forme severe de pedeapsă fizică precum loviri în cap, urechi sau faţă sau lovituri dure şi repetate. În România, unul din 100.000 de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 19 ani se sinucide din cauza tratamentului violent la care este supus.

În România, în 2011 au fost raportate aproximativ 11.000 de cazuri de violenţă împotriva copiilor, iar multe dintre aceste cazuri includ neglijarea copiilor, abuz emoţional, fizic şi sexual. Raportul UNICEF „Ascuns la Vedere” se bazează pe date din 190 de ţări.

În România, raportul UNICEF arată că, atunci când un copil face ceva apreciat a fi greşit, prima reacţie a 54% dintre părinţi este de a ridica vocea la copil, iar 11% dintre părinţi pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr.

Un pic mai mult de 1 din 3 elevi cu vârste între 13 şi 15 ani, la nivel mondial, sunt brutalizaţi cu regularitate în şcoală şi aproape o treime din elevii cu vârste între 11 şi 15 ani din Europa şi America de Nord afirmă că au brutalizat alţi copii. Numărul de copii care sunt supuşi unui tratament batjocoritor la şcoală, în România, este unul dintre cele mai mari din lume şi, împreună cu Letonia, suntem pe primele locuri în rândul ţărilor membre UE în ceea ce priveşte gravitatea fenomenului de „bullying”.

Aproape jumătate din fetele adolescente cu vârste între 15 şi 19 ani (în jur de 126 de milioane) consideră că soţul are o justificare în a-şi lovi soţia în anumite circumstanţe. În 28 din 60 de ţări, informaţii despre ambele sexe relevă că mai multe fete decât băieţi cred că bătaia soţiei este uneori justificată. Informaţii din 30 de ţări sugerează că aproape şapte din zece fete cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani care au fost victime ale abuzului fizic şi/ sau sexual nu au cerut niciodată ajutor.

O cincime din victimele omuciderii la nivel global sunt copii şi adolescenţi sub vârsta de 20 de ani, rezultând un număr de aproape 95.000 de morţi în 2012. Din ţările Europei de Vest şi Americii de Nord, rata cea mai mare de omucideri este deţinută de Statele Unite ale Americii.