Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRIST: Copiii care nu au ieşit niciodată din sat! World Vision organizează Școala de Vară

Copiii care nu au ieşit niciodată din sat: 8 din 10 copii din rural muncesc vara în gospodărie sau în afara ei. World Vision România organizează Şcoala de vară pentru peste 10.000 de copii

• 8 din 10 copii din mediul rural muncesc în gospodărie sau în afara ei în timpul verii.
• Fundația World Vision România organizează ediția 2021 a Școlii de Vară, la care vor lua parte 10.000 de copii și adolescenți din mediul rural.
• Activitățile cuprind atât zona de educaţie remedială, pentru recuperarea materiei pierdute, dar şi învăţare prin joacă şi dezvoltarea de abilități de viață independentă: tabere, excursii vocaţionale, ateliere, cercuri de artă, campanii de voluntariat.
• Totodată, World Vision România organizează o campanie de strângere de fonduri pentru a susține Şcoala de vară, care va dura până la finalul lunii august.

Bucureşti, 19 iulie 2021. În perioada verii, 8 din 10 copii din mediul rural muncesc în gospodărie sau în afara ei. Foarte mulţi copii din satele României nu au mers niciodată într-o vacanţă şi unii dintre ei chiar nu şi-au părăsit niciodată comunitatea. De asemenea, lunile de vară reprezintă un interval în care se instalează pierderi de învățare – un fenomen binecunoscut, care se întâlnește în toate țările și mediile sociale. Astfel, în această vacanţă de vară, peste 10.000 de copii și adolescenți din mediul rural vor participa la Școala de Vară organizată de Fundația World Vision România.
Şcoala de Vară presupune o serie de inițiative de educație remedială, precum şi educaţie nonformală, care combină învăţarea cu joaca pentru copii. Practic, pe lângă recuperarea materiei pierdute, Şcoala de Vară are o componentă importantă de petrecere a timpului liber şi dezvoltarea de abilități de viață independentă: excursii, drumeţii, tabere, ateliere practice, exerciții interactive, dezbateri, jocuri (de rol și nu numai), ateliere tematice orientate spre dezvoltarea abilităților de viață, de orientare în carieră, activități pentru dezvoltarea competențelor digitale, concursuri de creație, concursuri sportive, cercuri de arte, activități recreative în aer liber sau acțiuni de voluntariat precum campanii de ecologizare.

În acest an, Școala de Vară World Vision se desfășoară sub sloganul „O vară de povestit”, campania de strângere de fonduri fiind în prezent deschisă tuturor celor care doresc să ajute, prin donații online (https://bit.ly/3hGebcK)sau prin SMS (8864 cu textul SPERANTA – mesaj în valoare de 4 euro).
Copiii din satele româneşti suferă din cauza sărăciei
În România, lipsurile materiale în care copiii trăiesc se reflectă și în accesul lor la resurse educaționale: circa 40% dintre părinții din mediul rural cumpără mai puține rechizite și cărți pentru copii, pentru a face economii. În condițiile în care bibliotecile școlare și cel publice sunt subfinanțate și au fonduri de carte, uneori, foarte sărace, iar oportunitățile de petrecere a timpului liber sunt practic inexistente la sate, copiii de la țară sunt, astfel, privați de șansa de a-și trăi copilăria. Mai mult, potrivit datelor Eurostat, în România se înregistrează cea mai mică rată de participare la activități culturale sau sportive din UE (sub 30% din populația în vârstă de peste 16 ani, raportat la un interval de 12 luni).
„Școala de Vară este o inițiativă care răspunde unei nevoi universale a copiilor și se adresează elevilor de toate vârstele, de la clasa I până la a XII-a, care participă la programele noastre. Pentru cei 10.000 de copii care în aceste luni vor merge la Școala de Vară a Fundației World Vision, vor fi singurele zile în care se vor simți cu adevărat în vacanță. Unii dintre ei vor recupera materia pierdută, un pas obligatoriu pentru a nu rămâne în urmă și a merge mai departe la școală. Alții vor afla ce știu și pot să facă și își vor descoperi pasiuni nebănuite. Pentru toți, Școala de Vară înseamnă o șansă.”, explică Mihaela Nabăr, director executiv al Fundației World Vision România.
Dacă vreţi să îi ajutați pe copiii fără posibilităţi de la sate să aibă o „o vară de povestit”, puteți dona printr-un SMS la numărul 8864 cu textul SPERANTA (mesaj în valoare de 4 euro), sau prin pagina dedicatăhttps://bit.ly/3hGebcK a Fundației World Vision.
**
Despre World Vision România
World Vision România este o organizație care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.
World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.
World Vision România crede în dreptul la șanse egale pentru copiii de la sate și de la orașși de aceea în comunitățile rurale unde este prezentă desfășoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung, cu focus pe educație și reducerea abandonului școlar, sănătate și protecția copilului, agricultură și dezvoltare rurală, angajament civic și creștin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiții de viață mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunității în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităților și a membrilor acestora pentru a realiza o viață împlinită pentru fiecare copil.
www.worldvision.ro
http://www.facebook.com/WorldVisionRomania