Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRAGEDIE! Karatist din VÂLCEA, mort pe vârful Cozia! Intervenţie cu elicopter SMURD

O ieşire la munte s-a terminat tragic pentru karatistul Mihai Dobrescu, sportiv de performanţă, care dorea să îşi înveţe şi fiul să iubească natura şi muntele. În dimineaţa zilei de duminică, 18 septembrie 2016, Mihai Dobrescu, însoţit de fiul său de 14 ani şi alţi doi prieteni de-ai săi, au urcat pe vârful Cozia.

La coborâre, în jurul orelor 17.00, tatăl a acuzat dureri în piept, şi în apropiere de mânăstirea Stănişoara acesta a suferit un stop cardio-respirator. Imediat, s-a sunat la 112 şi au fost alertate echipaje de la Ambulanţă, SMURD şi Salvamont. La faţa locului a venit şi un elicopter SMURD, însă, din păcate, karatistul s-a stins sub ochii fiului său, el nemaiputând fi resuscitat.

„Un moment foarte trist!!!! Astazi am aflat ca, ieri, a trecut in nefiinta Mihai Dobrescu, un prieten si vecin din copilarie.A urcat pe munte cu 3 baieti tineri de cca 14 ani, intre care si fiul sau, pentru a-i initia in ceea ce inseamna padurea si muntele, iar inima i-a cedat. A cazut secerat, A fost mandru pana in ultimul moment, nu a spus ca se simte rau si a continuat drumul pana pe varful Cozia, iar la intoarcere firul vietii lui s-a intrerupt. Trist , farte trsit! Cel mai trist, este si faptul ca, in urma cu 2 saptamani, a murit si mama lui, Ioana Dobrescu, rapusa de o boala necrutatoare. A fost o femeie minunata, o mama deosebita si o vecina speciala, gata sa ajute pe oricine. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! Nu-mi vine sa cred, ca la varsta de 46 de ani, a plecat asa de devreme!!!!”, a postat o apropiată de-a sa pe pagina de socializare.