Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

STUDENTĂ EMINENTĂ din Vâlcea, formă rară de cancer! Să arătăm că suntem OAMENI

O studentă eminentă în anul II la Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara, din Mateeşti, judeţul Vâlcea, a fost diagnosticată în data de 20 aprilie 2015 cu o formă rară de cancer (liposarcom pleural), şi are nevoie de ajutor.
Colegii ei de la facultate încearcă să strângă bani pentru a-i acoperi costurile tratamentului de specialitate la centrul medical ANADOLU din Istanbul, Turcia. Fără acest tratament costisitor care se face în mai multe etape și după aceea a controalelor periodice, șansele de supraviețuire a tinerei vâlcence sunt minime. Datorită caracterului rar al bolii de natură genetică, nu a fost posibilă urmarea lui in țară.
Costurile se ridică la aproximativ 12.000 €, însă din păcate, studenţii nu pot strânge singuri această sumă şi au nevoie de ajutorul oricui vrea să facă o faptă bună.

Constantin Rădulescu sare în sprijinul tinerei

Primul vâlcean care a răspuns strigătului de ajutor al tinerei studente este preşedintele interimar al PSD, Constantin Rădulescu.
„Este o mare tragedie şi de aceea am luat hotărârea să o sprijinim pe această tânără care trece printr-o perioadă grea a vieţii ei. Organizaţia Judeţeana a PSD Vâlcea demarează un program de ajutorare, iar în acest sens voi numi o persoană care să monitorizeze tot ceea ce vom întreprinde! Am luat aceasta hotărâre în urma discuţiei cu domnul Sorin Romcescu, primar al comunei Slătioara şi vicepreşedinte al PSD Vâlcea. Vom face o strângere de fonduri de la membri PSD, prieteni, cunoştinţe, rude, iar banii strânşi vor ajunge la tânăra care are atâta nevoie de ei. Mă voi implica personal şi ne vom folosi de toate resursele personale şi oficiale pentru a strânge cât mai mulţi bani. Suntem alături de tine Alexandra! Cei care vor să se implice şi sa o ajute pe Alexandra ne pot contacta pe Facebook sau la telefon 0250.73.38.72″, ne-a spus Constantin Rădulescu.

Spectacol caritabil la Mateeşti

Consătenii de Mateeşti s-au gândit să dea şi ei o mână de ajutor pentru strângerea banilor necesari pentru tratamentul din Turcia, iar în data de 21 mai a.c. vor organiza un spectacol la Căminul Cultural din localitate. „Fiţi alături de noi în data de 21 mai 2015, orele 19.00, la Căminul Cultural Mateeşti, la spectacolul caritabil organizat pentru a o ajuta pe Alexandra Police din Mateeşti. Participă artişti renumiţi ai ansamblului „Doina Gorjului”, Ion Lupu. De asemenea, se vor alătura şi copiii talentaţi de la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu Tg. Jiu şi ai Şcolii Gimnaziale Mateeşti”, se arată în afişul care anunţă spectacolul.

„Este foarte important pentru mine să vă am alături în această luptă”

Alexandra a trecut deja prin mai multe operaţii şi face şi chimioterapie. Resursele ei fizice, psihice, dar mai ales materiale au ajuns aproape de final. Este important ca ea să continue tratamentul, mai ales că a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer. Haideţi cu toţii să arătăm că ne pasă şi să contribuim, fiecare cu cât putem, la tratamentul tinerei.
„Totul a început în luna decembrie, anul trecut. Am mers la un medic pentru un ecograf, iar medicul mi-a spus ca am un chist. Din păcate, pentru că el nu avea posibilitatea să îmi facă şi radiografii sau investigaţii mai amănunţite, mi-a recomandat să merg la un control. Bineînţeles, i-am ascultat sfatul, însă în urma controlului medical mi s-a spus că este vorba de o simplă răceală, să nu îmi fac griji.
A trecut timpul însă nu mă simţeam mai bine, erau momente când simţeam înţepături sub sânul drept. M-am întors la primul medic, cel căruia îi sunt recunoscătoare pentru că a insistat să investigăm aceste simptome. Am mers la Timişoara, unde sunt studentă, la un alt control. Am făcut analize, radiografii, computer tomograf. Rezultatul: am un chist, trebuie să fiu operată. Am luat atunci hotărârea să mergem la Bucureşti, unde pe 17 martie 2015 am fost operată la Institutul „Marius Nasta”. La trei zile după operaţie a apărut o complicaţie (un cheag de sânge la tubul de drenaj) şi am fost din nou operată. Am stat 10 zile internată.
După aproximativ o lună au venit şi rezultatele de la anatomie patologică. După rezultat, medicul care m-a operat m-a îndrumat să merg la Braşov, la o clinică oncologică, pentru control. După ce am ajuns şi la Braşov, am trimis probe şi la Cluj pentru imuno histo chimie pentru un rezultat clar. L-am primit.
Am început să fac chimioterapie, iar la a doua şedinţă medicul mi-a recomandat să plec la Cluj la un alt oncolog şi să îmi prescrie un alt tratament pentru chimioterapie. Mi-am dat seama că sunt un caz rar şi că trimisul de la un medic la altul nu mă va ajuta cu nimic, mă simţeam ca un experiment.
Am hotărât să mergem în Turcia. Aici, după alte analize, computer tomograf şi investigaţii am primit diagnosticul actual şi în urma lui mi s-a prescris tratamentul. Trei şedinţe de chimioterapie la fiecare 3 săptămâni, a câte 24 de ore. Totul costă în jur de 12.000 de euro pentru o şedinţă. Vă mulţumesc enorm de mult pentru ajutor, este foarte important pentru mine să vă am alături în această luptă”, spune Alexandra.