Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ştrandurile şi piscinele din judeţ au fost verificate la sânge

CONTROALE. O comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Vâlcea, Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea şi Gărzii Financiare a efectuat în săptămâna care s-a încheiat un control la mai multe ştranduri şi piscine din judeţul Vâlcea. Astfel, au fost constatate o serie de nereguli, reprezentanţii instituţiilor amintite obligându-i pe cei care administrează bazele de agrement să remedieze cât mai repede cu putinţă problemele.

Unul dintre primele obiective verificate a fost baza de agrement din Rm. Vâlcea, situată pe strada ştrandului, iar pentru deficienţele constatate, legate de condiţiile sanitare în care îşi desfăşurau activitatea, a fost stabilit un termen de remediere de 7 zile. În timpul controlului au fost ridicate 3 probe din bazinele cu apă de îmbăiere, care vor fi analizate în laboratorul DSP Vâlcea. Printre piscinele verificate s-a aflat şi Enigma ce aparţine societăţii SC STEA LUMINOASĂ SRL, unde, de asemenea, au fost descoperite nereguli legate de condiţiile igienico-sanitare. „Piscina exterioară –  Pensiune Valentina –  din Rm. Vâlcea, care aparţine societăţii SC VALENTINA PROD  SRL, prezintă 1 bazin cu apă de îmbăiere provenită din reţeaua oraşului. Piscina are activitate în regim de circuit închis.  Au fost făcute recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale, iar pentru deficienţele constatate  în procesul verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare încheiat în data de 14.07.2011,  a fost stabilit un termen de remediere imediat. În timpul controlului a fost ridicată o probă din bazinul cu apă pentru îmbăiere care va fi analizată în laboratorul DSP Vâlcea”, se arată în raportul Instituţiei Prefectului.

Control amănunţit

Nici baza de agrement ce aparţine societăţii SC HIDROELECTRICA SA nu a scăpat de control. Pentru neregulile descoperite, ca şi în celelalte cazuri, s-a stabilit un termen de remediere de 7 zile. „Ştrandul Ocniţa aparţine societăţii comerciale SC Afa Prest SRL din Rm. Vâlcea, str. Scuarul Mircea cel Bătrân. Unitatea a fost verificată de către reprezentanţii DSP Vâlcea şi în data de 06.07.2011, iar deficienţele constatate în PV întocmit cu această ocazie au fost remediate. Au fost făcute recomandările legale, iar pentru deficienţele constatate  în procesul verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare încheiat în data de 15.07.2011,  a fost stabilit un termen imediat de remediere. A fost verificat şi Ştrandul Terasa Pescăruş din oraşul Călimăneşti, care aparţine societăţii SC CĂLIMĂNEŞTI – CĂCIULATA SA, în timpul controlului fiind ridicate 2 probe din bazinele cu apă termală care vor fi analizate în laboratorul DSP Vâlcea”, se mai spune în acelaşi raport. Amintim că printre bazele verificate, care au primit avertismente, se mai numără: Piscină interioară a Hotel Central din oraşul Călimăneşti, Piscină Oltour tot din Călimăneşti, piscină Camelot din acelaşi oraş,  ştrandul termal din localitate,  piscină Casa Românească, ştrand Batca din municipiul Drăgăşani, precum şi piscina Lunic din comuna Fârtăţeşti, sat Giuleşti. „În consecinţă, în urma verificării ştrandurilor şi piscinelor din judeţul Vâlcea, s-a constatat că, la data şi ora controlului, toate unităţile erau în stare de funcţionare şi respectau în majoritatea cazurilor, prevederile OM 536/1997, HGR nr. 355/2007, OG 21/1992 şi HG 882/2010 conform proceselor verbale de constatare a condiţiilor igienico-sanitare încheiate la fiecare unitate în parte, cu mici deficienţe pentru care au fost stabilite termene de remediere. În timpul controlului au fost ridicate probe din bazinele cu apă de îmbăiere, care vor fi analizate în laboratorul DSP Vâlcea şi în funcţie de rezultatele probelor se vor lua măsuri de conformare”, susţin reprezentanţii Prefecturii.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU