Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sora eroină din Milcoiu, primii paşi spre obţinerea tutelei fraţilor

Oameni cu suflet mare, majoritatea necunoscuţi, au sărit în ajutorul Mihaelei Dicu, sora eroină din Milcoiu, care la 20 de ani, a ales să-şi crească cei doi fraţi, rămaşi orfani. Reamintim că anul trecut, în data de 18 iunie, în urma unui cumplit accident rutier produs pe raza localităţii Milcoiu, atât mama lor de 44 de ani, cât şi un motociclist de 22 de ani, au murit. La doar 3 luni distanţă, sorta avea să îi lovească şi mai dur! Tatăl le-a murit, răpus de cancer. Aceasta este povestea tristă a celor doi frăţiori, de-o şchioapă, pentru care soarta a fost mult prea nemiloasă.

Asociația pentru Protecția Copiilor şi Familiei „George Alexander” a ales să ajute aceste suflete greu încercate de soartă, şi le mulţumeşte tuturor celor care au început să facă donaţii. Vâlceanul George Alexander a devenit cunoscut după declanşarea cazurilor Nan şi Bodnariu, numărându-se printre primii români din Norvegia care a luat atitudine împotriva Barnevernet – Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia. În urma criticilor aduse Barnevernet a trebuit să renunţe la funcţia de director de grădiniţă din Oslo.

Nu a vrut să renunţe la ei

Cu sufletul sfâşiat de pierderea părinţilor şi de răutatea persoanelor care i-au spus sec să renunţe la copii şi să-i dea în plasament, Mihaela nu a renunţat la frăţiorii ei şi a ales să-i ia în grijă. „Unde mănâncă trei, mai fac loc şi pentru doi”, ne-a declarat tânăra. Nu îi este deloc uşor să facă acest lucru, în condiţiile în care are şi un copil mic.

Primii paşi pentru obţinerea tutelei au fost făcuţi

Mihaela se află în plin proces de obţinere a tutelei celor doi fraţi. La fetiţă, procedurile au mers mai repede, însă la fratele de 13 ani, lucrurile durează mai mult, deoarece acesta trebuie să-şi dea acordul în faţa autorităţilor. „Am rezolvat, trebuie sa mai vin joia viitoare cu băiatul, de 13 ani. Trebuie să fie întrebat daca este și el de acord (…) procedurile Tribunalului”, ne-a declarat Mihaela. Aceasta luptă să obţină tutela fraţilor deoarece, după decesul ambilor părinți, micuții nu au mai primit nici măcar alocația. Iniţial, după decesul mamei, alocaţia era primită de către tatăl acestora, însa după ce şi acesta a decedat, banii au rămas blocaţi.

Au nevoie de o casă a lor

Banii obţinuţi de cei doi tineri, fie din vânzarea de încălţăminte recondiţionată, sau de fructe şi legume, nu le ajung pentru renovarea casei. Mihaela locuieşte împreună cu soţul şi cu cei trei copii, într-o singură cameră, care este de fapt, a socrilor. În acea cameră nu au utilităţi, cablu, astfel că îi este greu să îi facă pe cei mici să mai uite de toate necazurile.

Conturile Asociației, unde se pot face donații:

NUME PRENUME: ASOCIAȚIA PENTRU PROTECȚIA COPIILOR ŞI FAMILIEI “GEORGE ALEXANDER”
SEDIU: BUCUREŞTI, Sector 5, Str. Sold. Ilie Mihail nr 6, Bl M123, Sc C, Ap 18.
CONT în RON: RO23BTRLRONCRT0356921801
BANCĂ: Banca Transilvania, str. George Baritiu nr 8, 400027, Cluj-Napoca
COS SWIFT: BTRLRO22