Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senator Claudia Banu: „25 Noiembrie, Ziua Internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor”

„Despre violența domestică s-a scris mult, au fost relatate cazuri, multe dintre ele tragice. Au fost luate măsuri, au fost adoptate legi care să asigure combaterea fenomenului care, din păcate, a luat amploare, mai ales în ultimii ani. Dar rămâne o componentă încă inertă a acestui fenomen- implicarea opiniei publice. Există încă temeri, prejudecăți care împiedică societatea să se implice cu adevărat. Violența domestică încă este privită și dezbătută la nivel de statistici, prezentată ca știre.

2022 a înregistrat, în 10 luni, aproape 60.000 de cazuri de violență. 60 de femei au decedat din cauza acestui fenomen în 2021, iar după primele 6 luni ale acestui an, deja avem 19 victime, toate femei. Una din 3 femei se confruntă cu o formă de agresiune, fizică, psihică sau sexuală.

Alături de Organizația Femeilor Liberale Vâlcea, am decis să inițiem o campanie de conștientizare și sensibilizare a opiniei publice asupra acestui fenomen, cu implicații majore în dezvoltarea unei societăți sănătoase.

Am pregătit o serie de materiale care conțin tot ceea ce trebuie știut și făcut dacă o persoană se află într -o asemenea situație. Ne dorim să transmitem victimelor violenței domestice că nu sunt singure și că au acces neîngrădit la informare, consiliere psihologică și juridică de calitate și la alte servicii sociale, care pot asigura în mod gratuit, sprijin adecvat și găzduire.

Împreună, putem preveni și combate astfel de fapte. Putem stabili noi atitudini: femeile şi copiii merită respect, comportamentul violent este doar responsabilitatea agresorului și că nu există scuză pentru agresiuni” a transmis senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu.